Xiaomi Rüya Laptop Üzerinde Çalışıyor

[img=650x345]http://en.miui.com/data/attachment/forum/201406/11/131503skb08zk9fk2k45kg.jpg.thumb.jpg[/img]

Hepimizin yakından ilgi ile takip ettiği Xiaomi firması telefon üretiminin yanında yeni ürünler hazırlamak için kolları sıvadı. Daha önce de ipucu verildiği üzere Xiaomi firması fiyat/performans canavarı ve Miui OS işletim sistemine sahip bir Dizüstü Bilgisayar üzerinde çalışıyor. Sızdırılan bilgilere göre Xiaomi firması modifiye edilmiş bir Linux temelli işletim sistemi üzerinde çalışmakta. Eğer Android cephesinde olduğu gibi Linux cephesinde de kullanıcı dostu arayüzü ve kolaylığı ön plana çıkarırlarsa çok tutulacağından hiç şüphe yok. Son ve en önemli bilgimiz ise cihazın fiyatı. Diğer ürünlerindeki fiyat politikasını bu ürüne de uygulanması beklenen Xiaomi'nin bilgisayarı 650 Dolar yani 1367 TL'den satacağı ileri sürülmekte.

Bilgisayar özellikleri:
  • Intel Core i7 CPU
  • nVidia GT660M GPU
  • 8 GB RAM
  • 15.6 Inch Full HD (1920 x 1080 pixels)

Kaynak: 

Zizifos

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Kıdemli Üye
MIUI Sever
Adım
Servet
Cihazım
Mi 5
Konular
9
Cvp: Xiaomi Rüya Laptop Üzerinde Çalışıyor

@benkimim Hacker denilen güruh Linux kullanarak hack yaparlar. Ayrıca Linux geliştirici sayısı Dünya'da 10.000'in üzerinde. Geliştirici sayısının çok olmasının bir avantajı var. Bulunan açıklar dakikalar içerisinde kapatılıp güncelleme çıkar. Bu da Linux'u Dünya'nın en güvenli işletim sistemi yapar. Zira internet sunucularının çoğunda Linux kullanılmasının nedeni budur.

12dyl1983

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Velid Kaya
Cihazım
Mİ 8 6/128
Meslek
Eczacı Teknisyeni
Konular
17

Arkdaşlar güvenlik konusunda @Zizifos hocam'ında dediği gibi linux üzerine tanımam bu tartışılmaz bir gerçek ama ben işin farklı bir boyutundayım;
sahip olunması gereken 3 cihaz mi3 cep telefonu,mi-pad ve son olarak mi laptop tadından yenmez valla :D

benkimim

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Telefon
Konular
524

Zizifos' Alıntı:
@benkimim Hacker denilen güruh Linux kullanarak hack yaparlar. Ayrıca Linux geliştirici sayısı Dünya'da 10.000'in üzerinde. Geliştirici sayısının çok olmasının bir avantajı var. Bulunan açıklar dakikalar içerisinde kapatılıp güncelleme çıkar. Bu da Linux'u Dünya'nın en güvenli işletim sistemi yapar. Zira internet sunucularının çoğunda Linux kullanılmasının nedeni budur.

hocam microsoft fimasının görüşünü yazdım galiba biraz cümlemde benim lafım gibi algılandı.

xoser

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Konular
28

Linux aslında iyi bir sistem şuan oyun ve uygulama problemleri var, bir şekilde aşılabiliyor aslında oyun yönü steam ile birlikte büyüyor gelişiyor. Sadece onlarca linux sürümü farklı masaüstü vws vs var bizim gibi ülkelerde sorun olacağı kanaatindeyim ki bunu yaşıyorum kime linux kursam hergün kafamı patlatıyor araştırmadan uzak bir toplumuz çünki. Genelde hergün bilgisayarına virüs bulaştıran çocukları olan her aileye mint kuruyorum bir daha virüs diye kafamı patlatmıyorlar mesela. Linuxa insanlar yönelirlerse yazılımcılar da yönelmek zorunda kalacaklar diye düşünüyorum. 

Şuan bu site bile linux sunucu üzerindedir sanırım. Dünyadaki sunucuların %99 u linux üzerinde , php serverların neredeyse hepsi linux üzerinde.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Re: RE: Cvp: Xiaomi Rüya Laptop Üzerinde Çalışıyor

benkimim' Alıntı:
Zizifos' Alıntı:

hocam microsoft fimasının görüşünü yazdım galiba biraz cümlemde benim lafım gibi algılandı.

Hocam biz de zaten size yüklenmiyoruz, Microsoft'a yükleniyoruz. Eğer yarın yine size bunları söylemeye kalkarsa artık ne cevap vereceğinizi biliyorsunuz. Siz de yüklenin. :D

Sent from my Nexus 7 using TapatalkPro

benkimim

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Umut
Cihazım
Telefon
Konular
524

chatin_62' Alıntı:
benkimim' Alıntı:
Zizifos' Alıntı:

Hocam biz de zaten size yüklenmiyoruz, Microsoft'a yükleniyoruz. Eğer yarın yine size bunları söylemeye kalkarsa artık ne cevap vereceğinizi biliyorsunuz. Siz de yüklenin. :D

Sent from my Nexus 7 using TapatalkPro

tamam hocam :D

uacellat_63

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Konular
0
İns gelir türkiyeye telefonlarda samsung-apple devirecek Notebook da ise hp-asus-lenovo-toshiba önünde diz çökecek

Üst Alt