Rehber Xiaomi Telefonları Hızlandırma ve Performans Arttırma

ysfaslynch

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf Aslan
Cihazım
Mi Mix 2S
Meslek
Teknisyen
Konular
14
Merhaba, başlıkta da belirttiğim gibi Xiaomi cihazlarda Kasma, Takılma, Donma, Oyun Performansı, Pil Süresi, İnternet Paketinin Çabuk Bitmesi gibi sorunlara çözüm olabilecek bir kaç tavsiyede bulunmak istedim. Konu genel olarak Güncelleme Desteği kesilmiş, Ram boyutu yetersiz, İşlemcisi düşük vs. cihazlar için önecelikli olsada donanım anlamında Yeterli/İyi cihazlar içinde çözüm olabilir. Rootlu/Rootsuz tüm cihazlarda uygulanabilir.

* Öncelikle Google Play'e giriyoruz ve Otomatik Güncellemeyi kapatıyoruz..

* Ram katili olan Google Chrome uygulamasını kaldırıyoruz telefonumuzdan ve stok tarayıcımızı kullanıyoruz. ( Xiaomi Ürünü Mint Tarayıcıyı tavsiye ederim )

* Ayarlar/Uygulamalar/Uygulamaları Yönet.. Yolunu takip edip
WhatsApp/Instagram/Telegram gibi mesaj için kullandığımız uygulamalar hariç diğer tüm uygulamaların 'Arkaplan Etkinliğini' kısıtlıyoruz ve 'Otomatik Başlat' işaretini kapatıyoruz..

* Güvenlik uygulamasına giriyoruz, Veri Kullanımına tıklıyoruz. Açılan bölümde Veri Kullanımını Kısıtla yazan yere tıklayıp bir üstte belirtilen mesajlaşma uygulamaları hariç tüm uygulamaların
Arka Plan Veri Kullanımını kapatıyoruz.

* Tekrar Güvenlik uygulamasına giriyoruz, ayarlara tıklayıp Temizlik yazan yere giriyoruz ve en alt kısımda bulunan
Tavsiyeleri Al seçeneğini kapatıyoruz..

* Cihazımızda Root erişimi varsa Lucky Patcher, Root Erişimi yoksa ADB yöntemi ile
Google uygulamalarını, Google Servislerini (Hepsini Değil) ve Bloatware Mi uygulamalarını cihazımızdan kaldırıyoruz yada donduruyoruz. Bununla ilgili forum üzerinde çok fazla konu mevcut..

* Güvenlik Uygulamasına giriyoruz, Ayarlara tıklayıp kısayollara giriyoruz ve masaüstüne
Çöp Temizleme kısayolu ekliyoruz..

* Ayarlar/Gizlilik Koruması/
A-GPS'i Kullan' bunu kapatıyoruz .

* Ayarlar/Şifreler Ve Güvenlik/Gizlilik yolunu takip edip
Kullanıcı Deneyimi Programı'nı kapatıyoruz, hemen alt kısımda ki Teşhis Verilerini Otomatik Olarak Gönder seçeneğini kapatıyoruz ve hemen alt tarafında bulunan Reklam Hizmetlerini de Kapatıyoruz..

*Ayarlar/Google yolunu takip ederek açılan ekranda sağ üstte bulunan üç noktaya tıklıyoruz,
Kullanım ve Teşhis Aracı yazan yere tıklayıp açılan bölümden bu seçeneği kapatıyoruz. Geri gelerek alt kısımda bulunan Paylaşılan Verileri Kullanarak Kişiselleştirme bölümüne girip onu da kapatıyoruz..

* Ayarlar/Gizlilik Koruması Bölümüne gidip en alt kısımda ki
Konum Servisleri'ni tek tek kapatıyoruz..

* Ayarlar/Uygulamalar/Uygulamaları Yönet ekranına ulaşarak Sağ Üstteki üç nokta olan yere tıklayıp açılan ekrandan ayarlara giriyoruz ve
Öneriler'i kapatıyoruz..

* Son Olarak ana ekranda üst ekranı çekip Kontrol Merkezini açarak Otomatik Senkronizasyon ve Konum işaretlerini bularak deaktif ediyoruz yani kapatıyoruz...

*
Bu ayar tartışılır ve her cihazda işe yaramayabilir fakat Geliştirici seçeneklerini açıyoruz, aşağıya doru indiğimizde Donanım Yerleşimini Devre Dışı Bırak yazan ayarı bulup aktif ediyoruz ve böylece pencere açma, sayfa açma, uygulama açma, arayüz geçişleri vs. için Grafik kartını kullanmaya zorlayarak İşlemcimizi rahat bırakıyoruz. Zaten bu işler için grafik kartı daha uygun.. Her cihazda işe yaramayabilir ve Cihazı yeniden başlattığınızda tekrar aktif etmeniz gerekebilir..

