Çözüldü Xiaomi telefonuma virüs girdi sanırım

Suka12

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Sena
Cihazım
Xaomi Resmi 5 P
Konular
4
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI Global 11.0.2 - android 8.10
Telefon Modeli
Redmi 5 plus
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Bilmediğim kaynaklardan yüklenmiş uygulamalar var ve silemiyorum ne yapacağım lütfen yardım edin?

Ekli dosyalar

• Screenshot_2020-11-12-05-06-05-434_com.miui.securitycenter.jpg
    Screenshot_2020-11-12-05-06-05-434_com.miui.securitycenter.jpg
    254,1 KB · Görüntüleme: 76

EMPYRİUM

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ufuk As
Cihazım
Oneplus 7T Pro
Konular
10
Gundelik hayatta pop up reklamlar vs karşımıza çıkıyor elbet çok tıklıyoruz, sacma sapan bir suru şey açılıyor elbet. Bunlardan bi virus buluşacağını sanmıyorum. O tarz virus muhabbetleri de eskide kaldi. Artik gelirler reklamlar üzerinden dönüyor. Zararli yazilimlar da en fazla reklam çıkartıyor karşımıza. Olsa olsa bi uygulama ve ya oyun yüklenir acilan reklamlardan artik onlar da zaten siz kullanın da reklam görün diye.
Antivirüs kullanimini pek işe yarar bulmuyorum.
Uygulamalar sekmesinde sizin yuklemediginiz ve sistem uygulamasi olmayan farkli bi uygulama var mi kontrol edebilirsiniz.
İndirilenler klasöründe sizin indirdileriniz dışında farklı bir seyler var mi kontrol edebilirsiniz. Kendi dosyalarınız dışındaki gereksiz kalıntıları silebilirsiniz. Ekstra bir seye gerek yok açıkçası.

Aksine her geçen gün Android için zararlı yazılımlar türüyor. Nereden ne indirdiğini bilen kişi için durum ayrıdır ama yinede hangi uygulamadan bulaşacağını bilmek dahi çok zor. Bugün güvenilir deyip cihazda tuttuğumuz uygulamaların bile saldırı alma ihtimalleri çok yüksek ve bu uygulamalara büyük çaplı yapılan bir saldırı demek bu uygulamanın yüklendiği cihaz sayısı kadar riskin yayılması demek. Kişinin kendi tercihidir kullanıma ihtiyaç duymayabilir ama Antivirüs yazılımına gerekte yok demek bu açıdan çokta doğru değil hocam. İndirdiğiniz uygumalar pop-up reklamlar açıyor gibi görünsede cihazın Imeı,sn,sim,kişi,rehber gibi birçok kısmına ulaşım sağlayabilir. En azından haftada bir tarama amaçlı olsada kullanılmasında fayda var.

Oyla:
Üst Alt