Adaptörünüz hızlı şarj destekli ise ancak cihaza taktığınızda bir kaç saniye sonra hızlı şarj ibaresi yer almıyor ve yavaş şarj ediyorsa şarj bağlantısını çıkarın bir daha takmayı deneyin bazen hızlı şarja geçmeme olabiliyor. Diğer nedenlerse adaptörde bir sorun olabilir başka bir adaptör ile denenebilir. Ayrıca ortam sıcaklığı çok yüksekse cihazı korumak için hızlı şarj özelliği devre dışı kalabiliyor ona da elle muayene ederek aşırı sıcaklığı önlemek lazım (ben antalyadayım buz üzerine bez örtüp cihazı üzerine koyuyorum) bu yöntem hem şarj hızını hem de pil ömrünü iyi yönde etkiliyor.
Pil kullanımına gelirsek forumda onlarca konu var en basiti şu
Pil %15 in altına inmesin ve %90 üstü değerlerde uzun süre kalmasın, şarj dolduğu halde saatlerce kalması gibi düşünülebilir. Şarj dolduktan bir süre sonra şarj bağlantısı kesilmeli.
Sıcaklığın yüksek olduğu ortamlarda şarj esnasında ek soğutma kullanılmalı verim ve ömür için.
Cihaz bir süre kullanılmadan kalacaksa %50 civarı şarj dolaylsrında bırakılmalı.
(bunları ve daha fazlasını içeren şeyleri şuan ki cihazımda 3 yıldır yapıyorum hala ilk pili ve 7-8 saat ekran süresi almaktayım)