Bu Rehberde ki ipuçlarının birini veya hepsini hatta daha fazlasını bilenlerin olduğunun farkındayım, amaç bilmeyen veya farkında olmayanlar için yardımcı olabilmektir. Yanlışım veya eklenmesi gereken husus varsa bilgi sahibi olan üstadlar yorumlarını ekleyecektir. Umarım faydalı olur...

Son düzenleme:

burucu08

Ne olursan ol önce saygılı ol
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
Redmi k60/Mi8se
Konular
95
Bunlari yapacağıma aosp yüklerim bence oyun için optimize modüllerini kullanın oyundayken arka plan uygulamalarını agrasif şekilde kapatan modüller var

ysfaslynch

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf Aslan
Cihazım
Mi Mix 2S
Meslek
Teknisyen
Konular
14
Bunlari yapacağıma aosp yüklerim bence oyun için optimize modüllerini kullanın oyundayken arka plan uygulamalarını agrasif şekilde kapatan modüller var
Hocam tabii ki hangi rom kullanacağınız size kalmış fakat takdir edersiniz ki her kullanıcı BL kilidi açıp Rom/Twrp işlerine girmeye sıcak bakmıyor. Garanti durumları var veya AOSP sevmiyordur vs. vs.
Rom yüklemeden ve ROOT etmeden de telefonunuzun performansını nasıl yükseltebiliriz bu konuda yardımcı olmak için yazılanlar. Ayrıca Xiaomi olmayan androidler de dahil yapılabilecek işlemler bunlar ...

talhacker

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Talha
Cihazım
Xiaomi 13T
Konular
21
Elinize sağlık faydalı konu olmuş. Chrome ve Google servisleri bloatware diye tabir edilen sistem uygulamalarını kaldırma konusuna katılmıyorum hem sistemin bütünlüğünü bozuyor hemde bazıları hızını alamıyor sile sile içi boş tenekeye çeviriyor telefonu.
Sistem uygulamalarını silmek ve sondaki turuncu madde dışında hepsini kullanıyorum.

ysfaslynch

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf Aslan
Cihazım
Mi Mix 2S
Meslek
Teknisyen
Konular
14
Elinize sağlık faydalı konu olmuş. Chrome ve Google servisleri bloatware diye tabir edilen sistem uygulamalarını kaldırma konusuna katılmıyorum hem sistemin bütünlüğünü bozuyor hemde bazıları hızını alamıyor sile sile içi boş tenekeye çeviriyor telefonu.
Sistem uygulamalarını silmek ve sondaki turuncu madde dışında hepsini kullanıyorum.
Teşekkürler hocam, tabi ki bloatware Mi uygulamalarının kaldırılması tartışılır ve çokta tartışılıyor fakat Google uygulamalarını ben her kullandığım cihazdan kaldırırım ve hatta servislerini de kaldırırım hiçbir zararını görmedim ama cihazdan cihaza fark gösterebilir mi? Bu da tartışılır. Mi uygulamalarını silmek değil dondurmak daha güvenli gözükebilir sistem açısından ama Google uygulamaları kadar sistemi yoran başka hiçbir şey görmedim. Bugün gidip Mi Mix 4 alsam ondan da kaldırırım. :)

burucu08

Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
Redmi k60/Mi8se
Konular
95
Teşekkürler hocam, tabi ki bloatware Mi uygulamalarının kaldırılması tartışılır ve çokta tartışılıyor fakat Google uygulamalarını ben her kullandığım cihazdan kaldırırım ve hatta servislerini de kaldırırım hiçbir zararını görmedim ama cihazdan cihaza fark gösterebilir mi? Bu da tartışılır. Mi uygulamalarını silmek değil dondurmak daha güvenli gözükebilir sistem açısından ama Google uygulamaları kadar sistemi yoran başka hiçbir şey görmedim. Bugün gidip Mi Mix 4 alsam ondan da kaldırırım. :)
Telefondan yapı kredi bile açılmaz play services olmayinca siz ne yapıyorsunuz telefondan ?

ysfaslynch

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf Aslan
Cihazım
Mi Mix 2S
Meslek
Teknisyen
Konular
14
Telefondan yapı kredi bile açılmaz play services olmayinca siz ne yapıyorsunuz telefondan ?
Play Service'i kaldırdığımı ve kaldırılmasını tavsiye ettiğimi hatırlamıyorum?

burucu08

Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Barış
Cihazım
Redmi k60/Mi8se
Konular
95
Play Service'i kaldırdığımı ve kaldırılmasını tavsiye ettiğimi hatırlamıyorum?
Hayır servislerinde kaldırıyorum dedinizya o yüzden dedim cunku play services olmadan uygulamaların %30 u kullanimaz

ysfaslynch

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf Aslan
Cihazım
Mi Mix 2S
Meslek
Teknisyen
Konular
14
Hayır servislerinde kaldırıyorum dedinizya o yüzden dedim cunku play services olmadan uygulamaların %30 u kullanimaz
Hocam konu da belirttim parantez içerisinde (Hepsini Değil) diye. :)

halilgurbuz

Premium Üye
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Poco X5 Pro 5G
Meslek
Bilişim ırgatı