Xiaomi, satışları dudak uçuklattı

Xiaomi, 2014 yılındaki akıllı telefon satışlarına ilişkin verileri duyurdu. Buna göre firmanın, yılın ilk 9 ayındaki akıllı telefon satışı 45 milyon olarak gerçekleşti. Firma, sadece yılın 3. çeyreğinde 19 milyonu aşkın telefon sattığını açıkladı.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Yılın ilk 6 ayında 26 milyon telefon satan firma, sadece son üç ay içerisinde 19 milyon adet akallı telefon satışı yaparak, satışlarını büyük oranda arttırmayı başardı. Konu hakkında konuşan bir firma yetkilisi, ilk 6 aydaki 26 milyon adetlik satışın 5 milyar dolara tekabül ettiğini söyledi. 2014 yılı için toplamda 60 milyon akıllı telefon satmayı hedeflediklerini kaydeden firma yetkilisi, hali hazırda hedefi yakalamak üzere olduklarını, zira Haziran 2014 itabiriyle satılan telefon sayısının 52 milyona ulaştığının altını çizdi.
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Firmanın ortaklarından Lin-Bin, 2015 yılında 100 milyon cihaz satmayı hedeflediklerini ve bu yıl yapılan satışlara bakıldığında bu hedefin pek de zorlayıcı olmayacağını kaydetti.

Firmanın satışlarına bakıldığında 2014 yılının ilk 3 ayında 10 milyon, ikinci 3 ayında 16 milyon ve üçüncü 3 ayında ise 19 milyon satış yaptığı görülüyor. Bu da, firmanın, yılın üçüncü çeyreğinde satışlarını %20 oranında arttırdığı anlamına geliyor.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
RE:

Aslında ben olaya şöyle bakıyorum. Her fırsatta da dile getiriyorum.
Eğer gizliliğinize bu denli önem veriyorsanız akıllı telefon hatta aptal telefon bile kullanmayacaksınız. Notebook kullanmayacaksınız, bilgisayar kullanmayacaksınız, kısaca teknoloji kullanmayacaksınız. Her türlü bir açık var çünkü. Günümüzde en korunaklı yerler bile hacklenebiliyorken aksini düşünmek biraz yanlış olur.
Peki yokmudur bunun bir ortası? Elbette var. Siz biraz seçici olacak, olur olmaz her siteye bilgilerinizi vermeyecek, olur olmaz linklere tıklayıp oltalara takılmayacaksınız. Ama Google, Microsoft, Apple, Facebook, Twitter ve büyük bulut servis devlerinden birşey saklamak ta gereksiz. Onar zaten her türlü bizim herşeyimize ulaşabiliyorlar. Mi Cloud, Google Plus, Google Keep, iCloud v.b. sistemler varken bunlardan faydalanmamak, sadece hayatımızı kolaylaştıran birçok şeyi reddedip kendimize eziyet çektirmek olur.
Ben 4 senedir rehberimi Google'da tutuyorum. Günde birkaç rom yüklediğim dönemlerde bu çok büyük bir nimetti. Beni büyük bir eziyetten kurtarıyordu. Halen de öyle. Cihazlarla birlikte gelen not defteri uygulamalarını kullanmak yerine Google Keep kullanıyorum. Yedek alma derdim kalmıyor, her türlü platformdan ulaşabiliyor olmam da cabası. Cihazlarımdaki tüm resimler otomatik olarak Google Plus hesabıma yedekleniyor. Cihazıma birşey olsa ve dahili hafızaya ulaşamasam bile hiç önemli değil. 
Bunların hepsinin yanında aynı şeyler bir de MiCloud'a da yedekleniyor. Çifte dikiş.

Önemli not: Hiçbir cihazımda çıplak resim ve videolarımı çekip yine aynı cihazda bırakmam. Hiçbir cihazımda soygun planlarım yoktur. Hiçbir cihazımda terörist faaliyetlerin dosyaları yoktur. Hiçbir cihazımda rüşvet belgeleri olmaz. :D

catlax66

ihsan
Onursal Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
ihsan
Cihazım
Mi6
Konular
25
Cvp: Xiaomi, satışları dudak uçaklattı

