3g nin ekranı özellikle tempered dan sonra renk vs bakımından hoş olsa bile......
birçok kişi kullandığı ekran çözünürlüğünden habersiz olduğu ve 5.5 inch de qhd için bile yeterli demesi....
kimse kusura bkmasın da yeni çıkan bir sürü model var ve hepside hem kalite hemde performans olarak redmi note serisinden oldukça iyi vede fiyatı da maalesef daha da uygun
boyut farkı olsa bile dün x2 modelini elime aldım.
ve üzülerek belirtmek gerek. aynı anda diğer elimde de mi4 ü aldım. aralarında belirgin ağırlık farkı var
biri 2gram ve diğeri 3gb ama bu 3gb ı kim nasıl dolduruyor o biraz soru işareti
ama mi4 ün işlemci farkını saymaz isek en büyük üstünlüğü ips ekranının x2 den daha dolgun renklere sahip olması
x2 nin maalesef en kötü yanı ise otg - sd kart desteğinin olmayışı. dahilinde 32 lik rom olması otg zafiyetini izale etmiyor.
k3 ü maalesef orda olmadığı için görüp inceleyemedim. ama arkadaşımın söylediğine göre x2 den ekran olarak daha güzel dedi. tabiki 5.5 inch farkı ve dahili 16 olup otg nin olması
son dönem çıkan cihazlarda 2. sim kart desteğini sd kart ile değişir olması bazı açılardan iyi olmasına rağmen aktif 2 sim kullanacak için doğal olarak kötü sonuç. bu sadece 1 marka ve model de değil. son dönemde çıkan ve çıkacak birçok marka da maalesef yer alacak bir özellik gibi gözüküyor.
tabiki orda tasarımı ve ekranı ile çok sevdiğim nubia vardı hemde 9mini serisi.
elran çözünürlüğü ve renk dolgunluğu ayrı bir güzel olması yanında....
üzeillke usb portun olduğu çerçebenin metal aksamındaki hatasız kesim dikkat çekici idi. x2 nin 3.5 port olsun usb portu olsun emanet veya sanki kendiniz bıçak ile amatörce kesmiş gibi gözükürken nubia daki tasarım ayrı. tabiki arka kapağı açtığınızda dikkatinizi bütün elektronik devrelerin üstünün örtülü olması ortada çıplak ve dikkat çekici birşey olmadan güzel bir mühendislik ile iç tasarımın da başarılı olduğunu gösterirken, x2 de bu biraz tabirimin hoş görün.. tamamen açık olmasada elektronik aksam.. 2 arka kapağı kıyaslayınca x2 biraz donsuz gözüktü
burda x2 yi gömmek gibi bir amacım yok tabiki. son 2 haftadır k3 ile x2 arasında gitgeller yaşarken elime alıp inceleme fırsatı bulunca baktım her tarafına.
x2 gayet başarılı hafif, dış tasarımı güzel, ips ekran olarak biraz fosforlu renklere sahip bir tasarımda
ama bu 5 inch yüksekliğini one plus ile kıyaslayınca biraz uzun gözüktü ister istemez. 5.5 luk oneplus dan yüksek değil ama arada olması gereken daha kısalık maalesef x2 de belirgin değil. ama tekrar belirtiyorum oldukça hafif ve elde duruşu gayet güzel. tek el ile rahatlıkla kullanılabilecek bir yapısı mevcut
bu arada orda başka bir tlf daha vardı. kavisli tasarım vede kırmızı rengini nasıl tarif edeeceğimi bilemiyorum ama şuh diyerek dikkatinizi çekmiş olayım
renk skalası - ekran/çözünürlüğü - kavisli yapısı ile gerçekten iç gıcıklayan bir tlf idi
hardware olarak çok fazla detay incelemeye gerek görmedim
soft olarak ise; gayet başarılı ve hızlı çalışan bir rom u var ve yazılımcıları çok dikkat çekici bir ufak programcı eklemişler.
tıklama ile ekran açıp kapama artık demode oldu
ekranın üst kısmını parmağınız ile hafifçe aşağı çekiyorsunuz ve orda tüm ekran açılmadan 2cm kadar bir alanda saat vs bilgisi gösteren bir pencere açılıyor. ve siz parmağınızı çektiğinizde kapanıyor. o kısmın muhtemelen mesaj ları arama sayısı vs gibi özelliklerinde olabileceği sadece saat gibi basit bir bilgi olmayacağını düşünüyorum
samsung un edge modelinde kenardaki kavis li kısımlarında hava durumu vs gibi bilgilerin yukardan aşağı layması ile tv lerde alt yazı mantığında ana ekrandaki görüntüye karışmayan ek bir bilgi şeklinde olması da ayrı bir yazılımsal güzellik
miui geliştiricilerimiz hala adam gibi bir rom çıkartana kadar bunlar artık kaç tane daha yeni tlf modeli ve özellik çıkartır hep beraber göreceğiz
bizler var olan sonradan bozulan bir yazılımın düzeltilmesine sevindirik olurken
bu yorumu size yazarken yeni güncelleme ile (soft bric) olmuş tlf uma (dopru söz haftalık KLASIK rom sorunsalı) yeniden yüklemeye çalışmaktayım
herkese mi siz günler dileği ile