Xiaomi'nin hangi telefonunu almalıyım?

xxSpecter

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
RM 3 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
32
Avustralya'da tanıdık var. Şuan Mi3 kullanıyorum. Mi3'ü satıp daha büyük ekranlı bir telefon almak istiyorum. Daha önce Redmi Note kullandım. Bu yüzden Mi4 ve Mi4i'yi eliyorum. Geriye Redmi Note, Mi Note ve PRO kalıyor. Öğrenciyim bütçede sıkıntım var. Başka marka model öneriniz olursa onlarda da öneriye açığım. Mi3'ün zaten mikrofon ve kamerasından hiç memnun değilim, olmamış. 

casibao

Her türlü halı kilim turistlik gezi..
Yönetici
Admin
Satış Sorumlusu
Teknisyen
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hüseyin
Cihazım
Xiaomi 14
Konular
124
xxSpecter' Alıntı:
Xiaomi'nin Xiaomi'liği kalmamış. Mi Note - Mi Note Pro fiyatları uçuk. Dolarda uçuk olunca Redmi Note 4G'ye kayıyorum yavaştan.

Mi Note diyeceğim ama rakamlar ortada.
Redmi Note 4G keser seni ancak.. :) 

Oyla:

TosunPASA

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosun
Cihazım
Mİ 10T Pro
Meslek
Sys Support - IT
Konular
92
@casibao

redmi note 3g kullanmış biri olarak (1 ay kadar) tavsiye etmiyorum.

tlf un kendi ağırlığı yaklaşık 200gr. batarya ve fiyat değerlerine birşey demiyorum ama o ağır cihazı taşıcaksam eğer daha performanslı bişi alırım.
ayrıca rakip firmalarda o boyutlarda daha performanslı vede fhd ekrana sahip cihazlar var.

bak bi tanesi bu ay 6753 işlemcisi ile note2 modelini çıkardı hemde 16:9 ekran oranlarına sahip vede 2 sim i aktif kullanmayacak isen de 128 e kadar kart destekliyor. fiyatı da daha uygun.

ama tabiki o model ve markayı çok sevmeme rağmen satın almıcam alamıcam
çünki....
ben fm radyosu olmayan cihazı kullanmıyorum.

ama illem mi markası kullanacak iseniz kesenizi de yormayacak mi4i modeli de baya iyi. sonuçda 615 işlemcisi var.
tam olarak boyut olarak isteğinize hitap etmese de mevcut note serisinin bedensel yükü çok fazla verdiği performansa göre

vede cihazları son model olmasının yanı sıra kullanmayı düşündüğünüz vede taşıma şekillerine göre de değerlendirmenizde fayda var
merak etmeyin
1-2 yıl içerisinde kenarsız ekranlı tlf modelleri iyice yaygınlaşınca insanlar ister istemez 5 ile 5.5 inch arasında tercih etmek zorunda kalınca  5 inch ler göze daha hoş görünecekler

9 mini modeli 615 işlemcisi ile çok hoş iken max modeli de ap ayrı güzel
ayrıca o serisinin tamamı dişi bir görsellikle (ben elde duruş ve kullanımına hasta oldum 2dak kullandım). 
dolayısı ile kullanıcısında gayet testes... etkisi yapacağı kesin  :)

Oyla:

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
Şu anda Redmi Note alınacak telefon değil.