chatin_62 pid=11512 dateline=1413981395' Alıntı:
Aslında ben olaya şöyle bakıyorum. Her fırsatta da dile getiriyorum.
Eğer gizliliğinize bu denli önem veriyorsanız akıllı telefon hatta aptal telefon bile kullanmayacaksınız. Notebook kullanmayacaksınız, bilgisayar kullanmayacaksınız, kısaca teknoloji kullanmayacaksınız. Her türlü bir açık var çünkü. Günümüzde en korunaklı yerler bile hacklenebiliyorken aksini düşünmek biraz yanlış olur.
Peki yokmudur bunun bir ortası? Elbette var. Siz biraz seçici olacak, olur olmaz her siteye bilgilerinizi vermeyecek, olur olmaz linklere tıklayıp oltalara takılmayacaksınız. Ama Google, Microsoft, Apple, Facebook, Twitter ve büyük bulut servis devlerinden birşey saklamak ta gereksiz. Onar zaten her türlü bizim herşeyimize ulaşabiliyorlar. Mi Cloud, Google Plus, Google Keep, iCloud v.b. sistemler varken bunlardan faydalanmamak, sadece hayatımızı kolaylaştıran birçok şeyi reddedip kendimize eziyet çektirmek olur.
Ben 4 senedir rehberimi Google'da tutuyorum. Günde birkaç rom yüklediğim dönemlerde bu çok büyük bir nimetti. Beni büyük bir eziyetten kurtarıyordu. Halen de öyle. Cihazlarla birlikte gelen not defteri uygulamalarını kullanmak yerine Google Keep kullanıyorum. Yedek alma derdim kalmıyor, her türlü platformdan ulaşabiliyor olmam da cabası. Cihazlarımdaki tüm resimler otomatik olarak Google Plus hesabıma yedekleniyor. Cihazıma birşey olsa ve dahili hafızaya ulaşamasam bile hiç önemli değil. 
Bunların hepsinin yanında aynı şeyler bir de MiCloud'a da yedekleniyor. Çifte dikiş.

Önemli not: Hiçbir cihazımda çıplak resim ve videolarımı çekip yine aynı cihazda bırakmam. Hiçbir cihazımda soygun planlarım yoktur. Hiçbir cihazımda terörist faaliyetlerin dosyaları yoktur. Hiçbir cihazımda rüşvet belgeleri olmaz. :D
Çetin hocama layığıyla katılıyorum :D

golgeadamm

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
69
Cvp: Xiaomi, satışları dudak uçaklattı

chatin_62 meselenin tek tarafını ortaya koyuyorsun. Mesele hack meselesi değil, hak meselesi. Çünkü burada birileri senin telefonuna, cloud'una vs hack saldırıları düzenleyip bilgilerini ele geçirmiyor. Bizzat cihazını aldığın firma senin bilgilerini alıp birilerine veriyor. Dolayısıyla durum senin ifade ettiğin gibi değil. Elbette bunu yapmayan bir firma var mı derseniz, benim de cevabım sizinkilerle aynı olacaktır. Tüm firmalar bu bilgileri üçüncü kişilerle paylaşıyorlar. Kimi firma bunu para karşılığında satarken, kimi firmalar ülke/devletlerinin geleceklerine katkı sunacağı inancıyla yapıyorlar bunu. Evet, olan budur. Ama bir de olması gereken var. O da şu ki, milyonlarca insan bir firmanın ürününü alıp kullanıyorsa ve bu suretle o firmaya hayalleri zorlayan paralar kazandırıyorsa, o firmanın da en azından ürününü alıp kullanan kişilerin özel verilerine saygı göstermesi ve gizli tutması gerekir. Mesele suç teşkil eden konuşmalar, çıplak fotolar, rüşvet vs değil. Mesele bana ait bir şeyin, para vererek zengin ettiğim bir firma tarafından gizlice çalınması ve şu ya da bu amaçla üçüncü kişilerle paylaşılmasıdır. Sanırım tüketiciler olarak en azından bu tür yanlış tavırların durdurulmasını istemek gibi bir hakkımız vardır. Bu aynı zamanda illegal bir şekilde bilgilerini çalan ve paylaşan birine, yasal haklarını ihlal ettiği daha açık ifadeyle yasadışı iş yaptığını hatırlatmaktır...

