Haber XİAOMİ NFC İle Mobil Ödeme Sistemi Mİ Pay İ Duyurdu

Xiaomi CEO'su Lei Jun dün akşam bir etkinlikte nfc bazlı mobil ödeme sistemleri Mi Pay i duyurdu.Mi Pay ile ödemenizi fiziksel kart(kredi kartı, bankamatik kartı, sadakat ve üyelik kartları) kullanmadan yapabileceksiniz.Yapmanız gereken tek şey kart okuyucuya karşı (ödeme uygulamasını başlattıktan sonra) NFC özellikli telefonumuzu yerleştirmek ve bu kadar ödemeyi yaptık .Yalnız Xiaomi ürün portföyünde şuanlık sadece nfc xiaomi mi5 te bulunmakta ve yakında çıkacak mi note2 de olması bekleniyor. ve çindeki nerdeyse bütün bankalar ile anlaşılmış durumda.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

ttozzy

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ozgur
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
0
Merhaba, Mi5 te nfc ile mobil ödeme yapabilen oldu mu acaba ? ben hiç bir şekilde yapamadım. ben mi beceremedim anlamadım ama yapabilen varsa anlatırsa iyi olur. tşkler.

DJouneyt

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
DJouneyt
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
0
Merhaba, Mi5 te nfc ile mobil ödeme yapabilen oldu mu acaba ? ben hiç bir şekilde yapamadım. ben mi beceremedim anlamadım ama yapabilen varsa anlatırsa iyi olur. tşkler.

Ben de Yapı Kredi Cüzdan uygulaması üzerinden mobil ödeme yapmaya çalıştım ama olmadı hiçbir şekilde. Bu telefonu almamın ana sebeplerinden biri bir önceki LG G2'de mobil ödemenin zar zor birkaç denemeden sonra yapılmasıydı. Şimdi Mi5 ayarlarında biraz daha değişiklik yaptım ekteki gibi, bakalım bu kez olacak mı..

Ekli dosyalar

• Screenshot_2017-05-30-14-57-16-657_1com.android.settings.png
    Screenshot_2017-05-30-14-57-16-657_1com.android.settings.png
    150,5 KB · Görüntüleme: 136
  • Screenshot_2017-05-30-14-58-15-351_1com.miui.securitycenter.png
    Screenshot_2017-05-30-14-58-15-351_1com.miui.securitycenter.png
    129,7 KB · Görüntüleme: 133

conteleno

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Numan
Cihazım
Mi5
Konular
4
Mi5 yapı kredi yapıyorum sorunsuz

DJouneyt

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
DJouneyt
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
0
Mi5 yapı kredi yapıyorum sorunsuz

Hocam NFC ayarları ve Cüzdan uygulama izinlerinizi paylaşabilir misiniz? Benim bir önceki iletimdekilerle aynı mı, yoksa farklı mı? Bir de kılıfla da ödeme yapılabiliyor mu, yoksa kılıfı çıkarmak mı lazım? Önceki cihazımda kılıf kullanmıyordum, kılıfın etkisi ne kadar bilemioyrum o yüzden.

conteleno

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Numan
Cihazım
Mi5
Konular
4
İlk görüntüdeki ile aynı ayarlar ,dokundur ve öde de varsayılan yapı kredi olacak. Ayrıca yapı kredi uygulaması açtığınız da orda da varsayılan yapılacak.
İşlem yapılırken ekran açık olmalı.
Bunun dışında birşey yapmadım. İki tane mi5te kurdum ve sorunsuz kullandım. Kılıf bende de var ince kılıf ama, sorun olacağını sanmıyorum

drgood

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
mi5
Konular
5
Ben de bu konuyu merak ediyorum. Cepteteb ile defalarca mi5 ve mi5s te denedim ama başarılı olamadım :(

conteleno

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Numan
Cihazım
Mi5
Konular
4
cepteteb kullanan arkadaşım var mi5 ile benim bildiğim teb mi5'i onaylı listeye koymamış. Garanti cep içinde geçerli. Şu an sadece yapı kredi de sorun yok diye biliyorum

drgood

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
mi5
Konular
5
cepteteb kullanan arkadaşım var mi5 ile benim bildiğim teb mi5'i onaylı listeye koymamış. Garanti cep içinde geçerli. Şu an sadece yapı kredi de sorun yok diye biliyorum
Xiaomi için üzücü bi durum :(

DJouneyt

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
DJouneyt
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
0
Xiaomi için üzücü bi durum :(

Bence ilgili banka müşterileri konu hakkında talep açsın, dikkate alınır diye umut ediyorum. Zamanında sim kart değişikliğinden dolayı Akbank'ta internet şubesi için cep şifreyi bloke etmişlerdi ve 72 saate kadar beklenmesi gerektiğini bildirmişlerdi, başka hiçbir şekilde blokeyi kaldıramıyordunuz. Talep açtım falan nafile, en sonunda genel müdüre diğer bankalardaki uygulamalardan da söz ederek e-posta attım, ertesi gün bir müdür aradı, çalışmalara başladıkları, proje bitince de haber vereceklerini söylediler, nitekim 1-2 ay sonra şu anki cep şifre bloke kaldırma uygulaması hayata geçmiş oldu :)

Üst Alt