Haber Xiaomi Redmi Note 5 Görselleri ve Detayları Ortaya Çıktı!

Çinli dev teknoloji üreticisi olan Xiaomi‘nin beklenen 18:9 oranlarına sahip akıllı telefonu Redmi Note 5’in detayları ortaya çıkmaya başladı. Özellikleri ve görselleri sızdırıldı.

Orta ve üst segmen sıralamasının tam ortasında yer alan Redmi Note 5 görselleri ve bazı teknik özellikleri sızdırılmış durumda. MWC 2018’de tanıtılması beklenen Xiaomi Redmi Note 5’in görselleri gözler önüne serildi. 2017’nin sonlarına doğru akıllı telefon üreticileri 18:9 oranların yeni akıllı telefonlarını duyurmuşlardı. Ülkemizde de oldukça kitlesi bulunan Xiaomi’nin ürettiği akıllı telefonları genellikle kullanıcıyı tatmin edici. Fiyat ve performans cihazları ile de Türkiye’de de kullanıcısı fazlasıyla var aslında.

Çinli üretici Xiaomi’de bu akıma yeni bir cihaz ile katılacak. Xiaomi Redmi Note 5 modelinde Qualcomm’un Snapdragon 636 işlemcisi yer alacak. Bu işlemci 1.8 GHz hızında. Full HD 5.99 inçlik ekrana sahip cihaz 2160 × 1080 piksel çözünürlüğünde 18:9 oranına sahip.

Xiaomi Redmi Note 5’de 4 GB’lık RAM bulunurken ayrıca 64 GB depolama alanına da sahip olacak. microSD kart desteğiyle gelecek. Sızan görsellere de bakıldığı zaman arka tarafında çift kamera yer alıyor ve bu kameralar 16 MP + 5 MP çözünürlüğünde. Ön kamerası ise 8 MP çözünürlüğünde. Xiaomi Redmi Note 5 (2018), yaklaşık 1.499 CNY, 190 Euro, 238 ABD dolar fiyata sahip olacak. Ülkemize gelecek mi gelmeyecek mi henüz belli değil ancak ithalatçı tarafında getirilebilir.

• Alüminyum kasa
  • 5.99-inç ekran
  • 1080 x 2160 piksel çözünürlüğe sahip LCD IPS ekran
  • 18:9 oranına sahip çerçevesiz yapı
  • MIUI 9 arayüz
  • Android 8.0 Oreo
  • Qualcomm Snapdragon 636 işlemci (CPU)
  • Adreno 509 GPU
  • microSD kart ile 256 GB’a kadar destek
  • 3/4 GB RAM seçenekleri
  • Çift SIM girişi
  • 32/64 GB depolama seçenekleri
  • 16 MP + 5 MP çift arka kamera
  • 8MP 1080p ön kamera
  • Li-Po 4100 mAh kapasiteli batarya
  • 3.5mm jack girişi
  • MicroUSB 2.0
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

system

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
murat
Cihazım
Mİ 8
Meslek
Oto müzik
Konular
43
Kasa gerçekten bu şekildeyse efsane olur, donanım zaten mükemmel... Bekliyorum heyecanla.

YusufArslan

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yusuf Arslan
Cihazım
Redmi Note 5
Konular
27
Redmi serisinde bu kapak tasarımından vazgeçilmeyecek anlaşılan ayrıca microUSB mi kaldı?!

buraoca2

...Em Ay You Ay...
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Burak KOCA
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
4
Eğer bu görsellerdeki gibi gelirse cok iyi, fakat Redmi 5 gibi gelirse fiyati yüksek kalacak. Xiaomi Orta Direk modelde fiyati yukseltirse, Mi7 450 dolardan aşağı cikmaz.
[doublepost=1517674302,1517674231][/doublepost]
Redmi serisinde bu kapak tasarımından vazgeçilmeyecek anlaşılan ayrıca microUSB mi kaldı?!

Hocam Type-C standarti ile gelecektir Yüzde 90 ihtimal, bu yüzden dert etmeyin. Sızıntı olduğu için hepsi doğru olmuyor.

Umarim Sd 625 ile gelmez bu seri de tekrar.

TosunPASA

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Tosun
Cihazım
Mİ 10T Pro
Meslek
Sys Support - IT
Konular
93
şimdi gsmarena daki tanıtıma baktım da... orda direk görsel ekran resmi var.. buda +85 bir ekran çerçeve gözüküyor. ve tuşlarında ekranda olduğuna göre..... fiyat olarak tahmini 237 $ olarak tahmin edilse de son kullanıcı 300 den aşağı zor alır

şimdi yaklaşık 6 inch olması biraz kötü ama bu mesefe çapraz olması ve 18:9 oranı ile elde nasıl duracak şuan için ayrı bir bilinmez.. 16 daha mantıklı idi... heleki film seyreden biri olarak ama ekran çözünürlüğü ile ister istemez bişiler yapmak zorunda kalmışlar..
sonunda mi firması yüksek çözünürlüğe geçme deneyimini bir hit seride yapıyor sanırım... kendileri de deneyip görecekler...
oldukça görsel sorun çıkabilir... sonuçda fhd üstüne çıkmış değiller.. bizde kullanırken deneyip göreceğiz ama SD 636 nın performans değerini çok yüksek değil dir.. enfazla 100k bir antutu çıkar.. ama asıl sorun veya merak edilmesi gereken wifi kartı ile gsm sim bantları olmalı.. 64 lük dahili bellek çok faydalı olacaktır.. umarım type c nin yeni serisi ve batarya konusunda hızlı dolum sorunları ile gelmez... 4100 lük batarya... oyun severler için bu ekranda günü zor çıkartacaktır...

eğer wifi de abgn gibi çoklu destek ve gsm bantları çok detaylı olur ise ülkemizde diğer serilerini çok çok geçer... bunlarda geliştirme olmamış ise maalesef şikayet topic lerinin ilk ayda binlerce sayfa olması da mümkün...

bekleyip göreceğiz

Hellios Darkline

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Kerem
Cihazım
Redmi Note 4
Konular
5