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Cvp: Xiaomi, satışları dudak uçuklattı

golgeadamm pid=11515 dateline=1413982030' Alıntı:
chatin_62 meselenin tek tarafını ortaya koyuyorsun. Mesele hack meselesi değil, hak meselesi. Çünkü burada birileri senin telefonuna, cloud'una vs hack saldırıları düzenleyip bilgilerini ele geçirmiyor. Bizzat cihazını aldığın firma senin bilgilerini alıp birilerine veriyor. Dolayısıyla durum senin ifade ettiğin gibi değil. Elbette bunu yapmayan bir firma var mı derseniz, benim de cevabım sizinkilerle aynı olacaktır. Tüm firmalar bu bilgileri üçüncü kişilerle paylaşıyorlar. Kimi firma bunu para karşılığında satarken, kimi firmalar ülke/devletlerinin geleceklerine katkı sunacağı inancıyla yapıyorlar bunu. Evet, olan budur. Ama bir de olması gereken var. O da şu ki, milyonlarca insan bir firmanın ürününü alıp kullanıyorsa ve bu suretle o firmaya hayalleri zorlayan paralar kazandırıyorsa, o firmanın da en azından ürününü alıp kullanan kişilerin özel verilerine saygı göstermesi ve gizli tutması gerekir. Mesele suç teşkil eden konuşmalar, çıplak fotolar, rüşvet vs değil. Mesele bana ait bir şeyin, para vererek zengin ettiğim bir firma tarafından gizlice çalınması ve şu ya da bu amaçla üçüncü kişilerle paylaşılmasıdır. Sanırım tüketiciler olarak en azından bu tür yanlış tavırların durdurulmasını istemek gibi bir hakkımız vardır. Bu aynı zamanda illegal bir şekilde bilgilerini çalan ve paylaşan birine, yasal haklarını ihlal ettiği daha açık ifadeyle yasadışı iş yaptığını hatırlatmaktır...
Hayır aslında tek boyuttan bakmıyorum. Sadece burada ifade ederken en bilinen haliyle yani hack haliyle anlattım. Her yönüyle bakacak olursak sayfalarca şey yazılabilir. 
Ana düşüncem şudur: Gerçek hayat ile sanal hayat arasında hiçbir fark olmamalıdır. Sanal ortamda bana ait herhangi birşeyin öyle yada böyle benim rızam olmadan çalınması ile gerçek hayatta herhangi birşeyimin çalınması arasında cezai anlamda hiçbir fark olmaması ve faillerin aynı ceza ile cezalandırılmaları gerekir. Ancak Xiaomi'nin, Google'ın, Apple'ın böyle birşey yapmasına ihtimal vermiyorum. 

Siz yazdınız diye ufaktan değineyim. Bilgilerin para karşılığında satılması olayının birçok boyutu var. Kimsenin benim dosyalarımı, fotoğraflarımı, videolarımı satmaları gibi birşeyin sözkonusu olduğunu sanmıyorum. Ama mail, telefon gibi bilgilerin ve ilgi alanlarımın paylaşımı evet sözkonusu. Bu bilgilerin paylaşımı konusunda da sizinle hemfikirim. Benim rızam ve iznim olmadan bunların paylaşımını ben de tasvip etmiyorum. Biz tasvip etsek te etmesek te paylaşılıyor ama. Buna engel olmak mümkünmü ve nasıl bilmiyorum. Çünkü birçoğu üye olurken bunu belirtiyorlar ve kabul etmiyorsanız üye olmayın diyorlar. Yani boru onların elinde, onlar çalıyorlar. 
Bu işi para için yapanı da pek duymadım. Tabi global anlamda bahsediyorum. Aslında bu da tartışılır. Sonuçta yapılan şeyin sonucunda öyle yada böyle mutlaka maddi bir kazanç sağlanıyor. Benim bahsettiğim ve etik olmayan şey direk olarak parayla satılması. Mesela 1 milyon email arşivi 100TL, 100bin telefon numarası 150TL gibisinden. 
Başka bir açıdan bakarsak ta bana hiç ilgim olmayan şeylerle ilgili mailler gelmesindense ilgilendiğim konularda ve ürünlerde gelmesi benim yararıma. Böyle birçok fırsatlar da yakaladım. Puanıydı, çekiydi, kampanyasıydı derken Piyasanın yarısına birçok şey satın aldım. 
Konunun ucu çok açık. Dallandıkça dallanıyor yazdıkça yazılıyor. Temelde evet benim rızam ve iznim olmadan şahsi bilgilerimin para karşılığında yada ne karşılığında olursa olsun, paylaşımını ben de tasvip etmiyorum.

Üst Alt