Yardım XIAOMI tecrübem yok yardım bekliyorum

esador

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Esad
Cihazım
Xperia M5
Konular
2
Öncelikle selamlar herkese, mi5 ile ilgili bilgi arayışındayken rastgeldim siteye ve üye oldum. Xiaomi seven varmış baya :) Konu açmamın amacı hiç Xiaomi kullanmamış olmam ve mi5 e vurulmuş olmam :) Aklımdaki soruların cevabı olumlu yönde ise mi5 i direk alıyorum. Öncelikle malesef bi mağduriyete uğradım. Media markt tan ürün alacaksanız satış sonrası hizmet çok kötü. 27 kasımda sony xperia m5 telefon aldım krediyle taksit için, birde kasko yaptırdılar övdüler falan tamam dedim, mal oldu 1634 tl. Sony z1 kullandım uzun süre severek sıkıntısız kullandım ekranını kırdım masraf çok yüksek diye değişeyim bari dedim ve aldım. cihaz çok iyiydi hiç bi problem yoktu fakat 9. günde kafayı yedi. dokunmatik kafasına göre yerlere çok hızlı bir şekilde dokunuyordu. kilit ekranında aşırı bir ağır algılama oldu. birini bile arayamıyordum dokunmatığın salaklığından dolayı ve ekranda karıncalanma oluyordu. ertesi gün media markt a gittim değişim talep ettim yapamayız dediler garntiye yollayın dedim tamam dediler. 20 iş gününü geçti hala dönüş yok. arada gidip geldim merkezden bize dönüş yapmadılar bilgi veremiyoruz dediler ve en sonda kaskoda cihaz dediler. ben garanti dedim kaskoya yollamışlar garantiye uğramamış bile cihaz. sonradanda araştırınca cihazda kronik bir problem varmış bende hemen tüketici haklarına başvurdum fatura bedel iadesi için. 2 ay yasal savunma yazma hakkı varmış şikayet edilenin, cihazım teslim ettiğim günden tam 73 gün sonra mesaj geldi cihazınız geldi diye. Bende almadım şikayet ettiğim için. Rezillik diz boyu bide onarım yapılmış değişimde değil. Yani diyeceğim o ki alışverişte media markt ı tercih etmeyin, kredinin 4. taksidini ödedim geçen hafta telefonum yok siz mağdur olmayın. İçimi döktüm kusura bakmayın ama öğrenciyim ve bu kadar büyük bir para beni yordu yani. Bu hafta iadeyi alıcam inşallah. Telefona da ihtiyacım var idareten bi tane kullanıyorum çıldırtıyor. Elime 1634 tl para geçecek. 128gb/4gb modeli çok güzel. 1800 tlye kadar çıkabilirim onun için. Ama siz kullanıcılardan yardım istiyorum. Xiaomi teknik destek nasıl ? Miui arayüzü nasıl ? Malzeme kalitesi nasıl ? Kağıt üzerindeki değerleri gerçektende veriyor mu? Cihaz Türkçesi bozuk mu iyi mi ? Ve ürün titiz kullanılırsa yani genel olarak fotoğraf/video, sosyal medya olarak kullanılarak ne kadar süre kullanılır ? Beni en az 2 yıl idare etmesi gerekiyor. Böyle uzun süre kullananlar var mı aranızda farklı modellerini ? Birde bi kaç konuda gördüm 2g türkiyede çekmiyormuş mi5 diye. Bu konuda da aydınlatırsanız sevinirim. Çok teşekkürler şimdiden.

arifakinti

Kıdemli Yarbay
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Arif
Cihazım
RedmiNot3Pro
Meslek
Bilgisayar Teknikeri
Konular
14
Mi5
Ya şimdi baba biraz gönülsüz. Sony de böyle olduysa onda nolur diyor hiçte bilmiyor bu markayı ben biliyorum da anlatamıyorum, resmi ithalat yoluyla gelirse alıcam inşallah yoksa mi4 yada s6 resmi mal olduğu için.. Fikirler için teşekkürler :)

GM Discovery II cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Mi5 in resmi gelmesi baya sürecektir hocam. O yuzden bence mi4 alın :) Mi4 de canavar gibi telefon.

Oyla:

esador

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Esad
Cihazım
Xperia M5
Konular
2
Öyle gorunuyor malesef. Ama mi5 gibi bir ürünü kaçırmama baya üzülecem :)

Oyla:

arifakinti

Kıdemli Yarbay
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Arif
Cihazım
RedmiNot3Pro
Meslek
Bilgisayar Teknikeri
Konular
14
Öyle gorunuyor malesef. Ama mi5 gibi bir ürünü kaçırmama baya üzülecem :)

Hocam ilerde mi4 u satıp alırsınız :)

Oyla:

esador

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Esad
Cihazım
Xperia M5
Konular
2
piyasa canlı mı xiaomi nin o kadar ? mi4 şu an 1000 gibi bişey 6-7 ay sonra 750-800 gibi bi fiyata gidiyorsa olabilir dediğiniz mantıklı. Firma türkiyede olsa cihazı getir üstüne para ver mi5 al gibi bi kampanya yapsa çok daha güzel olur eline istemediği kadar parçada geçer :D

Oyla:

raizo

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Okan
Cihazım
Mi 10t pro
Konular
5
piyasa canlı mı xiaomi nin o kadar ? mi4 şu an 1000 gibi bişey 6-7 ay sonra 750-800 gibi bi fiyata gidiyorsa olabilir dediğiniz mantıklı. Firma türkiyede olsa cihazı getir üstüne para ver mi5 al gibi bi kampanya yapsa çok daha güzel olur eline istemediği kadar parçada geçer :D
Firma Türkiye'de olsun da öyle kampanya yapmasa da olur :) Xiaomi'nin Türkiye piyasasında canlı olduğunu düşünmüyorum zira etrafımda markayı benden başka bilen, duyan yok. Seminer veriyorum bildiğiniz. Alıp kullanıp satmayı düşünüyorsanız bu sitede yapılan satışlara rabet oluyor genelde. Alım satım kanalı olarak burayı da kullanabilirsiniz yani.

