Soru Xiaomi stock kernel neden kötü?

plaintiger

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
emir
Cihazım
mi9 t pro
Konular
50
Yazacagim degerler ortalama degerlerdir.hepsinde bir bir test ettim sonucu aktariyorum.cihaz sogukken ayni sartlarda arka plan islemleri full kapali
Cpu throttling uygulamasinda asagida gecen gflops degerleri
Stock kernel 188k
Eu romda immensity kernel 203k
F1xy kernel 220k
Buda gosteriyor ki bu islemci stock kernelde %15 den fazla az performans veriyor.buna karsilik da en cok sarj yiyen stock rom oluyor.
Dusuncelerinizi paylasin.

Son düzenleme:

AdeLa

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ender
Cihazım
iPhone 14 Pro
Meslek
Teknik Servis
Konular
22
Sadece xiaomiye ozel degil.
Tum stock kerneller; Cökme yasanmamasi icin, Cihazin Her ne kadar duzenli eskitme dahilinde olsa bile Ortalama zorlanmadan 5 sene Calismasi icin limitlerinin %20 asagisinda calisir.
Custom kernel ise Overclock ve voltage islemleri İle Bu sinirlari ortadan kaldirir. Hatta daha da aşar.
Cihaz Sogutma sistemi iyi oldugu icin Bunu farketmiyor olabilirsiniz ama, Ne kadar cok zorlanirsa ömru de o kadar kisalir, Ozellikle telefonda bu durum boyle.

Sonuc ; sistemde hata ve cökme, ileriye donuk yavaslama, CİHAZİN DOGAL OLARAK ÖMRUNUN KİSALMASİ, Bataryanin ölmesi (undervoltage sebebi olabilir) vb. Durumlarla karsilasilabilir.

Batarya konusuna gelirseniz, Governorlarla alakali tamamen.
Ornegin standart Bir Stock kernel ondemand veya schedutil kullanir.
Ama customda ek olarak ileriye donuk stabil olmayan ama Yuksek batarya performansi saglayan smurfutil gibi governorlar yariyabilir.
Tabiki random reboot, sistem cokmesi gibi durumlara Yol aciyor.

Saadete gelirsek,stok kernelin amaci; cihazin oldugu sistemi ile guncellenmesi dahi çokmeden calistirmak, İslemcinin, bataryanin Ve nand in hizli ölmesini engellemek icin Limitlerinin altinda calismasidir.

Custom kernel ise, Limitlerin ortadan kaldirilip cihazin Sınirinda calistirilip Yuksek skorlar ve performans elde edilmesi ama cihaz ile bataryanin ömrunun kisalip
sistemdeki veri kaybinin ortaya cikmasi ile anlatilabilir, diyelim. :)

Oyla:

plaintiger

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
emir
Cihazım
mi9 t pro
Konular
50
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tum stock kerneller; Cökme yasanmamasi icin, Cihazin Her ne kadar duzenli eskitme dahilinde olsa bile Ortalama zorlanmadan 5 sene Calismasi icin limitlerinin %20 asagisinda calisir.
Custom kernel ise Overclock ve voltage islemleri İle Bu sinirlari ortadan kaldirir. Hatta daha da aşar.
Cihaz Sogutma sistemi iyi oldugu icin Bunu farketmiyor olabilirsiniz ama, Ne kadar cok zorlanirsa ömru de o kadar kisalir, Ozellikle telefonda bu durum boyle.

Sonuc ; sistemde hata ve cökme, ileriye donuk yavaslama, CİHAZİN DOGAL OLARAK ÖMRUNUN KİSALMASİ, Bataryanin ölmesi (undervoltage sebebi olabilir) vb. Durumlarla karsilasilabilir.

Ama customda ek olarak ileriye donuk stabil olmayan ama Yuksek batarya performansi saglayan smurfutil gibi governorlar yariyabilir.

Saadete gelirsek,stok kernelin amaci; cihazin oldugu sistemi ile guncellenmesi dahi çokmeden calistirmak, İslemcinin, bataryanin Ve nand in hizli ölmesini engellemek icin Limitlerinin altinda calismasidir.

Custom kernel ise, Limitlerin ortadan kaldirilip cihazin Sınirinda calistirilip Yuksek skorlar ve performans elde edilmesi ama cihaz ile bataryanin ömrunun kisalip
Hocam yukarda verdigim iki kernelde ayni mhzde calisiyor oc yok.ikiside schetudil

Oyla:

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
Yukarıdaki arkadaşımıza katılmakla birlikte, bu tip durumlar her türlü ürün için geçerlidir. Araba, telefon, bilgisayar vs.. vs.

