Xiaomi Yi Action Camera

Xiaomi, geçenlerde bir kibrit kutusu ile kullanıcılarını merakta bıraktığı ürünü bugün açıkladı. Beyaz ve sarı-yeşil renklerde üretilen bu ürün, 72gr ağırlığında ve kibrit kutusu büyüklüğünde bir Aksiyon kamerası.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Başlıca olarak 1080p 60 fps / 720p 120 fps / 480p 240 fps olarak video çekebilme yeteneğine sahip.

Kamera ayrıca 16 megapixel çözünürlüğünde fotoğraf ta çekebiliyor.

Opsiyonel olarak satılacak olan ekstra su geçirmez kılıflarla 40m dalış yapmak mümkün.

2 model olarak çıkartılan kamera Basic modeli olarak sadece kamerayı 399 Yuan'dan (64$), Travel modeli olarak ta, çeşitli çekim aparatları birlikte (ki görüldüğü kadarıyla ekstra olarak sadece bir selfie çubuğu var) 499 Yuan'dan (80$) Çin'de satışa sunulmuş.

Ayrıca ibuygou Basic modeli için ön sipariş almaya da başlamış. Acaba daha fazla indirim almak adına toplu halde sipariş mi versek? Fikirlerinizi yazın lütfen.

Google Translate ile orjinal sitesini inceleyebilirsiniz.

http://www.mi.com/yicamera/

Basic versiyonun ibuygou linki :
http://www.ibuygou.com/p-pre-order-xiaomi-yi-sports-camera-6620.html

Travel versiyonu da 105$'dan ön siparişe açılmış.
http://www.ibuygou.com/p-pre-order-xiaomi-yi-sports-camera-with-black-self-portrait-extendable-shooting-pole-6621.html

Sent from my LG-D802 using Tapatalk

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
benkimim' Alıntı:
HiddeNKinG' Alıntı:
Tam bu hgaberi paylaşacaktım ki siz paylaşmışsınız hocam elinize sağlık. 

Toplu sipariş için eğer gönüllüler var ise almak isteyenler için bence gayet güzel olur indirim konusunda emre hocam ibuygou ile konuşabilir diye düşünüyorum

Hocam ben tam hazırladım bir ana sayfaya baktım konu açılmış yani çetin hocam ikimizde çalımı attı. :)

Konuyu açarken @HiddenKing hocam aklıma hiç gelmedi de, ya şimdi Benkimim hocam açmışmıdır acaba diye aklıma gelmedi desem yalan olur.

isamorgil

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
isa morgil
Konular
0
merhaba

Cihazın hakkında sormak istediğim bir kaç soru olacak. konu hakkında bilgi sahibi arkadaşların beni aydınlatmasını rica ediyorum

resimlerde gördüğüm kadarı ile bir waterproof case (su geçirmez kutu) yok ( yada henüz yok) ama internet de izlediğim tanıtım videosunda su altında dalgıçlar kullanmışlar.

cihaz su geçirmezliği nasıl sağlıyor ?

ayrıca gopro ve ya muadili pek çok action camera da onlarca aparat bulunmakta yapılan spor a göre istediği alıp kullanıyorsun. kask için ayak göğüs askısı v.s. gibi.

Yi camera da bu aparat işi nasıl olacak acaba gopro aparatları ile uyumlu olurmu ?

Teşekkürler

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
isamorgil' Alıntı:
merhaba

Cihazın hakkında sormak istediğim bir kaç soru olacak. konu hakkında bilgi sahibi arkadaşların beni aydınlatmasını rica ediyorum

resimlerde gördüğüm kadarı ile bir waterproof case (su geçirmez kutu) yok ( yada henüz yok) ama internet de izlediğim tanıtım videosunda su altında dalgıçlar kullanmışlar.

cihaz su geçirmezliği nasıl sağlıyor ?

ayrıca gopro ve ya muadili pek çok action camera da onlarca aparat bulunmakta yapılan spor a göre istediği alıp kullanıyorsun. kask için ayak göğüs askısı v.s. gibi.

Yi camera da bu aparat işi nasıl olacak acaba gopro aparatları ile uyumlu olurmu ?

