Yardım Xiaomi telefonlardaki ses kalitesi sorunu

nationalistpasha

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ahmet
Cihazım
red mi note 7
Konular
14
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global Kararlı 12.0.3
Telefon Modeli
Mİ10T
Bootloader Kilidi
Kapalı
Bundan 1 sene önce Xiaomi Redmi note 7 kullanıyordum. Equalizer ayarlarını hiç bilmememe rağmen, 40 liralık Zolcil T8 kulaklıkla ses mükemmel geliyordu. Basslar kulaklığı titretiyordu resmen.

Fakat daha sonra RN9 PRO, onun ardından da Mi10T aldım. bu iki telefonda da müzik dinlerken RN 7'ye nazaran tizler aşırı kulak tırmalayıcı, basslar çok sönük geliyor(equalizer ayarlarıyla bir nebze fayda görüyorum, fakat arka sesleri örtüyor). aynı kulaklık bir de.

Daha sonra orta-üst seviye bir sony mdr xb50ap kulaklığı aldım, herkes övüyordu basslar kusursuz diye. beklediğimin 10'da 1'i kaliteyi alamadım.

Kaç kulaklık değiştirdim, Rn7'deki 20-30 tl fiyatlı kulaklığın verdiği kaliteyi 300-400 liralık kulaklıklar asla veremedi.

Buradaki sorun tam olarak nedir? müzik dinlemeyi çok seviyorum, fakat kalite berbat. telefondan mı?
Xiaomi'nin telefona koyduğu equalizerden mi?
yoksa type-c dönüştürücüden mi? rn9 pro'da 3.5mm girişi vardı, yine kalitesizdi.

uzun yazdım kusura bakmayın. önerilerinizi bekliyorum.

E.D

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kamera
Cihazım
Mi 9
Konular
94
Katılıyorum size xiaominin ses kalitesi çok iyi değil. Ne kadar ekmek okadar köfte misali. Çeşitli ses modülleriyle sorununuzu çözebilirsiniz cihazınız rootlu ise.

Oyla:

nationalistpasha

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ahmet
Cihazım
red mi note 7
Konular
14
Katılıyorum size xiaominin ses kalitesi çok iyi değil. Ne kadar ekmek okadar köfte misali. Çeşitli ses modülleriyle sorununuzu çözebilirsiniz cihazınız rootlu ise.
bootloader kilidi için 408 saat verdi, 10 güne açıp rootlayacağım. hangi modülleri önerirsiniz?

Oyla:

E.D

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kamera
Cihazım
Mi 9
Konular
94
Benim kullandığım ses modülleri bunlar hepsini tavsiye ederim. Yüklersiniz. Hoşunuza gidenleri kullanırsınız hocam. Ben kulaklıkta viper ve zte kullanıyorum. Cihaz hoparlöründe çift dolby yola dewam. Ses kalitesi felan çok iyi oluyo NL sound yardımıyla.

Ekli dosyalar

• Screenshot_20210313-160747_Magisk.png
    Screenshot_20210313-160747_Magisk.png
    161,2 KB · Görüntüleme: 21
  • Screenshot_20210313-160732_Magisk.png
    Screenshot_20210313-160732_Magisk.png
    180,6 KB · Görüntüleme: 19
Oyla:

nationalistpasha

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ahmet
Cihazım
red mi note 7
Konular
14
Benim kullandığım ses modülleri bunlar hepsini tavsiye ederim. Yüklersiniz. Hoşunuza gidenleri kullanırsınız hocam. Ben kulaklıkta viper ve zte kullanıyorum. Cihaz hoparlöründe çift dolby yola dewam. Ses kalitesi felan çok iyi oluyo NL sound yardımıyla.
teşekkürler, bir şey merak ediyorum, bu modüller ses kalitesini ne denli etkiliyor? yani modüller öncesinde nasıldı, sonrasında ses nasıl? kısa bilgi verir misiniz

Oyla:

E.D

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Kamera
Cihazım
Mi 9
Konular
94
Ciddi şekilde etkiliyor hocam. Özellikle viperde ve zte ayarlamaları düzgün yapıldığında çok tatmin eder. Ben dönüştürücü ile kablolu kulaklık kullanmak istemiyordum o yüzden bluetooth kulaklık almştım. Modüllerden sonra ciddi şekilde kablolu kulaklıkta müzik zevkim arttı.

Oyla:
Üst Alt