Yardım Xiaomi redmi Note 9 Pro imei atma

racooss

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Vyrak
Cihazım
Redmi 4x
Konular
7
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
MIUI 12.0.5.0 Kararlı
Telefon Modeli
Xiaomi Redmi Note 9 Pro (Indian)
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Herkese merhaba. 8 haziranda cihazıma mesaj geldi. Kullandığım IMEI 90 gün sonra kullanıma kapatılacak. Ben de bildiğim birine sordum. Bana 70₺ dedi. Cihazı götürmeden uzaktan da atabiliyormuş. Ama bo0tloader kilidini açmam gerekiyormuş. Nasıl açıldığını öğrendim fakat sonrasında bazı arkadaşlar sorun yaşadıklarını söylediler. Google Play de sertifika sorunları falan olduğundan Netflix gibi bir takım uygulamalar çalışmıyormuş. Ayrıca IMEI atınca da içindeki tüm dosyalar siliniyormuş.

Ben bunu en temiz yoldan nasıl hallederim? Sertifika sorunları yaşamadan, brick olmadan.
Diğer sim girişi için bir mesaj gelmedi ama sorduğum kişi erkenden yapmazsam sim 1 kitlendikten sonra açılması zor olur dedi.

morpheus55

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Fatih
Cihazım
Redmi note 9 pr
Konular
1
Repair yapıldığı için sertifika olayı otomatik olarak gidiyor. Bunun için forumda çözüm yolları var ama çoğu çalışmıyor ya da kısa süreli oluyor. Ben netflix kullanmadığım için gerek bile duymuyorum. Dosya sıfırlama konusu da bl kilidini açınca cihaz sıfırlandığı için oluyor. Repair işlemi için mecbur kilit açılması gerek ve haliyle sıfırlanma kaçınılmaz.

Oyla:

Erayflr

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eray Filar
Cihazım
Redmi note 9 pr
Konular
27
Evet sim 1 ile açılıyor
Sertifika sorunlarını magisk ile çözebilirsiniz ve o sorunlar magisk varsa oluyor magiski cihazdan kaldırırsanız öyle bir sorun olmaz

Oyla:

H.kadioglu14

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
11
Sertifika Repair yapıldığı için gitmiyor. Bootloader kilidi açıldığı için gidiyor. Her hangi bir Türkiye cihazında kilit açılsın yine sertifika L3 e düşecektir. Ayrıca cihaz bootloader kilidi açılırken sıfırlanır. IMEI işlemiylede sıfırlamanın alakası yok..

Oyla:

Eren KS

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
XM 12 -- CUPID
Meslek
Gemi İnşaat
Konular
12
Herkese merhaba. 8 haziranda cihazıma mesaj geldi. Kullandığım IMEI 90 gün sonra kullanıma kapatılacak. Ben de bildiğim birine sordum. Bana 70₺ dedi. Cihazı götürmeden uzaktan da atabiliyormuş. Ama bo0tloader kilidini açmam gerekiyormuş. Nasıl açıldığını öğrendim fakat sonrasında bazı arkadaşlar sorun yaşadıklarını söylediler. Google Play de sertifika sorunları falan olduğundan Netflix gibi bir takım uygulamalar çalışmıyormuş. Ayrıca IMEI atınca da içindeki tüm dosyalar siliniyormuş.

Ben bunu en temiz yoldan nasıl hallederim? Sertifika sorunları yaşamadan, brick olmadan.
Diğer sim girişi için bir mesaj gelmedi ama sorduğum kişi erkenden yapmazsam sim 1 kitlendikten sonra açılması zor olur dedi.
Hocam şimdi şöyle özetliyim
Öncelikle cihazınız yurtdışı olduğundan dolayı istemesenizde imei kayıt yaptırmanız gerekiyor eğer daha kullanım süresi daha var ise ej azından kilit başvurusu yapıp gittiği yere kadar gitsin
2 imei de kapandıktan sonra ( ki aslında tavsiye etmem) zaten başvuruda bulunduğunuz bootloader Kilid açma işlemini pc üzerinden miunlock programı ile açın
Görselde de gördüğünüz gibi benim cihazım redmi k30 kilidi açık twrp - magisk var ve custom rom kullanıyorum görmüş olduğunuz gibi netflix yüklü
Bunlar tabi ki farklı cihazlarda farklı romlarda aynı sonucu vermeyebilir
Ama sizin muhakkak bootloader kilidini açmanız gerekiyor imei işleminden sonra magisk ve twrp kaldırabilirsiniz ve global rom ile kullanıp güncellemeyi sorunsuz yapabilirsiniz
Tek fark bootloader kilidi açık olmak olacaktır
Varsa aklınızı karıştıran başka bir düşünceniz belirtin lütfen
Umarın yardımcı olabilmişimdir
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Redmi K30 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