Üreticiler ideal olanı verimli olanı yakalamaya çalışır. Sadece performansa yönelik olmak yada sadece batarya performansına yönelik olmak çoğu zaman daha verimsiz olan işlemlerdir.

Kaldı ki bir cihazın donanımını limitlerine kadar zorlamak, daha yüksek oranda ömrünü kısaltacaktır. Arıza, hata, kayıp riskini dahada çok arttıracaklardır.

En yüksek performans çoğu durumda en az gerekli olan bireydir ve bunun için üreticiler sırf performansa odaklanmazlar, daha sağlıklı ve daha uzun ömürlülüğe odaklanırlar.

Örneğin aynı durum bu gün satılan otomobiller için de geçerlidir. Her hangi bir otomobilin beynindeki bir kaç satır kodu değiştirerek, ek hiç bir donanım yada parça değişimi yapmadan 30-50 hp civarında artırım yapabilirsiniz. Ama bunun karşılığında moto ömrünü kısaltmayı ve daha sık arızalara katlnmayı kabul edersiniz.

Sonuç olarak kaş yaparken göz çıkartmanın anlamı yok, özellik yükseltmelerine yönelik kernel değişimlerine olumlu baksamda bu tür performansa yönelik yada batarya kullanımına yönelik kernellere pek sıcak bakmıyorum şahsen.

Oyla:

bluestorm02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
9

Yanlış aslında baya custom kernellerin çoğu oc li olsa bile stock kernel e göre daha soğuk çalışıyor ısınmadan

Oyla:

AdeLa

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ender
Cihazım
iPhone 14 Pro
Meslek
Teknik Servis
Konular
22
Yanlış aslında baya custom kernellerin çoğu oc li olsa bile stock kernel e göre daha soğuk çalışıyor ısınmadan
Sebebi undervoltage hocam.
Bazen oyle bir tutuyorki stock voltajdan daha asagida overclocklu cihaz calistiriliyor.
Hizli ve soguk amaaa;
Yine de cihazdaki verimlilikle beraber ömrunun kisalmasi olasi bir durum :)
Hicbir cihaz, uretici belirtmedigi surece Overclock icin uygun degildir. Sinirlar bu yuzden var. Ama kimin umurunda ? :D
Hocam yukarda verdigim iki kernelde ayni mhzde calisiyor oc yok.ikiside schetudil
Musait zamanimda kernellere bakacagim. O.c disindaki gelistirmeler, cok buyuk farktan ziyade Sadece stabilite saglar.

Oyla:

m35

Sony Fans
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mix 2
Meslek
Kimya Mühendisi
Konular
29
oc yaparken elimde patlayan telefon oldu sahsen motorola milestone :) yanlis.hatirlamiyorsam cortex a8 islemciydi 600mhz den 1.2.ghz e oc yapmistim gayette guzel calisiyordu taki patlayana kadar :)
ozamanlar.antutu meshur degildi quadrant kullaniyorduk test ve karsilastirmalar icin hey gidi.hey:)

Oyla:

bluestorm02

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Redmi 5 plus
Konular
9
Bazen oyle bir tutuyorki stock voltajdan daha asagida overclocklu cihaz calistiriliyor.
Hizli ve soguk amaaa;
Hicbir cihaz, uretici belirtmedigi surece Overclock icin uygun degildir. Sinirlar bu yuzden var. Ama kimin umurunda ? :D

Musait zamanimda kernellere bakacagim. O.c disindaki gelistirmeler, cok buyuk farktan ziyade Sadece stabilite saglar.
Evet undervoltage ısıyı düşürüyor ama ısınmadığı ve stabil çalıştığı sürece ömrünün kısalması pek olası bir durum değil.

Oyla:

plaintiger

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
emir
Cihazım
mi9 t pro
Konular
50
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hizli ve soguk amaaa;

Bencede bi inceleyin.benden daha detayli biliyosun.bu fark nederen geliyor

Oyla:

plaintiger

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
emir
Cihazım
mi9 t pro
Konular
50
Edit: eu son betada degerler 200binin ustune cikti.demek bu islemci hala tam performans veriyor

Oyla:
Üst Alt