- Adım
- Esad
- Cihazım
- Xperia M5
- Konular
- 2
Öncelikle selamlar herkese, mi5 ile ilgili bilgi arayışındayken rastgeldim siteye ve üye oldum. Xiaomi seven varmış baya Konu açmamın amacı hiç Xiaomi kullanmamış olmam ve mi5 e vurulmuş olmam Aklımdaki soruların cevabı olumlu yönde ise mi5 i direk alıyorum. Öncelikle malesef bi mağduriyete uğradım. Media markt tan ürün alacaksanız satış sonrası hizmet çok kötü. 27 kasımda sony xperia m5 telefon aldım krediyle taksit için, birde kasko yaptırdılar övdüler falan tamam dedim, mal oldu 1634 tl. Sony z1 kullandım uzun süre severek sıkıntısız kullandım ekranını kırdım masraf çok yüksek diye değişeyim bari dedim ve aldım. cihaz çok iyiydi hiç bi problem yoktu fakat 9. günde kafayı yedi. dokunmatik kafasına göre yerlere çok hızlı bir şekilde dokunuyordu. kilit ekranında aşırı bir ağır algılama oldu. birini bile arayamıyordum dokunmatığın salaklığından dolayı ve ekranda karıncalanma oluyordu. ertesi gün media markt a gittim değişim talep ettim yapamayız dediler garntiye yollayın dedim tamam dediler. 20 iş gününü geçti hala dönüş yok. arada gidip geldim merkezden bize dönüş yapmadılar bilgi veremiyoruz dediler ve en sonda kaskoda cihaz dediler. ben garanti dedim kaskoya yollamışlar garantiye uğramamış bile cihaz. sonradanda araştırınca cihazda kronik bir problem varmış bende hemen tüketici haklarına başvurdum fatura bedel iadesi için. 2 ay yasal savunma yazma hakkı varmış şikayet edilenin, cihazım teslim ettiğim günden tam 73 gün sonra mesaj geldi cihazınız geldi diye. Bende almadım şikayet ettiğim için. Rezillik diz boyu bide onarım yapılmış değişimde değil. Yani diyeceğim o ki alışverişte media markt ı tercih etmeyin, kredinin 4. taksidini ödedim geçen hafta telefonum yok siz mağdur olmayın. İçimi döktüm kusura bakmayın ama öğrenciyim ve bu kadar büyük bir para beni yordu yani. Bu hafta iadeyi alıcam inşallah. Telefona da ihtiyacım var idareten bi tane kullanıyorum çıldırtıyor. Elime 1634 tl para geçecek. 128gb/4gb modeli çok güzel. 1800 tlye kadar çıkabilirim onun için. Ama siz kullanıcılardan yardım istiyorum. Xiaomi teknik destek nasıl ? Miui arayüzü nasıl ? Malzeme kalitesi nasıl ? Kağıt üzerindeki değerleri gerçektende veriyor mu? Cihaz Türkçesi bozuk mu iyi mi ? Ve ürün titiz kullanılırsa yani genel olarak fotoğraf/video, sosyal medya olarak kullanılarak ne kadar süre kullanılır ? Beni en az 2 yıl idare etmesi gerekiyor. Böyle uzun süre kullananlar var mı aranızda farklı modellerini ? Birde bi kaç konuda gördüm 2g türkiyede çekmiyormuş mi5 diye. Bu konuda da aydınlatırsanız sevinirim. Çok teşekkürler şimdiden.