Haber Xiaomi Yöneticisinden Büyük Tepki Toplayan Cinsiyetçi Şaka

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Yıl başında Lenovo'dan ayrılarak Xiaomi'de yöneticilik yapmaya başlayan Chang Cheng, yaptığı bir şaka ile Çin'in gündemine oturdu. Cheng, şirketin yeni telefonu Mi 10 Lite Zoom'la ilgili açıklama yaparken kadınları aşağılayan bir cümle kurdu.

Çinli teknoloji üreticisi Xiaomi, haberlerimize daha çok akıllı telefonları ve diğer teknolojik ürünleri ile konu oluyor. Bu kez biraz daha farklı bir konuyla karşımıza çıkan Xiaomi, bir yöneticisinin yaptığı yersiz bir şakayla konuşuluyor. Sayısız tüketici tarafından tepkiyle karşılanan yersiz şaka, hassas bir konuda cinsiyetçi ögeler içeriyordu.

Hiç de hoş olmayan bu gelişme, Xiaomi'nin Başkan Yardımcısı Chang Cheng imzasını taşıyor. 2020 yılı başında Lenovo'daki görevinden ayrılarak Xiaomi'ye transfer olan Cheng, kadınlara yönelik kurduğu bir cümle ile geniş bir kitle tarafından eleştirildi.

Xiaomi yöneticisi tarafından yapılan açıklamalarda, Mi 10 Lite Zoom'un 50x yakınlaştırma özelliğinin nasıl kullanılabileceğine dair bazı şakalar bulunuyordu. Cheng'in şakalarından bir tanesi de sadeleştirilmiş haliyle "Her kız yurdunda manken gibi kızlar olsa dedikodu timinin(!) de toplandığı bir oda var." şeklindeydi. İlk etapta bu cümlede neyin kastedildiğini anlamak zor olsa da Cheng'in, 50x yakınlaştırma özelliğini kullanarak insanların fotoğraflarını gizlice çekmeyi teşvik ettiği düşünüldü.

Cheng'in fazlasıyla bu cümleleri, Weibo'daki tüm kullanıcılar tarafından tepkiyle karşılandı. Dolayısıyla da bu durum, Xiaomi markasına da doğrudan zarar vermiş oldu. Çünkü Çin'deki neredeyse tüm Weibo kullanıcıları, Cheng'in açıklamalarına bir şekilde denk gelmişlerdi ve bir Xiaomi yöneticisi, 50x zoom özelliğinin farkında olarak ya da olmayarak 'röntgencilik için kullanılabileceği' imasında bulunarak eleştirilerin odak noktasındaydı.

Yaşanan bu olay, Xiaomi'nin marka değerine de zarar vermiş oldu. Dolayısıyla bu olay, Xiaomi yetkililerini de harekete geçirdi. Şirketin resmi Weibo hesabından yapılan açıklamalarda konuyla ilgili bir kez daha özür dilenirken Xiaomi'nin personel gelişimi için çalışmalarını hızlandıracağı ifade edildi. Tüketicilerin bu hamlelerle ne kadar tatmin olacağı ve bu olayı unutup unutmayacağını ise zaman gösterecek.

Kaynak:. Webtekno

Moderatör tarafında düzenlendi:

muhammed540

...
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Samsung s20 FE
Konular
353
Hocam ekli dosyalardan bir tanesini konunun başına büyük resim olarak eklerseniz çok güzel olur bence

Timurkurt

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Khan
Cihazım
Mi 8
Meslek
Turizm
Konular
47
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam ekli dosyalardan bir tanesini konunun başına büyük resim olarak eklerseniz çok güzel olur bence
Hocam biraz forum cahiliyim mazur görün ltfn alismaya ve ogrenmeye calisiyorum. bu dediginiz olayi bilmiyordum. Nasil konunun basina ekleyebilirim fotolari?

muhammed540

...
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Samsung s20 FE
Konular
353
Hocam biraz forum cahiliyim mazur görün ltfn alismaya ve ogrenmeye calisiyorum. bu dediginiz olayi bilmiyordum. Nasil konunun basina ekleyebilirim fotolari?
Öncelikle mesajınızın altında 3 nokta var ona basın ve düzenle seçeneğini işaretleyin. İmleci en yukarıdaki satıra tıklayın sonra mesajın en altına gelip tam resim seçeneğine tıklayın. Sonra mesajın altına gelip kaydet seçeneğine tıklayın

Timurkurt

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Khan
Cihazım
Mi 8
Meslek
Turizm
Konular
47
Öncelikle mesajınızın altında 3 nokta var ona basın ve düzenle seçeneğini işaretleyin. İmleci en yukarıdaki satıra tıklayın sonra mesajın en altına gelip tam resim seçeneğine tıklayın. Sonra mesajın altına gelip kaydet seçeneğine tıklayın
Cok tsk ederim aciklama icin. Deneyecem hemen
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocaman mazur gor. Resmi tam boyut yapmayi gordum ama imleci nasik yukari alacam nerden işaretleyecem onu anlamadim mlsf

Son düzenleme:

muhammed540

...
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Samsung s20 FE
Konular
353
Cok tsk ederim aciklama icin. Deneyecem hemen

Hocaman mazur gor. Resmi tam boyut yapmayi gordum ama imleci nasik yukari alacam nerden işaretleyecem onu anlamadim mlsf
Medyaları görmek için kayıt olmalısınız
bu konudakini ben ekledim siz diğerlerine eklersiniz artık

Timurkurt

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Khan
Cihazım
Mi 8
Meslek
Turizm
Konular
47
Saolasin hocam :) simdi daha aciklayici oldu. Eline emegine saglik. Digerlerini düzenliyorum hemen

Hocam bi sikinti var. Ben o dediginiz paneli kullanamiyorum hic sekilde tiklamiyor mlsf. Resimde de goruldugu uzere etkisiz sekilde duruyor. Google chrome tarayicidan giriyorum ondan olabilir deyip normak forum uygulamasindan gireyim dedim oda acilmiyor. Sayfa yuklenme asamasinda bos bos donuyor anca? :/

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-04-28-09-34-51-044_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2020-04-28-09-34-51-044_com.android.chrome.jpg
    539,2 KB · Görüntüleme: 6
  • Screenshot_2020-04-28-09-33-53-108_com.miui.enbbs.jpg
    Screenshot_2020-04-28-09-33-53-108_com.miui.enbbs.jpg
    64,6 KB · Görüntüleme: 6
Son düzenleme:

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konular
6
Allah allah... 50x yakınlaştırma başka ne için kullanılır acaba drunk~~

muhammed540

...
Emekli Yönetici
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M
Cihazım
Samsung s20 FE
Konular
353
Saolasin hocam :) simdi daha aciklayici oldu. Eline emegine saglik. Digerlerini düzenliyorum hemen

Hocam bi sikinti var. Ben o dediginiz paneli kullanamiyorum hic sekilde tiklamiyor mlsf. Resimde de goruldugu uzere etkisiz sekilde duruyor. Google chrome tarayicidan giriyorum ondan olabilir deyip normak forum uygulamasindan gireyim dedim oda acilmiyor. Sayfa yuklenme asamasinda bos bos donuyor anca? :/
Paneldeki ayar simgesine tıklarsanız olur hocam

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21