Yardım Xiaomi Türkiye Facebook Grubu S.S.S

arifakinti

Kıdemli Yarbay
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Arif
Cihazım
RedmiNot3Pro
Meslek
Bilgisayar Teknikeri
Konular
14
Merhaba arkadaşlar, grupta günde en az 10 kere fake rom mu ? 20 kere son sürüm mü? 30 40 seferde güncelleme neden gemiyor benzeri sorular gelmekte ve bu tarz gönderiler çoğaldıkça grupta bir şeyi bulmak zor hale geliyor ve asıl bilgi paylaşımı geri planda kalıyor. Bunun önüne geçmek için burda en çok sorulan sorulara değineceğiz.

-Öncellikle FAKE rom muhabbetinden başlayalım. Nedir ne değildir bu fake rom ?
Fake rom: Adı üzerinde olduğu gibi sahte yani orjınal olmayan romdur. Bu rom Çin romu üzerine saçma sapan gereksiz uygulamalar yüklenip yarım yamalak türkçeleştirerek piyasaya sürülür. Bu rom gereksiz uygulamalar ile dolu, onlarca sorun var, stabil değildir ve en önemlisi güncelleme almaz. Tavsiyemiz bu rom varsa derhal orjinal roma geçmeniz. Onun içinde bu linkten cihaz modelini seçip Global roma geçme konusunu bulup adımları takip edin. Şimdi aşağıdaki resme bakarak 3 adımda global ve fake romu ayırt edebilirsiniz.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

1. Orjinal romlar yukardaki gibi 4 haneli, Fake romlar 5 haneli olur. Örneğin 7.1.2.0.0
2. Fake Romlarda yukarıdaki kırmızı renkle belirtilmiş kısımda CN yazar.
3. Fake romlarda yarım yamalak türkçe olur zaten burdanda anlaşılır.
-----------------------------------------------------------------------------------------

Cihazım son sürüme sahip mi ? Neden Güncelleme almıyorum ? Sorularının cevabına gelelim ;
Öncelikle ayarlar hakkında kısmında kendi sürümünüzü öğreniyorsunuz. Sonrasında güncel sürümü öğrenmek için aşağıdaki aşamaları takip edin ;
1. Google a girilir ve "miui" diye arama yapılır. ve Ok ile işaretli yerlerden birine tıklanır. Amaç Download sayfasına gitmek.

2. Sağ taraftaki arama çubuğunu aşağıya kaydırın,

3. Ve burdan telefon modelinizi seçeceksiniz.

Ve burda yeşil ok ile gösterilen yeşil kutucuk içerisinde yazan sürüm numarasına bakılır. Burdaki telefonunuzun sürümü ile aynı ise sorun yok en güncel sürümü kullanıyorsunuz demektir. Amma ve lakin değilse, ya güncelleme yeni piyasaya sürülmüştür gelmesi bir kaç gün sürebilir, yada cihazınızda fake rom mevcuttur güncelleme almıyordur.

Üstteki resimi biraz daha açıklıyalım;
Kırmızı kutucuk içindeki Mi5 Global e tıklarsanız Mi5 için çıkan global romlar çıkar, Mavi kutucuk içindeki Mi5 China tıklarsanız Mi5 için çıkan Çin romlar çıkar. Eğer burda global rom seçeneği yoksa sizin telefon için global rom çıkmamıştır. Ne zaman çıkar diye sormayın bizde bilmiyoruz. Burayı takip edip çıkıp çıkmadığını öğrenebilrsiniz.

China Rom Nedir ?
İçerisinde sadece İngilizce ve Çince dilinin olduğu, Google Play servislerinin olmadığı, Çine göre hazırlanmış ve bizlerin pek bilmediği fakat Çinde popüler olan uygulamaların yüklü olduğu romdur. Cihazınız için global rom mevcut ise kesinlikle tavsiye etmiyoruz. Ama global rom yok, ve custom rom kullanmak istemiyorum ben cihazı (@casibao gibi) ingilizce de kullanırım diyorsanız buyurun yükleyin :)
Global Rom Nedir ?
Uluslararası kullanım için hazırlanan içerisinde Çince ve İngilizce dışında diğer dillerin de (Türkçe Dahil) bulunduğu ve google uygulamaları da dahil olmak üzere pek çok ülkede kullanılan genel uygulamaların bulunduğu romdur.
Beta/Geliştirici Rom Nedir ?
Haftalık güncelleme alır. Güncellemeleri en hızlı alan ve yenilikleri ilk gören siz olursunuz fakat telefonunuzun stabil ve hatasız olacağını garanti etmez çünkü geliştirici romlu kullanıcılar kobay gibidirler. Android'le haşır neşirseniz güncellemelerle ilgili geri bildirimler vermek hataları bildirmek niyetindeyseniz bu rom size göre.
Stabil Rom Nedir ?
Geliştirici romu gibi haftalık günceleme almaz. Sabit bir güncelleme aralığı yoktur. Ortalama birkaç ayda bir. Bu romda neredeyse hiç sorun yoktur. Benim geç ama sorunsuz güncelleme alayım diyorsanız bu rom size göre.
Xiaomi.EU Rom Nedir ?
Çoklu dil destekli romdur. Global romu olmayan telefonlarda türkçe dil istiyorum diyorsanız en ideal romdur. Xiaomi china romu üzerinde çeşitli tweakler yapılmıs, gereksiz uygulamaları kaldırılmış ve çoklu dil (Türkçe dahil) eklenmiş halidir. Fakat xiaomi OTA güncelleme desteğini kesmiştir bu rom için. Telefona otomatik güncelleme bildirimi gelmeyecektir. Her seferinde indirip elle yüklemek zorundasınız.

Bootloader Kilidi Nedir?
Bootloader kilidi Xiaomi cihazlara dışarıdan müdahale edilmesini engelleyen bir güvenlik önlemidir. Bu kilit sayesinde cihazların stabilitesi korunarak, aracıların sattıkları cihazlara yükledikleri sahte/casus yazılımların önüne geçilmesi amaçlanmıştır. Eğer ki cihazınızda Global ROM yüklü ise bu kilidin açılmasına normal şartlarda gerek yoktur. Ancak China ROM yüklü gelen cihazlara Global ROM yüklenmesi, cihazların root erişiminin açılması, custom recovery yüklenmesi, IMEI değişikliği gibi işlemler için bu kilidin açılması tavsiye edilir. Örnek Mi5 Bootloader Kilidi Açma Konusuna buraya tıklayarak bakabilirsiniz.

FAYDALI LİNKLER
Sık Sorulan Sorular
Mi5 Global Roma Geçiş Rehberi
Mi5 Sık Sorulan Sorular
Mi5S Global Rom Yükleme
Mi5S Plus Unlock ve Global Roma Geçiş
Redmi Pro Xiaomi.eu Multi Rom Yükleme

KARESİ

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ÜMİT GÜNDÜZ
Cihazım
Mİ 10T
Meslek
MAKİNİST
Konular
0
hocam çok teşekkürler ... ellerine sağlık ..

Oyla:

Takashi

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Fatih
Cihazım
Mi 5s
Konular
0
Merhaba arkadaşlar bir sorum olacaktı. Mi5s kullanıcısıyım SwiftKey klavye kullanıyorum. Cihazın kendi Internet tarayıcısında yazı yazarken kelimeler arasında boşluk bırakamıyorum, kelimeler bitişik yazıyor yandexte böyle problem yok sebebi nedir acaba bi çözümü varmı.

Oyla:
Üst Alt