Teşekkürler

Cihazı henüz görmediğimiz için net birşey söylemek zor. Yeterli araştırma yapacak vakit te bulamadım. Xiaomi'nin sayfasına baktığımız kadarıyla şunları görmek mümkün.
Orda bir resim var. Kedinin sırtına bir aparat bağlanmış ve kamera da bu aparata bağlanmış. Demek ki böyle aparatlar mevcut.
Su geçirgenlik konusunda ise, şimdi bir resim ekledim. Orada opsiyonel olarak satılacak ekstra su geçirmez aparatlar ile 40m dalış yapılabileceği yazıyor.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Yazılar yeniden düzenlendi. Travel versiyonunun satış linki ve ekstra resimleri eklendi.

isamorgil

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
isa morgil
Konular
0
haklısınız tabi cihaz çok yeni bilgiler daha yeni yeni geliyor.

zaten mantık olarak bakınca da bir spor kamerasında olmaz sa olmaz şeyler var. 40m su geçirmezlik , göğüs askısı , kaska montaj aparatı , gidon montajı gibi . bunlar olmadan cihaz çok saçma bir şey olur. yani bir tane mono pad ile cihazı oradan oraya götürmek çok da bir işe yaramaz.

tam da Gopro fiyatı yüksek geldiği için SJ5000 alacak ken çıka geldi Yi camera. biraz daha bekleyip cihaza uyumlu aparatların da piyasaya çıkmasını bekleyelim bakalım. umarım çok bekletmezler nede olsa yaz geliyor bir an önce sipariş vermek gerek nede ola gelmesi 25-30 gün sürer.

xxSpecter

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Sercan
Cihazım
RM 3 Pro
Meslek
Öğrenci
Konular
32
Acaba bunla kısa film çekebilir miyiz?  :D İlerki projelerde ciddi ciddi düşünürüm. 

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
xxSpecter' Alıntı:
Acaba bunla kısa film çekebilir miyiz?  :D İlerki projelerde ciddi ciddi düşünürüm. 

64GB SdCard desteği var. Filmi bu kadar kapasiteyle rahatlıkla çekebilirsiniz diye düşünüyorum. Olmazsa 2-3 tane kart ta taşınabilir. :D
Burada batarya performansı ön plana çıkıyor. Gerçi yanınızda bir powerbank varsa bu da sorun olmaktan çıkıyor. 1010mAh pili, 5000mAh'lik powerbank ile bile en az 3 kere falan şarj edilebilir. Bir de 16000'lik Powerbank varsa en az 10 kere şarj edilir.

Mehmet Mehmet

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mehmet Bicycle
Konular
0
bende toplu alacaklar listesine girebilirim
kedili fotoda gopro gibi bağlantı birimi monopodda bildiğimiz kamera monopo yeri çözemedim daha :)
içinden hangi aparatlar çıkacak travel versiyondaki gibi sadece monopod gönderirlerse şimdilik erteleyeceğim gibi

edit : fotoğraftaki gibi kutusu sanırım aparat felan gelmiyor anladığım

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Mehmet Mehmet' Alıntı:
bende toplu alacaklar listesine girebilirim
kedili fotoda gopro gibi bağlantı birimi monopodda bildiğimiz kamera monopo yeri çözemedim daha :)
içinden hangi aparatlar çıkacak travel versiyondaki gibi sadece monopod gönderirlerse şimdilik erteleyeceğim gibi

edit : fotoğraftaki gibi kutusu sanırım aparat felan gelmiyor anladığım

1. mesajda paket içeriklerinin olduğu resimler var hocam. Basic Edition'da Kamera, data kablosu ve pil; Travel Edition'da ise Basic Edition'a ek olarak monopod geliyor.
Anladığım kadarıyla kameranın altında, tüm kameralarda standart olarak bulunan vidalama sistemi var. Monopod buraya vidalanıyor. Bu vidalama sistemine sahip her türlü aparat kullanılabilir diye düşünüyorum.

Kedili olan resimde son paragrafta daha bol aksesuarların yakında piyasaya sunulacağı yazıyor.

hamunpatra

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Konular
9
Arkadaşlar listeye beni de ekleyin

Üst Alt