Haber Xiaomi, Twitter’da Yaptığı Anketi Silmek Zorunda Kaldı!

s.a arkadaşlar söyle bir habere denk geldim ve sizlerle paylaşmak istedim.

Twitter'da anket yapan Xiaomi, çıkan sonuçları beğenmeyince paylaşımını sildi.

Sizce hangisi daha iyi: MIUI arayüzü mü, Android One mı? Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, bu soruyu Twitter’daki takipçilerine sorup soracağına pişman oldu. Ortaya çıkan sonuçlarda Android One’ın daha iyi olduğu ortaya çıkınca Xiaomi anketi apar topar silmek zorunda kaldı.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Twitter kullanıcılarının MIUI arayüzünü tercih edeceğinden emin olarak hareket eden Xiaomi, beklediğinin aksine Google’ın Android One projesi daha fazla oy alınca paylaşımını kaldırmak zorunda kaldı. Çıkan sonuçları tarafsız bir şekilde herkesin görmesini sağlamaktansa Çinli şirket anketi silerek hiçbir şey olmamış gibi davranmaya karar verdi.

An itibariyle Xiaomi’nin Twitter hesabına bakınca böyle bir anketi görebilmek mümkün değil. Ancak Reddit başta olmak üzere birçok platformda anketin yayınlanması haber oldu. Yorumlarda yüzde 53’e yüzde 47 şeklinde Android One’ın önde gözüktüğü bilgisi de paylaşıldı.

Xiaomi için kötü haber!
Açık ara farkla MIUI’nin birinci gelmesini beklerken toplam 15 bin oy atılan ankette yüzde 57 ile Android One’ın birinci gelmesi, Xiaomi için kesinlikle kötü bir haber. Bir türlü Android 8.0 Oreo işletim sistemine güncellenmeyen, MIUI 9 ile beklentileri karşılayamayan ve halen daha birçok cihaza güncelleme dağıtmayan Xiaomi; ankette yaşadığı hezimetten ders çıkarmalı.

Xiaomi firması, artık her şeyin geri dönüşü olmayacak şekilde kayıt altına alındığı internet aleminde anket tweet silmek gibi bir hareketin şirket itibarını zedelemekten başka hiçbir işe yaramayacağını da biliyor olmalı.

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Xiaomi kullananlar memnun telefonlardsn fiyatlardan performanslardan o yüzden böyle bi ankete gerek bile yok. Xiaomi son iki sendeki satış cirosunu açıklasın zaten diğer markalardan çok daha fazla tercih edildiğini gösterir. Hepsinde de (A1 hariç) miui arayüzü var zaten.

A1 ile de her yere Android One cihazı diye giriş yapabildi diye biliyorum hocam ama, bu sayede aslında telefonlarının daha da tanınmasını; uygun fiyata nasıl çözümler sunabildiğini gösterdi. Yani bana göre A1 stratejisi bile, Miui arayüzlü cihaz sattırabilmek ve Xiaomi'yi daha fazla dünyaya tanıtabilmek için :)

Üst Alt