- Adım
- Talha
- Cihazım
- Xiaomi 13T
- Konular
- 21
- Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben size katılmıyorum bazı konularda hocam sırf güncelleme gelsin kendime bi uğraş edineyim diye aosp rom yüklemekte bana mantıklı gelmiyor.Aosp romların genel sorunu 3.parti uygulamalarda hep bir sorun çıkıyor mikrafon çalışmıyor uyum sorunu oluyor vb.Note 8 için bir dünya aosp denedim ama hepsinde mutlaka bir sorun vardı.Romun akıcı olduğu doğrudur sebebi de zaten defalarca kez belirtilmiş olan bir şey.Gereksiz servis yok,arka planda çalışan veri gönderen uygulama yok vs vs.Kaldı ki aosp nin güzel yanı firma cihazı silse de geliştiriciler cihazı silmiyor güncelleme vermeye devam ediyor,sırf bu yüzden bile aosp romu seviyorum.Ancak şöyle bir durum var,firma güncelleme verdiği sürece aosp daimi olarak kullanmak bana mantıklı gelmiyor,bu yüzden midir nedir uzun süre aosp romda kalamıyorum.Hem güncelleme hem de miui arayüzü için closed china kullanıyorum pazartesi-perşembe günlük güncelleme alarak günlük kullanımımı sürdürüyorum
Benim için Android 9 Android 10 yazması 3 5 tane hiç kullanmadığım özelliğin bana verilmesinin önemi yok stabil akıcı sorunsuz bi rom varsa elinde daha zorlamaya gerek yok bence örneğin note 6 pro ya Android 11 romlarda çıkacak ama beraberinde bi sürü sorun getirceginin farkındayım ve o romlari adam edene kadar note 6 pro müzelik olur.
Mi 9, Mi 10, Poco F2 Pro vb cihazlar yoksa elinizde özellikle Redmi kullanıyosaniz miuidan direk kurtulmak gerekiyo bence şuan xiaomi bu cihaza güncelleme veriyor ama cihaz ölmüş hocam ne önemi varki 1 sene sonra Redmi note 7 ve note 8 kullananlarda gelip dert yanacak mesela.