Okuduğum son bilgilere göre Çin kulanıcılara yönelik yönetim den duyuru yapılmış Global kullanıcıları için daha sonra ayrı bir duyuru yapılacağı belirtilmiş. Bu durumda öğrendiğim kadarıyla ;
Bootloader kilidi açık olan hiçbir cihaz HyperOS güncellemesi alamayacak. Kilidini sonradan kapatan kişiler HyperOS güncellemesini alabilecekler.
HyperOS kullanan cihazların bootloader kilitleri otomasyonla değil bireysel başvuru ile açılabilecek. Başvuru yapabilmek için resmi çin forumunda aktif ve 5. seviye bir hesabınız olması gerekmektedir. (kayıt olmak için kimlik gerek, hesabı 5. seviyeye getirmek içinse dil gerek) Dolayısıyla başvurular resmi forumdan yapılacak. Başvuruda sizi online bir teste tabi tutup bazı soruları cevaplamanız istenecek, yeterli puan alamayan kişilerin başvuruları alınmayacak. Başvurunun sonrasında ise belirsiz bir süre beklenecek. Belirsiz diyorum çünkü bir hafta mı yoksa bir ay mı belirsiz. Başvurular tek tek alınacağı için ve yoğunluk olması durumunda aylarca sürebileceği benim şahsi fikrimdir.
Başvurunuz onaylanırsa size kilit açma kodu verilecek ve bu kod ile sizi yönlerdirecekleri kilit açma uygulamasından/programından kilit açma işlemini başlatacak ve kilidin açılması için 72 saat bekleyeceksiniz.
Yada
Yetkili kişilerden ücreti karşılığında işlem yaptıracaksınız. Yani güzel bir pazar açıldı hayırlı olsun.
Türkiye deki kullanıcıların büyük kısmı çin cihazları ve çin tabanlı ROM kullandıkları için durum ülkemizi oldukça etkiliyor.
Bende bir iki gündür yeni cihaz araştırmasına girmiştim bu esnada bu bilgiye ulaştım. Artık bir çok marka bootloader kilidi açmayı ya tamamen devre dışı bırakıyor yada oldukça meşakkatli hale getiriyor. Bu iş böyle giderse ilerleyen dönemde bazı alışkanlıklarımızı değiştirmemiz gerekecek. İstermisin bootloader'e izin veren son marka bir gün Samsung kalsın.
Son dönemde ve önümüzdeki dönemde Nubia, Realme,Oppo gibi üst düzey cihazlarıyla Xiaomi yi geride bırakmaya başlamış olan markaların şu bootloader kilidi politikalarını değiştirip hem geliştiricilere hemde kullanıcılara kucak açması kendi çıkarlarına olur ancak pek yapılacak gibi durmuyor.