Yardım Xioami Redmi Note 9 Pro Kamera Çok Canlı Gösteriyor ?

hackerbbk

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Bünyamin
Cihazım
Redmi 9 pro
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI 11
Telefon Modeli
Xioami Redmi Note 9 Pro
Bootloader Kilidi
Kapalı
Merhaba, Geçenlerde bir Note 9 pro aldım. İşim gereği antep fıstığı satıyorum ve sürekli gelen malların fotografını çekmek zorundayım. Ancak yeşil olan fıstıklar bile neredeyse kırmızı olarak gözüküyor. Anladığım kadarıyla telefon fıstıkların daka canlı durması için üzerinde makyaj yapıyor ancak bu işimi olumsuz etkiliyor. Yapmak istediğim şey şu telefon fotografları olduğu gibi çeksin üzerinde herhangibir canlılık için ek ayar, efekt yapmasın. Ne yapabilirim ?

Not: Telefonda HDR açık kapalı birşey farketmiyor. Aldığım gibi kullanıyorum değişiklik yapmadım ve herhangibi efekt kullanmıyorum.

Bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olabilir mi ?
GCam kullanmak sorunu çözer mi yoksa Gcam daha da mı canlı gösteriyor ? (Kurup denememe sebebim apk kurmak istemiyorum işim gereği banka uygulamalarında yüklü miktarda para bulunuyor.)

AZE*Aragorn

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Nail
Cihazım
Redmi S2
Konular
2
Merhaba, Geçenlerde bir Note 9 pro aldım. İşim gereği antep fıstığı satıyorum ve sürekli gelen malların fotografını çekmek zorundayım. Ancak yeşil olan fıstıklar bile neredeyse kırmızı olarak gözüküyor. Anladığım kadarıyla telefon fıstıkların daka canlı durması için üzerinde makyaj yapıyor ancak bu işimi olumsuz etkiliyor. Yapmak istediğim şey şu telefon fotografları olduğu gibi çeksin üzerinde herhangibir canlılık için ek ayar, efekt yapmasın. Ne yapabilirim ?

Not: Telefonda HDR açık kapalı birşey farketmiyor. Aldığım gibi kullanıyorum değişiklik yapmadım ve herhangibi efekt kullanmıyorum.

Bilgisi olan varsa lütfen yardımcı olabilir mi ?
GCam kullanmak sorunu çözer mi yoksa Gcam daha da mı canlı gösteriyor ? (Kurup denememe sebebim apk kurmak istemiyorum işim gereği banka uygulamalarında yüklü miktarda para bulunuyor.)
Note 9 Pronun kamerasıyla pro modda çekimler yap hem fotoğrafçılık deneyimi kazanırsın zamanla hemde çok daha iyi sonuçlar elde edersin. Pro modda herşeyi kendin ayarlayıp çekiyorsun. Renk effekt işık ve saire

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Örnek bir fotoğraf iletmeniz durumu daha iyi anlamamıza olanak sağlayacaktır.

Yazılımı böyle ayarlanmış olabilir, çünkü insanlar genelde canlı renklere sahip fotoğraflar çekmek istedikleri için firmalarda buna göre şerbetliyor.

Geçici bir sorun olabilir, bir sonraki güncellemede çözülebilir. Birde bazen kamera uygulamasının tüm verilerini temizleyip tekrar denemek bazı sorunlarda işe yarıyor.

Apk yüklemeyle kimse banka hesaplarınızı ele geçiremez merak etmeyin. Play storedan yüklediğiniz şeylerde apk dir. Google play store üzerinde uygulamalarında çoğu tek tek incelenmiyor. Emin olun şuanki Popüler gcam sürümleri paylaşan kişiler google play store daki geliştiricilerin çoğundan daha güvenlidir.

Eğer fikrinizi değiştirirseniz Burial adlı kişiye ait gcam sürümlerini deneyin.

Son ve en iyi tavsiyem profesyonel bir iş yapmaya çalışıyorsanız 2-3 bin liranıza kıyıp en azından giriş seviyesi bile olsa refleks bir fotoğraf makinesi almak işinizi geliştirecektir.

Telefon kameraları çoğu zaman doğru renkleri göstermez. Sarı çelersin turuncu çıkar, mor çekersin mavi çıkar vs. Genelde bu şekilde ayarlanıyor yazılımları.

Oyla:

ayhancetin1969

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ayhan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
4
AI (Artificial intelligence) kapatarak çekin. Makinanız sahneyi yapay zeka ile tahmin ederek, ön tanımlı değişiklikleri uyguluyor.