Oyla:

messevim

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
m emin
Cihazım
Redmi Note 5 ai
Konular
12
TosunPASA' Alıntı:
@casibao

redmi note 3g kullanmış biri olarak (1 ay kadar) tavsiye etmiyorum.

tlf un kendi ağırlığı yaklaşık 200gr. batarya ve fiyat değerlerine birşey demiyorum ama o ağır cihazı taşıcaksam eğer daha performanslı bişi alırım.
ayrıca rakip firmalarda o boyutlarda daha performanslı vede fhd ekrana sahip cihazlar var.

bak bi tanesi bu ay 6753 işlemcisi ile note2 modelini çıkardı hemde 16:9 ekran oranlarına sahip vede 2 sim i aktif kullanmayacak isen de 128 e kadar kart destekliyor. fiyatı da daha uygun.

ama tabiki o model ve markayı çok sevmeme rağmen satın almıcam alamıcam
çünki....
ben fm radyosu olmayan cihazı kullanmıyorum.

ama illem mi markası kullanacak iseniz kesenizi de yormayacak mi4i modeli de baya iyi. sonuçda 615 işlemcisi var.
tam olarak boyut olarak isteğinize hitap etmese de mevcut note serisinin bedensel yükü çok fazla verdiği performansa göre

vede cihazları son model olmasının yanı sıra kullanmayı düşündüğünüz vede taşıma şekillerine göre de değerlendirmenizde fayda var
merak etmeyin
1-2 yıl içerisinde kenarsız ekranlı tlf modelleri iyice yaygınlaşınca insanlar ister istemez 5 ile 5.5 inch arasında tercih etmek zorunda kalınca  5 inch ler göze daha hoş görünecekler

9 mini modeli 615 işlemcisi ile çok hoş iken max modeli de ap ayrı güzel
ayrıca o serisinin tamamı dişi bir görsellikle (ben elde duruş ve kullanımına hasta oldum 2dak kullandım). 
dolayısı ile kullanıcısında gayet testes... etkisi yapacağı kesin  :)

Ağırlık olarak birşey diyemem ama fullhd konusunda o kadar abartılacak bir yanı yok. Sanırım redmi note 3G De çift pexel teknolojisi kullanılmış. O yüzden note 3g nin ekranı o kadar da kötü değil, hatta yeterince tatmin etmekte kullanıcılarını.

Oyla:

messevim

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
m emin
Cihazım
Redmi Note 5 ai
Konular
12
Redmi Notenin benim için tek sıkıntısı var oda dahili hafızanın 8GB ile sınırlı olması. Hafıza kartını Linkleyip, telefon hafızası olarak kullanabilirsiniz ama uğraştırıyor işte biraz.

Oyla:

xxSpecter

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
RM 3 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
32
@messevim

Redmi Note 3G kullandım hocam ve çok ağırdı telefon. Cepte taşırken taş taşıyormuşsun gibi oluyor.

Oyla:

TosunPASA

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosun
Cihazım
Mİ 10T Pro
Meslek
Sys Support - IT
Konular
92
3g nin ekranı özellikle tempered dan sonra renk vs bakımından hoş olsa bile......
birçok kişi kullandığı ekran çözünürlüğünden habersiz olduğu ve 5.5 inch de qhd için bile yeterli demesi....

kimse kusura bkmasın da yeni çıkan bir sürü model var ve hepside hem kalite hemde performans olarak redmi note serisinden oldukça iyi vede fiyatı da maalesef daha da uygun

boyut farkı olsa bile dün x2 modelini elime aldım.
ve üzülerek belirtmek gerek. aynı anda diğer elimde de mi4 ü aldım. aralarında belirgin ağırlık farkı var
biri 2gram ve diğeri 3gb ama bu 3gb ı kim nasıl dolduruyor o biraz soru işareti

ama mi4 ün işlemci farkını saymaz isek en büyük üstünlüğü ips ekranının x2 den daha dolgun renklere sahip olması
x2 nin maalesef en kötü yanı ise otg - sd kart desteğinin olmayışı. dahilinde 32 lik rom olması otg zafiyetini izale etmiyor.
k3 ü maalesef orda olmadığı için görüp inceleyemedim. ama arkadaşımın söylediğine göre x2 den ekran olarak daha güzel dedi. tabiki 5.5 inch farkı ve dahili 16 olup otg nin olması

son dönem çıkan cihazlarda 2. sim kart desteğini sd kart ile değişir olması bazı açılardan iyi olmasına rağmen aktif 2 sim kullanacak için doğal olarak kötü sonuç. bu sadece 1 marka ve model de değil. son dönemde çıkan ve çıkacak birçok marka da maalesef yer alacak bir özellik gibi gözüküyor.

