Haber Xiaomi, Twitter’da Yaptığı Anketi Silmek Zorunda Kaldı!

s.a arkadaşlar söyle bir habere denk geldim ve sizlerle paylaşmak istedim.

Twitter'da anket yapan Xiaomi, çıkan sonuçları beğenmeyince paylaşımını sildi.

Sizce hangisi daha iyi: MIUI arayüzü mü, Android One mı? Çinli akıllı telefon üreticisi Xiaomi, bu soruyu Twitter’daki takipçilerine sorup soracağına pişman oldu. Ortaya çıkan sonuçlarda Android One’ın daha iyi olduğu ortaya çıkınca Xiaomi anketi apar topar silmek zorunda kaldı.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Twitter kullanıcılarının MIUI arayüzünü tercih edeceğinden emin olarak hareket eden Xiaomi, beklediğinin aksine Google’ın Android One projesi daha fazla oy alınca paylaşımını kaldırmak zorunda kaldı. Çıkan sonuçları tarafsız bir şekilde herkesin görmesini sağlamaktansa Çinli şirket anketi silerek hiçbir şey olmamış gibi davranmaya karar verdi.

An itibariyle Xiaomi’nin Twitter hesabına bakınca böyle bir anketi görebilmek mümkün değil. Ancak Reddit başta olmak üzere birçok platformda anketin yayınlanması haber oldu. Yorumlarda yüzde 53’e yüzde 47 şeklinde Android One’ın önde gözüktüğü bilgisi de paylaşıldı.

Xiaomi için kötü haber!
Açık ara farkla MIUI’nin birinci gelmesini beklerken toplam 15 bin oy atılan ankette yüzde 57 ile Android One’ın birinci gelmesi, Xiaomi için kesinlikle kötü bir haber. Bir türlü Android 8.0 Oreo işletim sistemine güncellenmeyen, MIUI 9 ile beklentileri karşılayamayan ve halen daha birçok cihaza güncelleme dağıtmayan Xiaomi; ankette yaşadığı hezimetten ders çıkarmalı.

Xiaomi firması, artık her şeyin geri dönüşü olmayacak şekilde kayıt altına alındığı internet aleminde anket tweet silmek gibi bir hareketin şirket itibarını zedelemekten başka hiçbir işe yaramayacağını da biliyor olmalı.

burhan0660

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
burhan
Cihazım
mi max 2
Konular
28
miui arayüzü de güzel bir sistem bir çok güzelliği var
xiaomi şu şekilde birsey yapsa saf android e yakın bir sistem verse kendi isteyenler onu kursa ama telefon fabrikasyon miui arayüzü ile gelse hiç fena olmaz saf android e çok ugraşmayacaktır miui isteyen de miui kurar :)

mustafask

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
mi6
Konular
3
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bir forum sayfası dahan sormuş aynı soruyu katılmak isteyen olabilir.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

marslan81

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Mi 9T
Meslek
Tasarım Teknisyeni
Konular
1
MİUİ kullanmayanlarda oy verip trollemiş olabilir. MİUİ arayüzü ile Android ONE arayüzünü kıyaslamak bile yanlış bence. MİUİ arayüzünün her açıdan kat be kat üstünlükleri var. Çoğu başka model telefonların custom romlarında bile o kadar özellik yok.

mustafask

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
mi6
Konular
3
MİUİ kullanmayanlarda oy verip trollemiş olabilir. MİUİ arayüzü ile Android ONE arayüzünü kıyaslamak bile yanlış bence. MİUİ arayüzünün her açıdan kat be kat üstünlükleri var. Çoğu başka model telefonların custom romlarında bile o kadar özellik yok.

Katılıyorum ben de miui ara yüzünü çok begeniyorum böyle bir yazı denk geldi sizle paylaşmak istedim.

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Haber için teşekkürler, Xiaomi kullanıp da kaç kişi Android One'ı seçebilir ki? Trollenmiş muhtemelen, Xiaomi'nin de bunu anlayınca Anketi kaldırması normal.

taha.blt

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
36
Hahha anca gülerim buna .
Miui kullanmayan bilemez.
Tabiki 4 - 4'lük değil ama çok daha iyi.

Mertal

Eski Mkalkan21 :)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Miui arayüzü hem görsellik hem de hız olarak saf androidden çok daha iyi. Bunu miui kullanan herkes iyi bilir.
Ankette trol söz konusu bence.
Yani sadece miui kullananların oy kullanmadığı bariz belli. :)

mustafask

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
mi6
Konular
3
Miui arayüzü hem görsellik hem de hız olarak saf androidden çok daha iyi. Bunu miui kullanan herkes iyi bilir.
Ankette trol söz konusu bence.
Yani sadece miui kullananların oy kullanmadığı bariz belli. :)
Belki de trol olduğu nu anladılar da geri çekmiş olabilirler bunu fark edenler de aynı yerden yürüyorlar. Demek ki karşımıza cikacak birkaç yerde.

Mertal

Eski Mkalkan21 :)
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Mustafa
Cihazım
Redmi 5 Plus
Konular
23
Belki de trol olduğu nu anladılar da geri çekmiş olabilirler bunu fark edenler de aynı yerden yürüyorlar. Demek ki karşımıza cikacak birkaç yerde.

Xiaomi kullananlar memnun telefonlardsn fiyatlardan performanslardan o yüzden böyle bi ankete gerek bile yok. Xiaomi son iki sendeki satış cirosunu açıklasın zaten diğer markalardan çok daha fazla tercih edildiğini gösterir. Hepsinde de (A1 hariç) miui arayüzü var zaten.

Üst Alt