racooss

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Vyrak
Cihazım
Redmi 4x
Konular
7
Öncelikle cihazınız yurtdışı olduğundan dolayı istemesenizde imei kayıt yaptırmanız gerekiyor eğer daha kullanım süresi daha var ise ej azından kilit başvurusu yapıp gittiği yere kadar gitsin
2 imei de kapandıktan sonra ( ki aslında tavsiye etmem) zaten başvuruda bulunduğunuz bootloader Kilid açma işlemini pc üzerinden miunlock programı ile açın
Görselde de gördüğünüz gibi benim cihazım redmi k30 kilidi açık twrp - magisk var ve custom rom kullanıyorum görmüş olduğunuz gibi netflix yüklü
Ama sizin muhakkak bootloader kilidini açmanız gerekiyor imei işleminden sonra magisk ve twrp kaldırabilirsiniz ve global rom ile kullanıp güncellemeyi sorunsuz yapabilirsiniz

Kilit başvurusu yaptıktan sonra 4 gün bekleniyormuş. Bu 4 gün sonunda bir anda kendisi mi açılıyor yoksa "onaylandı. Açmak için şuraya basın" gibi bir uyarı mı geliyor?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Bu arada cihaza kendim IMEI atabilir miyim. Adım adım anlatan güvenilir bir yazı ya da video var mıdır?

Ayrıca:
Azerbaycan'da eski telefonumu açtırmak istemiştim. Gittim 5-10 dk sonra telefonu yeniden başlatıp bana verdi adam. Birkaç gün sonra açılır dedi. Ertesi gün açıldı. Hiçbir veri de silinmeden.
Bir de 3 ay sonra muhtemelen yine Azerbaycan a gideceğim. Orada tekrar açtıracağım telefonu. O yüzden şimdi IMEI atmasam daha mantıklı değil mi?

Oyla:

musdi2710

Yaşamaya çalışmak...
Emekli Yönetici
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
M. Mustafa
Cihazım
Xiaomi 11T Pro
Meslek
Ofis Sorumlusu
Konular
191
Bootloader kilidini açtığınız için sertifika gidiyor ancak IMEI atmak için mutlaka açmanız gerekiyor. Bundan kaçış yok. Ancak çözüm var. Ve geçici değil, kalıcı:

Magisk'in Hide özelliği üstünden tüm Google uygulamalarını gizledikten sonra Play Store ve Play Hizmetleri'nin verilerini temizleyin, cihazı hemen yeniden başlatın, Play Store'a girin, sonrasında SafetyNet testi yapın Magisk üzerinden. %99 ihtimalle çözülecek. Olmazsa da yine verileri temizledikten sonra SafetyNet Fix 1.1.2 modülünü kurun, sorununuz hallolur.

Hocalarımız yazmış: IMEI tamiri olurken değil, Bootloader kilidi açılırken cihaz sıfırlanıyor. Xiaomilerde böyle. BL kilidi açılırken sıfırlanmayan cihaz yok hocam. Sizin Azerbaycan'daki işlem farklı bir şey olabilir veya cihazınız farklı olabilir.

BL kilidi de en az 168 saat süre veriyor (yani 7 gün). 7 gün sonunda (tam 168'i geçsin) yine Mi Unlock uygulamasıyla BL kilidi açma isteği gönderince açılıyor. Bu süre zarfında yapmamanız gereken şeyler var Güvenlik uygulamasını kullanmak, temizlik yapmak, Mi Hesabı ayarlarıyla oynamak gibi. Bunları yaparsanız açmak yerine daha uzun süre verebilir.

IMEI tamiri yapılırken bazı kişiler romu değiştiriyor (hâlbuki hiç gereği yok eğer var olan rom MIUI ise). Siz de kendiniz yolunu bulursanız yapabilirsiniz. Ancak önemli olan bilgi, sabır ve şans. :)

Oyla:

Eren KS

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eren
Cihazım
XM 12 -- CUPID
Meslek
Gemi İnşaat
Konular
12
Kilit başvurusu yaptıktan sonra 4 gün bekleniyormuş. Bu 4 gün sonunda bir anda kendisi mi açılıyor yoksa "onaylandı. Açmak için şuraya basın" gibi bir uyarı mı geliyor?

Bu arada cihaza kendim IMEI atabilir miyim. Adım adım anlatan güvenilir bir yazı ya da video var mıdır?

Ayrıca:
Azerbaycan'da eski telefonumu açtırmak istemiştim. Gittim 5-10 dk sonra telefonu yeniden başlatıp bana verdi adam. Birkaç gün sonra açılır dedi. Ertesi gün açıldı. Hiçbir veri de silinmeden.
Bir de 3 ay sonra muhtemelen yine Azerbaycan a gideceğim. Orada tekrar açtıracağım telefonu. O yüzden şimdi IMEI atmasam daha mantıklı değil mi?
Forum kuralları gereği nasıl imei atılır hakkında bilgi verilemiyor malesef
Eliniz yatkın ve biraz bu pc den ve telefondan anlıyorsanız imei işi kolay

Oyla:
Üst Alt