Yardım Xiaomi Mi6 türkçe dil desteği

kocausta82

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
İBRAHİM
Cihazım
Mİ6
Konular
1
Çinden Xiaomi Mi6 64gb modelini aldım fakat türkçe dil desteği yok ingilizce var. Global rom mu bilmiyorum. Nasıl öğrenirim global olup olmadığını. Değilse global yapılır mı. Miui sitesinden 8.2.17 stable rom indirdim kurdum bi değişiklik olmadı gibi. Bilen arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Evren026

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
evren
Cihazım
5S - Mi6
Konular
1
Sıkça Sorulan Sorular bölümüne bir göz atabilirsiniz hocam. Bu ve benzeri pek çok sorunuzun cevabı orada bulunuyor :)
Merhaba bende birşey sormak istiyorum bu cihazdan bende kullanıyorum Türkiye'ye getiren birinden satın aldım satan arkadaş Türkçe rom attığını ve bootloader kilidini açtığını söyledi şimdilik böyle kullanıyorum ancak ben ios e alıştığım için jailbreak vs ilgili olduğumdan Androide de yeniyim sadece smartwatch saatime root -rom ve IMEI atabildim MTK işlemci olduğu üzere sp flastools ile hallediliyor biliyorsunuz. Şimdi şunu merak ediyorum mi6 için sorularım
1. global rom çıktığında bunu hangi programla flashlayacağım?
2. bootloader açmayı bilmiyorum ancak benim cihazda bu açılmış zaten telefon çöktü diyelim yeniden bootloader kitlenir orjinale döner mi? Yani yeniden açmak mı gerekli?
3. Ve son sorum imeiler kayıtlı bende global rom atarken veya cihaz çökerse gider mi? Giderse yeniden IMEI hangi yöntemle atarız MTK işlemcili cihazlardaki ile aynı mı?

Bu arada mi 6 dan yazıyorum elim yoruldu.Harika bir telefon az daha hafif yapaydılar iyiydi

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Merhaba bende birşey sormak istiyorum bu cihazdan bende kullanıyorum Türkiye'ye getiren birinden satın aldım satan arkadaş Türkçe rom attığını ve bootloader kilidini açtığını söyledi şimdilik böyle kullanıyorum ancak ben ios e alıştığım için jailbreak vs ilgili olduğumdan Androide de yeniyim sadece smartwatch saatime root -rom ve IMEI atabildim MTK işlemci olduğu üzere sp flastools ile hallediliyor biliyorsunuz. Şimdi şunu merak ediyorum mi6 için sorularım
1. global rom çıktığında bunu hangi programla flashlayacağım?
2. bootloader açmayı bilmiyorum ancak benim cihazda bu açılmış zaten telefon çöktü diyelim yeniden bootloader kitlenir orjinale döner mi? Yani yeniden açmak mı gerekli?
3. Ve son sorum imeiler kayıtlı bende global rom atarken veya cihaz çökerse gider mi? Giderse yeniden IMEI hangi yöntemle atarız MTK işlemcili cihazlardaki ile aynı mı?

Bu arada mi 6 dan yazıyorum elim yoruldu.Harika bir telefon az daha hafif yapaydılar iyiydi

Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

1. Mi Flash Tool ile atabilirsiniz hocam. Xiaomi Tools
2. Siz yeniden ilitlemediğiniz sürece kilitlenmeyecektir.
3. Snapdragon işlemcilerde IMEI kolay kolay silinmez, rahat olabilirsiniz.

Oyla:

Evren026

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
evren
Cihazım
5S - Mi6
Konular
1
1. Mi Flash Tool ile atabilirsiniz hocam. Xiaomi Tools
2. Siz yeniden ilitlemediğiniz sürece kilitlenmeyecektir.
3. Snapdragon işlemcilerde IMEI kolay kolay silinmez, rahat olabilirsiniz.
Kısa ve tatmin edici cevap için teşekkür ederim bir sorum daha olacak Android'de yeni olduğumu belirtmiştim bilmediğim için soruyorum hocam şimdi bu cihazda yedekleme nasıl yapabilirim? yani global rom çıkınca direkt olarak kurulu uygulamaları tek tek indirmeden bir anda yedekten indirme yada yedekten kurma gibi bir şansımız var mı? Micould yedeklemesi dışında PC den yapsam sorunsuz yedeği yükleyebilir miyim global roma?

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Kısa ve tatmin edici cevap için teşekkür ederim bir sorum daha olacak Android'de yeni olduğumu belirtmiştim bilmediğim için soruyorum hocam şimdi bu cihazda yedekleme nasıl yapabilirim? yani global rom çıkınca direkt olarak kurulu uygulamaları tek tek indirmeden bir anda yedekten indirme yada yedekten kurma gibi bir şansımız var mı? Micould yedeklemesi dışında PC den yapsam sorunsuz yedeği yükleyebilir miyim global roma?

Hocam yedekten kurma için pek çok yol mevcut ama hiç biri sağlıklı değil. Rom değişikliklerinde her şeyi silip sıfırdan kurmanız telefonunuzdan tam performans alabilmeniz adına son derece önemlidir.

Oyla:

Evren026

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
evren
Cihazım
5S - Mi6
Konular
1
Hocam yedekten kurma için pek çok yol mevcut ama hiç biri sağlıklı değil. Rom değişikliklerinde her şeyi silip sıfırdan kurmanız telefonunuzdan tam performans alabilmeniz adına son derece önemlidir.
Evet haklısınız madem ki daha fazla uygulama yüklememek en iyisi global rom sizce ne zaman gelir 1-2 ayı bulur mu?

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Evet haklısınız madem ki daha fazla uygulama yüklememek en iyisi global rom sizce ne zaman gelir 1-2 ayı bulur mu?

Şu anda beta sürümü var zaten hocam. Neredeyse hata yok, hatta yayınlanabilir durumda. Çok gecikeceğini sanmıyorum.

Oyla:

Evren026

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
evren
Cihazım
5S - Mi6
Konular
1
Şu anda beta sürümü var zaten hocam. Neredeyse hata yok, hatta yayınlanabilir durumda. Çok gecikeceğini sanmıyorum.
Link verebilir misiniz? Güncelleme alıyor mu hocam?

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam maalesef alpha rom olarak geçiyor dolayısıyla linklerin dışarıya verilmesi yasak... Zaten normal şekilde yüklenmiyor. Yüklenirken arada bir kaç rom ve TWRP değiştirmek de lazım. Android'de yeni olduğunuzu da göz önüne alırsak yüklemeniz oldukça zor olacaktır.

Oyla:

Evren026

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
evren
Cihazım
5S - Mi6
Konular
1
Hocam maalesef alpha rom olarak geçiyor dolayısıyla linklerin dışarıya verilmesi yasak... Zaten normal şekilde yüklenmiyor. Yüklenirken arada bir kaç rom ve TWRP değiştirmek de lazım. Android'de yeni olduğunuzu da göz önüne alırsak yüklemeniz oldukça zor olacaktır.
Bu rom lar anladığım kadarıyla developer kullanıcılarına açık anladım o halde global rom beklemek iyi olacaktır cevaplarınız için teşekkür ederim.

Oyla:

Organicmusty

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Musty
Cihazım
Xiaomi Mi6
Konular
24
Global rom yüklemenin kolay bir yolu olmayacak mı?
Dosyayı pc'ye indirip telefona atıp üzerine tıklayınca ileri ileri ileri der gibisinden, sonuçta resmi bir rom olacak

Oyla:
Üst Alt