Selam. Tahminen 3 ay önce Global’den EU’ya geçirmek maksadıyla Xiaomi 14 (houji) telefonumun bootloader kilidini açtım. Chimera tool ile gerekli sürücüleri kurup minimal ADB ve Fastboot’u da yükledim. xiaomi.eu sitesinden de uygun ROM’u indirdim. Normalde bat dosyası ile 10 dakikada yapacağım bir işlemken tuttum şu
Linkleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir
sayfadaki adımları takip ettim.
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
"fastboot erease misc" yazan yere kadar ilerleyebildim. Rabbim aklını kullanmayanları ne de güzel cezalandırıyormuş... Türkiye parasıyla 50,000 TL’lik cihazım 3 aydır komada yatarken ben bir yandan Rabbimin ayetlerini tefekkür ediyor bir yandan da ne yapabilirim diye interneti araştırıyom. Şunları buldum: telefon sadece EDL moda alınabiliyor. Bunun için EDL kablosu gerekiyormuş, temin ettim. Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 sürücüsü gerekiyormuş, kurdum. Ben o eski ben olduğum için buradan itibaren kendi gemimi yine de kendim yürütürdüm ama Xiaomi’nin artık o eski Xiaomi olmadığını, gerekli olan "Firehose" ya da "Programmer File" denen dosyaları son 3 senedir artık ROM’lara koymayıp sadece yetkili hesapla kendi sunucularından çekilebilir olarak yaparak müşterilerini kendisine muhtaç, kendisine bağımlı hale getirdiğini acı bir şekilde öğrenmiş bulundum. Şimdi "Yetkili Hesabı" olan birilerini arıyorum ki bana uzaktan yardımcı olsun. Gerekli tüm sürücüler kurulu, cihazıma uygun en son HyperOS ROM indirili bir vaziyette bekliyorum. İngilizce ya da Rusça bilmediğim için yabancılara güvenemediğimden dolayı buraya geldim. İçinizde yetkili hesapla bu işlemi uzaktan yapabilecek olan birisi varsa lütfen bana yardım etsin. Tabii ki parasıyla. Ya özelden devam edelim ya da Whatsapp’ta iletişime geçelim. UltraViewer programını da yükledim bu iş için. Teşekkürler