xiaomi resmi türkiye sitesi mi ?

melancholy

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Konular
7
siteyi daha önce bilen kullanan var mı ?
http://www.xiaomi-mi.biz.tr/

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Arkadaşlar Xiaomi ürünleri resmi olarak satılmaya başlanmadan önce mutlaka buradan duyurusunu yapacağız merak etmeyin. Şu anda satılan ürünlerin hiç biri resmi satış değil. (Elbette arada orijinal satanlar var ancak orijinal satıyor olması resmi anlamda Xiaomi'inin ülkemizde satılmaya başlandığı anlamına gelmiyor.) Eğer ki birileri official, resmi vb. ibarelerle satmaya çalışıyorsa kesin olarak dolandırıcıdır uzak durun :)

Bu arada dikkatimi çeken bir başka konu ise özellikle kulaklık ve powerbank'lerin alışveriş merkezlerindeki stantlarda satılmaya başlanmış olması. Pek çok alışveriş merkezinde mi kulaklıklar en önde duruyor ve satışta fakat bunların da pek çoğu orijinal değil. Son derece iyi taklitler ve daha önce bu kulaklıklardan kullanmamış birinin anlaması zor farklar bunlar. (renklerin tonu, kablonun dokusu, metal bölümlerdeki malzeme vb.) sadece bakarak bile fark hissedilebiliyor. İşin kötü yanı satıcılar da toptancısı tarafından orijinal olduğuna inandırılmış durumda ve orijinal olarak satıyorlar. Bazılarına durumu anlattığımda ilgilenip sorunu ortadan kaldıracaklarını söylediler bazıları ise basitçe sallamadılar. Bu nedenle buralardan da satın alacaksanız dikkatli olmanızda fayda var.

Oyla:

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Hocam N11'in marka koruma garantisi var biliyorsunuz. Sitede ise sürüyle sahte Piston kulaklıklar satılıyor. Adamlara bu nasıl marka koruması dediğimde bize sahte olduklarını ispat edin dediler. Ben de en basit olarak fiyatlarını gösterdim. Xiaomi'deki fiyatlarını verdim. Bırakın KDV'yi vergisini bilmemnesini, sadece alış fiyatından bile satılsa daha pahalı olması gerekir dedim. Adamlar kusura bakmayın bize belgeleriyle o ürünlerin sahte olduklarını ispat etmeniz gerekiyor dediler. Kısaca kimsenin umrunda değil. Ancak marka sahibi buraya gelecek te bunlarla uğraşıp linkleri kaldırtacak. Ölme eşşeğim ölme.
Tahtakale piyasası onbinlerce ithalatçıyla dolu. Xiaomi ürünleri hem estetik hem kalite bakımından oldukça tutulunca, hepsi birden bu ürünleri ithal etmeye başladılar. Ama bunlar sadece ticaretten anladıkları, ürünlerden anlamadıkları için en ucuz nerde buldularsa oradan aldılar. Piyasa Xiaomi'den geçilmez oldu. Ama %99'u da sahte.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
chatin_62' Alıntı:
Hocam N11'in marka koruma garantisi var biliyorsunuz. Sitede ise sürüyle sahte Piston kulaklıklar satılıyor. Adamlara bu nasıl marka koruması dediğimde bize sahte olduklarını ispat edin dediler. Ben de en basit olarak fiyatlarını gösterdim. Xiaomi'deki fiyatlarını verdim. Bırakın KDV'yi vergisini bilmemnesini, sadece alış fiyatından bile satılsa daha pahalı olması gerekir dedim. Adamlar kusura bakmayın bize belgeleriyle o ürünlerin sahte olduklarını ispat etmeniz gerekiyor dediler. Kısaca kimsenin umrunda değil. Ancak marka sahibi buraya gelecek te bunlarla uğraşıp linkleri kaldırtacak. Ölme eşşeğim ölme.
Tahtakale piyasası onbinlerce ithalatçıyla dolu. Xiaomi ürünleri hem estetik hem kalite bakımından oldukça tutulunca, hepsi birden bu ürünleri ithal etmeye başladılar. Ama bunlar sadece ticaretten anladıkları, ürünlerden anlamadıkları için en ucuz nerde buldularsa oradan aldılar. Piyasa Xiaomi'den geçilmez oldu. Ama %99'u da sahte.

Hocam aynen katılıyorum... Örneğin dün Cepa'daki stantta yer alan görevliyle konuştum, kendimi tanıttım ve sattığı ürünün orijinal olmadığını söyledim. Olsa ne olur olmasa ne olur havasında yok bize orijinal diye geldi dedi. Uzatmanın da çok fazla bir anlamı yok diye düşünüp ayrıldım...

Yalnız bir yandan da ironik şekilde komik bir durum oluştu. Hak kavramına son derece değer veren bir toplumu geçtiğimiz on yılda Çinliler bu hale getirdi bugün ise Çinli bir firmanın hakkını korumaya çalışıyoruz :D

Oyla:

husokal

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hüsamettin
Cihazım
Xiaomi mi4
Konular
1
direk xiaomi avrupa ile irtibata geçtim.bu siteyle ve verdiğiniz linkte belirtilen uluslararası temsilcileri http://nis-store.com/ siteleri hakkında resmi midir vesair diye sordum. Gelen mail:

Thank you for your support and attention towards Xiaomi.

Please kindly note that in global market, our only official website is
www.mi.com/en (Global Home),
and the sales channel in Europe is www.mi.com/en/store.
Please kindly note that we haven't authorized other sellers in Europe,
so all the three websites you sent in below e-mail are not official,
we couldn​'t judge the source of their products.
We sincerely hope you could buy from our official channel in the future,
so that the product is genuine, and you can enjoy all the warranty then.

We appreciate your understanding and cooperation.
Any further questions, please feel free to contact us.
Hope everything goes well with you and your family!

Best regards,
Emma
Xiaomi Europe Customer Service Center

Yani resmi olarak henüz bir yetkilendirme yok.

Oyla:
Üst Alt