Xiaomi’nin 100 Dolarlık Redmi 2A Akıllı Telefonu, 80 Dolara Düştü

[img=728x300]http://cdn.webtekno.com/article/8119/preview/xiaomi-nin-100-dolarlik-redmi-2a-akilli-telefonu-80-dolara-dustu-705x290.jpg[/img]

Xiaomi, bu yılın başlarında orta bütçeye hitap eden Redmi 2 adındaki akıllı telefon modelini piyasaya sürmüştü. 119 dolar etiket fiyatıyla satışa sunulan cihazın şimdi daha düşük fiyatlı fakat özellik açısından hiçte geri kalmayan bir modeli satışa sunuldu.

Daha önce 100 dolar satış fiyatı bulunan ve bugün itibariyle 80 dolara düşürülen xiaomi Redmi 2A, 1.5GHz saat hızında çalışan dört çekirdekli Leadcore L 1869OC SoC çipsetiyle geliyor. (Leadcore, Çin merkezli olan çip üretici bir şirket) Redmi 2’de, dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon işlemci bulunuyordu.

Sharp ve AIO gibi şirketlerin üretimi olan ekran paneline sahip olan Redmi 2A, 720p çözünürlüğünde, 4.7 inç büyüklüğünde ekrana sahip. 1 GB RAM ve 32 GB’a kadar yükseltilebilen 8 GB’lık dahili hafızası bulunan Redmi 2A’da GPU olarak Mali-T68 MP2 GPU bulunuyor.

8 megapiksel arka ve 2 megapiksel çözünürlüğünde ön kamerası bulunan cihaz, MIUI 6 arayüzü ve android 5.0 işletim sistemiyle birlikte gelecek. 2200mAh batarya gücüne sahip Redmi A2, çift SIM kart desteğine ve Bluetooth 4.0 ve Wi-Fi 802.11 b/g/n bağlantı desteklerine sahip.

[img=663x413]http://cdn.webtekno.com/custom/images/screenshot_1(199).jpg[/img] 

Son birkaç yılda Brezilya ve Türkiye dahil yurt dışına pazarına da açılmaya başlayan Xiaomi’nin, Leadcore işlemcili bu telefonunu ülkemizde satışa sunacağını pek düşünmüyorum. Çünkü yurt dışı pazarlarında satışa çıkarılan akıllı telefonlar, genelde MediaTek ya da Qualcomm Snapdragon işlemcilere sahip oluyor. Şahsi düşüncem, insanların ismini pek bilmediği bir çipseti bünyesinde barındıran cihazlara önyargıyla yaklaşacaklarını tahmin ettikleri için yalnızca kendi ülkelerinde satmayı uygun görüyorlar. (ama yine de ne olacağı belli olmaz, kesin konuşmamakta fayda var)

kaynak:

harbor26

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yavuz
Cihazım
Xiaomi Mi A1
Konular
20
80 dolar ha ? 80 dolara telefon... Helal olsun xiaomi'ye. Bilgi için teşekkürler.

Tmp341

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Tugay
Cihazım
iPhone 7
Konular
7
harbor26' Alıntı:
80 dolar ha ? 80 dolara telefon... Helal olsun xiaomi'ye. Bilgi için teşekkürler.

Yurt dışında, hele Çin için normal bir fiyat. Sadece ülkemizde durum içler acısı o kadar.

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
Coolpad F1 Snapdragon 410, 5 inç HD ekran, 8GB hafıza, 1GB RAM, 8MP arka kamera, 5MP ön kamera, 2500mAh bataryaya sahip.

Fiyatı 64$ :Shock:

Redmi 2 gelişmiş versiyonunun karşısına da aynı fiyatla Meizu M2 Note geldi. 10 milyon rezervasyon almış cihaz.

Fiyat konusunda Xiaomi karşılık veremiyor.

Üst Alt