Hocam aslında şu iki yıllık SD801 tecrübesinden sonra tavsiyem QC 2.0 destekleyen cihazlarda orijinal şarj aletini değil de kaliteli, normal yani QC 2 desteği olmayan şarj aletlerinden kullanılması yönünde. Çevremde sürekli hızlı şarj yapan yani sürekli orijinal şarj aleti kullanan kişilerle, normal şarj aleti kullananların batarya ömürlerini kıyasladığımda hızlı şarj kullananların hemen hepsinin batarya değişimi yaptığını gördüm. Çok detaylı araştırmadım ama Mi4 batarya sorunu yaşayan kişiler hep orijinal şarj aleti kullandıklarını belirtmişler. G3, One Plus One hatta HTC M8 kullanıcıları da aynı şeyleri söylüyorlar. Yani kişisel fikrim QC 2.0 bataryaya uzun vadede zarar veriyor gibi görünüyor ve sürekli kullanımı bence pek mantıklı değil.
Ben telefonumu şarj ederken eğer evdeysem -ve tabii acelem yoksa- xiaomi'nin 3'lü prizindeki USB çıkışıyla şarj ettim. İşyerinde ise blitzwolf'un 5 portlu şarj aletinden kullandım. (Blitzwolf bu ürünün üretimini durdurdu artık aynısının QC3 desteklisi satılıyor.) Sonuç olarak sorun yaşamadım.
Eğer QC olmasın derseniz Xiaomi 3'lü priz tavsiye ederim. QC destekli olsun derseniz de blitzpower'ın marketimizde satılan QC destekli şarj aletlerinden ve aukey markalı olanlardan arkadaşlarımızın memnun olduklarını gözlemledim. Bunlara bakabilirsiniz. Kablo olarak ise 5-10 liralık kablolardan olmadıktan sonra sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum. Bence fiyatı 20 lira veya üzerindeki her hangi bir kablo olabilir.