Rehber Xiaomi Telefonlarda Bildirim Sıkıntısını Çözme Rehberi (DontKillMyApp Sorunu)

Hengen

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Hengen
Cihazım
Mi 14T Pro
Konular
2
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
OS1.0.3.0.UNNTWXM
Telefon Modeli
Xiaomi Mi 14T Pro
Bootloader Kilidi
Açık
Merhaba Arkadaşlar!
Bugün sizlere, uygulamaların kendi kendine kapanarak bildirimlerin gelmesini engelleyen hatayı nasıl çözeceğinizi anlatacağım. Bu sorun, genelde "dontkillmyapp" adıyla bilinir.

Ben Mi 14T Pro kullanıyorum ve bootloader açıp Tayvan ROM’u yükledikten sonra bu problemle karşılaştım. Çokça araştırma yapıp forumlarda yardım istedim; ama kimse net bir çözüm sunmuyordu. Ben size adım adım çözüm rehberini anlatacağım!

Root Gerektirir;
1. Google Play Store’dan "App Freezer" adlı uygulamayı indirin:

2. Uygulamayı açın ve root yetkisi istediğinde "Daima" diyerek izin verin.
3. Arama butonuna tıklayın ve şu ifadeyi yazın:
Kod:
com.miui.powerkeeper
Ardından bu uygulamayı seçip "Frozen (Dondurulmuş)" duruma getirin. ✅
- Not: Bu işlem uygulamayı silmez, sadece dondurur; dolayısıyla bootloop'a girme riskiniz yoktur.

Arka Planda Otomatik Başlatma Ayarları;
1. Ayarlar > Uygulamalar > Uygulamaları Yönet > Arka Planda Otomatik Başlatma kısmına gidin.
2. Bildirim almak istediğiniz veya arka planda kapanmamasını istediğiniz uygulamaları seçin (örn: Instagram, WhatsApp, AccuBattery).

NOT: Buraya kadar yaptığınız işlemlerden sonra sorunun çözülmüş olması gerekiyor, ancak hala uygulamalar arka planda kapanmaya devam ediyorsa buradan sonraki işleme geçin.

Geliştirici Seçeneklerini Açma;
1. Ayarlar > Telefon Hakkında bölümüne gidin ve OS Sürümü kısmına 8-10 kez tıklayın. Geliştirici seçenekleri aktif olacaktır.
2. Ardından Ayarlar > Ek Ayarlar > Geliştirici Seçenekleri’ne gidin.

Geliştirici Seçeneklerinden Sistem Optimizasyonunu Açma;
1. Geliştirici seçeneklerinde aşağıya doğru inin ve "Varsayılan Değerlere Sıfırla" seçeneğini bulup 5-6 kez tıklayın.

2. Alt tarafta yer alan "Sistem Optimizasyonunu Aç" ayarının geldiğini göreceksiniz (MIUI kullananlar bilir ki bu: "MIUI optimizasyonu" ayarıdır). Bu ayarı kapatın.
- Not: Bu ayarı kapattığınızda kilit ekranı & ana ekran arka planı ve bazı ayarlar değişiyor.

3. Hiçbir şey yapmadan telefonunuzu yeniden başlatın, ardından aynı ayarı tekrar AÇIN.
- Not: Bu ayarı kapatınca arka planda uygulama kapanması sorunu çözülüyor ancak her zaman bu ayarın açık kalması önerilir onun için tekrar açıyoruz ve arka planda uygulama kapanma sorunu da çözülmüş oluyor.
- Not 2: Bu ayarı tekrar açtığınızda kilit ekranı & ana ekran arka planı hariç diğer ayarlar düzeliyor.

Tebrikler! Artık bildirim sıkıntısı çekmeyeceksiniz ve uygulamalar arka planda kafasına göre kapanmayacak.
Eğer rehber işinize yaradıysa konuyu beğenmeyi unutmayın! 👍 (Bu daha çok kişiye ulaşmasını sağlayacaktır!)

Kaynaklar;
-

Son düzenleme:

mcaglarr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mehmet
Cihazım
note3pro
Konular
53
Root yoksa yapamıyoruz galiba

Oyla:

Hengen

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Hengen
Cihazım
Mi 14T Pro
Konular
2
Maalesef oda yok
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

M2007J20CG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Direkt ayarlara optimizasyon yazın.

Root yoksa yapamıyoruz galiba
App freezer için root gerekli, ancak com.miui.powerkeeper uygulamasını ADB kullanarak disable moda gecirebilme ihtimaliniz var, yine de araştırmak lazım.(ADB için PC gerekli.)

Oyla:

FireKzH

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Aşkın
Cihazım
POCO X3 Pro
Konular
13
AOSP tabanlı ROM'larda nasıl oluyor? Benzer sorun bende de var. Bildirimden ziyade 2-3 saniye arkaya alsam oyun sıfırdan ya kendisini açıyor ya da sunucuya yeniden bağlanmaya çalışıyor.

Oyla:

tugsanarda

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Niyazi ARDA
Cihazım
Poco x3 nfc
Meslek
Elektronik Teknisy