Yardım xiaomi redmi note 9 pro instagram ve temalar uygulamalarının aşırı şarj tüketimi

Diagnomed

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Redmi note 8 pr
Konular
8
merhaba arkadaşlar xiaomi redmi note 9 pro kullanıyorum, 11.0.4 eea avrupa rom yüklü. Pil istatistiklerini kontrol ettiğimde temalar ve instagram uygulamalarının çok yüksek şarj tüketim oranları mevcut (ilk iki sırayı alıyorlar yaklaşık her biri %40, ekran %16 andorid sistemi %12 civarı) ancak bu her iki uygulamayı da hiç kullanmıyorum,ona rağmen bu şekilde. Uygulama verilerini sildim, güncelleştirmeleri sıfırladım yeniden yükledim ancak sorun devam ediyor. Benzer sorun yaşayan var mı acaba? Daha önce global rom kullanıyordum sonradan eea rom yükledim, acaba rom ile ilişkili midir? Çözüm önerisi ne olabilir? Yeniden global roma mı geçmeliyim? Şimdiden tavsiye/yorumda bulunan herkese teşekkür ederim. Bu arada telefonumda BL açık.

aslan568

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yaşar
Cihazım
Mi Note 10 Pro
Meslek
tekniker
Konular
33
merhaba arkadaşlar xiaomi redmi note 9 pro kullanıyorum, 11.0.4 eea avrupa rom yüklü. Pil istatistiklerini kontrol ettiğimde temalar ve instagram uygulamalarının çok yüksek şarj tüketim oranları mevcut (ilk iki sırayı alıyorlar yaklaşık her biri %40, ekran %16 andorid sistemi %12 civarı) ancak bu her iki uygulamayı da hiç kullanmıyorum,ona rağmen bu şekilde. Uygulama verilerini sildim, güncelleştirmeleri sıfırladım yeniden yükledim ancak sorun devam ediyor. Benzer sorun yaşayan var mı acaba? Daha önce global rom kullanıyordum sonradan eea rom yükledim, acaba rom ile ilişkili midir? Çözüm önerisi ne olabilir? Yeniden global roma mı geçmeliyim? Şimdiden tavsiye/yorumda bulunan herkese teşekkür ederim. Bu arada telefonumda BL açık.
Hocam tamamen romdan kaynaklı bende eu rom var 11.0.5 son sürüm şarz oranı.çok iyi nerdeyse sabah 8 den aksam 6 ya müzik dinlediğim halde yüzde 80 altına düşmüyor ki instgram ve aktif kullanıyom en cok ekran ve android sistemi İlk 2 sırada

Oyla:

Diagnomed

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Redmi note 8 pr
Konular
8
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam tamamen romdan kaynaklı bende eu rom var 11.0.5 son sürüm şarz oranı.çok iyi nerdeyse sabah 8 den aksam 6 ya müzik dinlediğim halde yüzde 80 altına düşmüyor ki instgram ve aktif kullanıyom en cok ekran ve android sistemi İlk 2 sırada
Bu romda kalıp güncelleme mi beklemeliyim sizce, veya eu rom a mı geçsem sizce ?

Oyla:

aslan568

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yaşar
Cihazım
Mi Note 10 Pro
Meslek
tekniker
Konular
33
Bu romda kalıp güncelleme mi beklemeliyim sizce, veya eu rom a mı geçsem sizce ?
Hocam sunu söyleyim twrp root rom kurulumu hakkında bilginiz yoksa tavsiye etmiyorum eu Roma geçmenizi en temizi mıuı 12 güncellemesi beklemek olur ama yok benim bilgim yerinde hallederim diyorsanız açmış oldugum bir rehber var joyeuse cihazlar için eu rom kurulumu o şekilde eu Roma geçmenizi tavsiye ederim çok stabil kullanışlı gereksiz google uygulamaları aptalca sistem uygulama reklamları yok hem performans hemde şarz canavarı diyebilirim eu rom için zaten rehberimdede tüm özellikleri yazıyor Rehber - Redmi Note 9 Pro(Joyeuse) Genel Kapsamlı Magisk Root-Son Sürüm Pitch Black Twrp-Son Sürüm Fix Twrp-Son Sürüm Stabil Eu Rom(V11.0.5.0) Kurulumu tamamen bana ait rehber

Oyla:

Diagnomed

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Redmi note 8 pr
Konular
8
Hocam sunu söyleyim twrp root rom kurulumu hakkında bilginiz yoksa tavsiye etmiyorum eu Roma geçmenizi en temizi mıuı 12 güncellemesi beklemek olur ama yok benim bilgim yerinde hallederim diyorsanız açmış oldugum bir rehber var joyeuse cihazlar için eu rom kurulumu o şekilde eu Roma geçmenizi tavsiye ederim çok stabil kullanışlı gereksiz google uygulamaları aptalca sistem uygulama reklamları yok hem performans hemde şarz canavarı diyebilirim eu rom için zaten rehberimdede tüm özellikleri yazıyor Rehber - Redmi Note 9 Pro(Joyeuse) Genel Kapsamlı Magisk Root-Son Sürüm Pitch Black Twrp-Son Sürüm Fix Twrp-Son Sürüm Stabil Eu Rom(V11.0.5.0) Kurulumu tamamen bana ait rehber
Çok teşekkür ederim hocam elinize sağlık

Oyla:

Mühendüstri

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Halil
Cihazım
Redmi Note 9 Pr
Meslek
Endüstri Mühendisi
Konular
4
EU rom 11.0.5 kullanıyorum, aynı sorun bende de var, Instagram pil tüketimi %47 lerde Ekran %17 nasıl çözebiliriz ?

Oyla:

Diagnomed

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Emrah
Cihazım
Redmi note 8 pr
Konular
8
EU romda Temaları nasıl güncelleyebilirim ? Siz nasıl yaptınız anlatır mısınız hocam ?
Ben eea Avrupa rom kullanıyorum, eu rom hakkında bilgim yok maalesef, sistem güncelleme üzerinden gelen güncellemeyi yaptım, ama Xiaomi uygulamalarının güncellemeleri APK şeklinde bulunabiliyor sanırım bazı sitelerde.

Oyla:

robomopaw

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cagatay
Cihazım
Redmi Note 9 Pr
Konular
4
Gsam battery monitorde bakıldığında çok güç tüketen uygulamalarda cpu süresi ve arka plan düşük olsa da "video on" olarak saatlerce tüketim görülüyor. Yabancı sitelerde de araştırdım net bir bilgi yok sanırım android 10 ile çıkan bir şey. Stock global rom yüklü bendeki cihazda. Arka plan çalışmalarını kısıtlayıp bildirimleri vs kapattım y da düşük önceliğe aldım, geri tuşuna basılı tutarak zorlu kapatıyorum uygulamayı işim bitince bu şekilde çözüldü. Çalışması gerekenler normal durumda onlara dokunmadım. Mesela mi video ya da mi müzik hiç kullanmıyorum onları kapattım. Video on un teknik tanımı ne onu öğrenmek lazım.

Oyla:
Üst Alt