Yardım xiaomi şarz göstergesinin yanlış göstermesi çözümünü buldum

İsmail berat

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İsmail Berat
Cihazım
Xıaomi mi 9
Konular
88
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
.
Telefon Modeli
.
Bootloader Kilidi
Açık
abiler hangi kategoride olacağını bilemediğim için bu kategoriyi seçtim siz düzeltirseniz sevinirim
arkadaşlar uzun bir süredir mi 9 umda bu sorun vardı ve çözemiyorudum internete baktığımda da aynı sorunu yaşayan bir sürü kişi gördüm ama kimse çözüm bulamamıştı (en azından baktığım yerlerde) baktığım yerlerde lütfen çözüm bulan cevap versinyazmıştı ancak cevap veren yoktu bende bunun için yazıyorum bu yazıyı çünkü 2 gün önce bu sorunu çözmeyi başardım ve batarya performansım ciddi şekilde arttı bugün de size yardımcı olmak istiyorum belki sizde çözersiniz böylece İnşAllah

NOT: lütfen sonuna kadar okuyun önyargı yapmayın .

1)telefonu rootlayın
2)antutu yu indirin ( batarya sağlığını ölçmek için )
3)battery calibration adlı uygulamayı indirimn( ) (eğer ki uygulama çalışmazsa bir önceki sürümlerini indirin )
3)telefonun şarzını bitirin ve kapanmasını sağlayın
3)büyük ihtimalle telefon şarzı bitip kapandığı halde siz tekrar açmaya çalışınca açılıcaktır siz de bu durumda tekrar bitirin ve bunu tekrar açılmayana kadar devam ettirin . eğer hiç açılmadı ise sıkıntı yok direk 4. adıma geçebilirsiniz
4)telefonu şarza takın ve şarzda iken açma kapama tuşu ile ses açma tuşuna basılı tutun mi yazısı gelince elinizi açma kapama tuşundan çekin , ses açma tuşuna basmaya devam edin (kısaca twrp yi açın) açtıktan sonra şarzdan çıkarın ve sonra backup kısmından system image , vendor image ve data yı işaretleyin yedek alın , yedeği aldıktan sonra silin sonra tekrar aynı işlemi yapın ve bunu telefon kapanıncaya kadar devam edin
5)sonunda telefona kapanınca telefonu şarza takın , bir süre telefon size tepki vermez , tepki verdikten sonra telefonu açın
6)antutuyu açın ve battery teste tıklayın açıldıktan sonra uygulamayı kapatmayın sizin batarya sağlığınızı ölcecek
7)telefon uzun bir sürede şarz olacaktır ama sonra tekrar eski hızına döner siz sadece telefonun başında bekleyin ve 3. adımda size verdiğim uygulamadan aklınıza geldikçe kalibrasyon yapın
9)telefonun şarzı %99 olunca şarzdan çekin ve son bir kere 3.adımda verdiğim uygulama ile kalibrasyon yapın
10) Artık istediğiniz gibi kullanabilirsiniz ve eğer gerçektende sorun şarz göstergesinde ise fark edersiniz bataryanız daha çok gitmeye başlayacaktır . hayırlı olsun :)

pickedusernamesonofa

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Sweet
Konular
14
Oyla:

nazmi28

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
nazmi çınar
Cihazım
mi 9t mavi
Konular
41
Hocam hiçbir işe yaramadı ki 99 dan 1 dakika içinde 97 ye düştü evdeki bilgisayar eski romu USB içine atıp telefoncuya gideceğim. Bu Xiaomi kadar uğraştıran telefon görmedim hayatımda
Hocam pilinde bir ömrü var..yavaş yavaş performans kaybı olacaktır..cihaz 1 sene ve üstüyse performans kaybı normaldir.

MI 9 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

pickedusernamesonofa

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak
Cihazım
Sweet
Konular
14
Hocam pilinde bir ömrü var..yavaş yavaş performans kaybı olacaktır..cihaz 1 sene ve üstüyse performans kaybı normaldir.

MI 9 Lite cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Cihaz 4 aylık hocam

Oyla:
Üst Alt