Oyla:

esador

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Esad
Cihazım
Xperia M5
Konular
2
Evet bu sitede ünlü bir telefon çevrede bilinmiyor. Xiaomi yı bende powerbank lerinden biliyorum g5 almayı planlıyordum fiyatın dusmesini bekleyip sonra kongrede tanıtıldı g5 ten daha iyi falan diye haber görünce iyice irdeledim xiaomi yi. Cin markalarına biraz soğuk davranılıyor ama neredeyse kicimizdaki don ordan geliyor haberleri yok :) arkadaşıma zorla meizu aldirdim Paraná yazık dedim verme o kadar para başka tele diye, aldı 1 yıl oldu geçti belki biraz hiçbir problem yok. Xiaomi yi de böyle düşünüyorum ki kalite konusunda destek çıkan kefil olan bir çok arkadaşın olması kaliteyi belli ediyor. Satışı buradan yaparım sanırım yaparsamda. Amacım al sat değilde mi5 resmi olarak gelene kadar mi4 alıp kullanmak mi5 gelince satıp para ekleyip mi5 almak.

Oyla:

arifakinti

Kıdemli Yarbay
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Arif
Cihazım
RedmiNot3Pro
Meslek
Bilgisayar Teknikeri
Konular
14
Yukarda arkadaşın dediği bence yeterli ya. "Xiaomi oldun çamurdan olsun" hiç bir markanın arkasında böyle durmam.

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Xiaomi sadece bu sitede ünlü değil. Bu site zaten Xiaomi ve Miui severler tarafından oluşturulmuş bir site. Burada bu isimleri bilmeyen kişilerin olması biraz abes olmazmıydı?
Evet sokakta gördüğümüz kişilerin kaçı bu markayı biliyor diyebilirsiniz ama bu kişilerin teknolojiyi ne kadar takip ettiklerini de sormak gerekir. Xiaomi teknolojiyi takip eden herkesin bildiği bir markadır.

Sent from my MI PAD using Tapatalk

Oyla:

esador

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Esad
Cihazım
Xperia M5
Konular
2
Anlatamadım ben :) yani trde bilenler sadece burda gibi bi mübalağa yaptım :) çoğu insan LG Samsung Apple dışında bişey bilmiyorlar. Bu da reklamdan kaynaklı. Bunu söylemeye çalıştım, yoksa dediğiniz gibi android cep telefonlarını, aksesuarlarını takip eden kişilerin gözüne illa ki her segmentte çarpıyor xiaomi

Oyla:

LaCRiMaL

Since MI 4...
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Murat YÜKSEL
Cihazım
Xiaomi 13
Meslek
Sağlık Mem. / 112
Konular
24
Xiaomi sadece bu sitede ünlü değil. Bu site zaten Xiaomi ve Miui severler tarafından oluşturulmuş bir site. Burada bu isimleri bilmeyen kişilerin olması biraz abes olmazmıydı?
Evet sokakta gördüğümüz kişilerin kaçı bu markayı biliyor diyebilirsiniz ama bu kişilerin teknolojiyi ne kadar takip ettiklerini de sormak gerekir. Xiaomi teknolojiyi takip eden herkesin bildiği bir markadır.

Sent from my MI PAD using Tapatalk

Bizim insanımız yeniliklere açık olmadığı için herkeste kalıplaşmış kafa var arkadaşım, yoldan geçen vatandaşa sorsan ya samsung der, ya lg yada sony. Benim Xiaomi'yle tanışmam 4-5 sene önce romu sayesinde oldu, yaklaşık 1 senedir de Redmi 2 prime, redmi note 2 prime, redmi note 3 prime ve mi 4 oldu. Deneyimlerime dayanarak şunu sana rahatlıkla söyleyebilirimki kullandığım bütün Xiaomi modelleri Türkiye'de şu sıralarda 1500-2500 ₺ arasında cihazların alayına kafa tutar, performans açısından herhangi bir takılma kesinlikle yaşamadı, zaten adamlar her cuma ufak güncellemeler yayımlayıp mutlaka birkaç eksikliği kapatılıyor. Ayrıca Sony gibi, Samsung gibi çabuk deforme olan yada sağı solu çabuk kırılan bir telefon değil. Pil ömrü olarakta yine birçok telefondan kullanım olarak daha iyidir. Ve arayüz olarakta yine şunu söyleyebilirimki,şu an için ios+androdi karışımı bir sistem deniliyor ama bence arayüz olarak androide ilham veren bir arayüzü var. Neden; çünkü yeni dönemde tanıtılan çin uyruklu telefonlar Huawei, meizu, lenovo, vivo, ulefon vs gibi telefonlarda, bilinen marka olarak Lg g5 te artık uygulama menüsü bulunmamakta. VE büyük ihtimalle anroid 7 ile berbaer de uygulama menüsü tamamıyle kalkacak. Aslında daha çok şey yazarım ama şimdilik bu kadar yeter, Şahsi fikrim olarakta şunu söyleyebilirim, Ben ve Forumdaki Xiaomi seven birçok kişi Mi5'in Türkiye'ye gelmesini beklemeden satışa çıktığı an sipiarşini verecektir. Saygılarımla...

Oyla:
Üst Alt