Xiaomi’den 80 Dolarlık Akıllı Telefonu 8 Nisan'da Satışa Çıkarılıyor

Geçtiğimiz yıl adından en fazla söz ettiren firmalardan olan ’nin bütçe dostu olan yeni bir akıllı telefonu ortaya çıktı.

Mi Note ve Mi Note Pro modelleriyle üst seviye donanımın yanı sıra rakiplerine göre daha uygun fiyat politikası izleyen Xiaomi, birçok kullanıcının da favori markası haline gelmişti. Bu iki modele göre özellikleri daha düşük olan yeni bir modeli tanıtmaya hazırlanan Xiaomi’nin yeni cihazının daha önce gelen haberlere göre 65 dolar seviyesinde bir fiyata sahip olması bekleniyordu. Fakat Xiaomi'nin CEO'su Lei Jun, yeni akıllı telefonun 499 Yuan (80 dolar) fiyatla satışa sunulacağını açıkladı.

Telefonun resmi olarak açıklanmamış olsa da sistem özelliklerinin şu şekilde olması bekleniyor:
  • 4.7 inç dokunmatik ekran
  • 1 GB RAM
  • 8 GB dahili hafıza
  • 8 megapiksel arka ve 2 megapiksel ön
  • 1.6GHz saat hızında çalışan dört çekirdekli LC1860 işlemci
Cihazın ilk olarak Çin pazarında satışa çıkması planlanıyor.

[img=597x609]http://cdn.webtekno.com/custom/images/1426970504_sb68a572908154ba3a5088e63c6dd38a4.jpg[/img] 

kaynak:  

not:haber başlığında 8nisan  denmiş ama haberde 8 nisan ile ilgili bir kavram yok.

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
Oldu mu şimdi? 2GB RAM 16 Hafıza, 13+5 kamera okumuştuk daha önce. Bunun Redmi 2 den farkı ne? Xiaomi üzdü.

benkimim

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Telefon
Konular
524
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ByKatre' Alıntı:
Oldu mu şimdi? 2GB RAM 16 Hafıza, 13+5 kamera okumuştuk daha önce. Bunun Redmi 2 den farkı ne? Xiaomi üzdü.

fiyat ve yeni lead core işlemci

Farti

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
One Plus 5
Konular
1
Ram konusunda bence 2gb olmalıydı artık bundan sonra giriş seviyesi telefonlardada en alt kategori olarak 2 görmek lazım.

benkimim

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Telefon
Konular
524
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
ByKatre' Alıntı:
Lead Core ne oluyor tam olarak?

bir işlemci markası mediatek,qualcoom gibi xiaomi nin kendi bünyesine kattığı bir firma daha çok acemiler telefonlarda işlemci markası olarak o yüzden çok ucuz telefonlarda kullanıp pazara bu işlemcileri yayıp bilinirliği artırmaya çalışıyorlar.

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konular
72
benkimim' Alıntı:
ByKatre' Alıntı:
Lead Core ne oluyor tam olarak?

bir işlemci markası mediatek,qualcoom gibi xiaomi nin kendi bünyesine kattığı bir firma daha çok acemiler telefonlarda işlemci markası olarak o yüzden çok ucuz telefonlarda kullanıp pazara bu işlemcileri yayıp bilinirliği artırmaya çalışıyorlar.

O zaman gönül rahatlığı içerisinde alınıp kullanılabilecek mi o var? 

TosunPASA

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosun
Cihazım
Mİ 10T Pro
Meslek
Sys Support - IT
Konular
92
TR de satış fiyatı ne olur bilmem ama
6589 kullanııcısı olarak kendim için almasam bile oyun merakı olmayan çevremde bulunan herkese kesinlikle öneririm

işlemcinin performansını bilmiyorum ama xiaominin genel olarak hardware kalitesi ile bakıldığında bir gmd ile kıyaslanmıcak üstünlükleri var derim
doların 3 lira olduğunu kabul etsek 240 lira ve aracı arkadaş da 100 lira alsa.. alın size 1ram ve 8dagili bellekli orta sınıf bir cihaz.

hatta.. fotoğrafdaki sarı renk bile olsa alırım :)

Üst Alt