tabiki orda tasarımı ve ekranı ile çok sevdiğim nubia vardı hemde 9mini serisi.
elran çözünürlüğü ve renk dolgunluğu ayrı bir güzel olması yanında....
üzeillke usb portun olduğu çerçebenin metal aksamındaki hatasız kesim dikkat çekici idi. x2 nin 3.5 port olsun usb portu olsun emanet veya sanki kendiniz bıçak ile amatörce kesmiş gibi gözükürken nubia daki tasarım ayrı. tabiki arka kapağı açtığınızda dikkatinizi bütün elektronik devrelerin üstünün örtülü olması ortada çıplak ve dikkat çekici birşey olmadan güzel bir mühendislik ile iç tasarımın da başarılı olduğunu gösterirken, x2 de bu biraz tabirimin hoş görün.. tamamen açık olmasada elektronik aksam.. 2 arka kapağı kıyaslayınca x2 biraz donsuz gözüktü :)

burda x2 yi gömmek gibi bir amacım yok tabiki. son 2 haftadır k3 ile x2 arasında gitgeller yaşarken elime alıp inceleme fırsatı bulunca baktım her tarafına.
x2 gayet başarılı hafif, dış tasarımı güzel, ips ekran olarak biraz fosforlu renklere sahip bir tasarımda
ama bu 5 inch yüksekliğini one plus ile kıyaslayınca biraz uzun gözüktü ister istemez. 5.5 luk oneplus dan yüksek değil ama arada olması gereken daha kısalık maalesef x2 de belirgin değil. ama tekrar belirtiyorum oldukça hafif ve elde duruşu gayet güzel. tek el ile rahatlıkla kullanılabilecek bir yapısı mevcut

bu arada orda başka bir tlf daha vardı. kavisli tasarım vede kırmızı rengini nasıl tarif edeeceğimi bilemiyorum ama şuh diyerek dikkatinizi çekmiş olayım

renk skalası - ekran/çözünürlüğü - kavisli yapısı ile gerçekten iç gıcıklayan bir tlf idi
hardware olarak çok fazla detay incelemeye gerek görmedim
soft olarak ise; gayet başarılı ve hızlı çalışan bir rom u var ve yazılımcıları çok dikkat çekici bir ufak programcı eklemişler.
tıklama ile ekran açıp kapama artık demode oldu :)
ekranın üst kısmını parmağınız ile hafifçe aşağı çekiyorsunuz ve orda tüm ekran açılmadan 2cm kadar bir alanda saat vs bilgisi gösteren bir pencere açılıyor. ve siz parmağınızı çektiğinizde kapanıyor. o kısmın muhtemelen mesaj ları arama sayısı vs gibi özelliklerinde olabileceği sadece saat gibi basit bir bilgi olmayacağını düşünüyorum

samsung un edge modelinde kenardaki kavis li kısımlarında hava durumu vs gibi bilgilerin yukardan aşağı layması ile tv lerde alt yazı mantığında ana ekrandaki görüntüye karışmayan ek bir bilgi şeklinde olması da ayrı bir yazılımsal güzellik

miui geliştiricilerimiz hala adam gibi bir rom çıkartana kadar bunlar artık kaç tane daha yeni tlf modeli ve özellik çıkartır hep beraber göreceğiz
bizler var olan sonradan bozulan bir yazılımın düzeltilmesine sevindirik olurken

bu yorumu size yazarken yeni güncelleme ile (soft bric) olmuş tlf uma (dopru söz haftalık KLASIK rom sorunsalı) yeniden yüklemeye çalışmaktayım

herkese mi siz günler dileği ile

Oyla:
Üst Alt