Oyla:

hackerbbk

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Bünyamin
Cihazım
Redmi 9 pro
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Apk kurmak şundan dolayı zararlı normal telefonlarda kullanıyorum ama iş telefonumda bazen editlenmiş apklar üzerinden reserve shell açılıyor. Telefonunuza uzaktan erişilebiliniyor. Tabi bu düşük bir olasılık ama iş telefonumda kullanmıyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

AI (Artificial intelligence) kapatarak çekin. Makinanız sahneyi yapay zeka ile tahmin ederek, ön tanımlı değişiklikleri uyguluyor.
Al yi kapatınca neredeyse hiç fark etmiyor renkler olması gerekenden daha renkli
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Örnek bir fotoğraf iletmeniz durumu daha iyi anlamamıza olanak sağlayacaktır.

Yazılımı böyle ayarlanmış olabilir, çünkü insanlar genelde canlı renklere sahip fotoğraflar çekmek istedikleri için firmalarda buna göre şerbetliyor.

Geçici bir sorun olabilir, bir sonraki güncellemede çözülebilir. Birde bazen kamera uygulamasının tüm verilerini temizleyip tekrar denemek bazı sorunlarda işe yarıyor.

Apk yüklemeyle kimse banka hesaplarınızı ele geçiremez merak etmeyin. Play storedan yüklediğiniz şeylerde apk dir. Google play store üzerinde uygulamalarında çoğu tek tek incelenmiyor. Emin olun şuanki Popüler gcam sürümleri paylaşan kişiler google play store daki geliştiricilerin çoğundan daha güvenlidir.

Eğer fikrinizi değiştirirseniz Burial adlı kişiye ait gcam sürümlerini deneyin.

Son ve en iyi tavsiyem profesyonel bir iş yapmaya çalışıyorsanız 2-3 bin liranıza kıyıp en azından giriş seviyesi bile olsa refleks bir fotoğraf makinesi almak işinizi geliştirecektir.

Telefon kameraları çoğu zaman doğru renkleri göstermez. Sarı çelersin turuncu çıkar, mor çekersin mavi çıkar vs. Genelde bu şekilde ayarlanıyor yazılımları.
Dediğim gibi evdeki cihazlarda apk kuruyorum, viruslu olduğunu bildiğim apkları eğer işime yarıyorsa da kuruyorum ama iş telefonumda kullanmak istemiyorum.
Fotograf makineleri pratik olmuyor, çektiğim fotografı hemen wp den göndermeliyim

son global sürümde.

Telefonda herhangibir sorun yok renkleri daha canlı olarak gösterilmesi sağlanmış, bunun donanımsal mı yazılımsal mı olduğunu bilmiyorum, ancak google play üzerinden indirdiğim kamera uygulamalarıda aynı gösteriyor belkide api üzerinden yine aynı uygulamayı kullanıyor.

Son düzenleme:
Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Başka ne tavsiye edilebilir bilmiyorum. Bir diğer öneri banka uygulamaları için harici bir cihaz kullanmak, yada tam tersi whatsapp ve fotoğraf çekmek için harici bir cihaz kullanabilirsiniz. Kendi kamerası üzerinde yapabileceğiniz tek işlem sıfırlamak. Open kamera uygulamasını da deneme şansınız oldu mu play store üzerinde mevcut ve destekleyen cihazlarda camera2api desteği var belki daha özelleştirilebilir fotoğraflar çekmeye olanak tanır.

Ek olarak fotoğraf makinelerinin bir çok özelliği var bluetooth, wifi, nfc gibi arayüzler vasıtası ile telefondan telefona dosya gönderir gibi çabucak aktarım yapmak mümkün, hatta youtube, flick, cloud hizmetlerine bile doğrudan makine üzerinden yükleme yapılabiliyor bazı modellerde. Neyse umarım bir yöntem bulursunuz, telefonla çekmenin kolaylığı bir başka tabi ki, şip-şak gönder.

Oyla:

ayhancetin1969

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ayhan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
4
Aklıma gelen bir konu daha var. Acaba ekranınız mı renkleri bu kadar doygun gösteriyor. Fotoğraflara başka bir telefon ya da bilgisayarınızda bakabildiniz mi?

Oyla:

hackerbbk

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Bünyamin
Cihazım
Redmi 9 pro
Konular
2
Aklıma gelen bir konu daha var. Acaba ekranınız mı renkleri bu kadar doygun gösteriyor. Fotoğraflara başka bir telefon ya da bilgisayarınızda bakabildiniz mi?
Samsung a71 aldım xioami de elimde kaldı

Oyla:
Üst Alt