Yardım Xiaomi Mi6 - Rom, Güncelleme ve Koruyucular Hakkında

schantzei

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Mehmet
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Yaş
33
Konum
İstanbul
Katılım
1 Mart 2018
Konular
1
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Merhaba sevgili telefondaslar, yazilimlar konusunda baya cahilimdir de, root konusunda sizlerden aydinlatma bekliyorum. Telefonum Mi6 128/6 Seramik, Hepsiburada uzerinden ithalatci garantili (yanılmıyorsam Delta) olanını daha yeni aldim ancak henuz elime gecmedi.

Sorularima gelecek olursam;

1- İngilizcem gayet iyi, Turkce arayuz olmasa da olur benim icin. Bircok rom mevcut, dil disinda orjinalinden ne kadar ekstrasi var bu romlarin? Hangisini hangi sebepten yuklemek yararima olur? Veya illa harici bi rom kurmali miyim? Forumda hangi rom hangi sebepten tarzi konu vardi ama birinin ak dedigine oteki kara demis, isin icinden cikamadim. Bu arada standart bir telefon kullanicisiyim arama-yazisma disinda gun icinde max bi saat oyun oynar, sosyal medyaya kisaca goz atar, lazim oldukca da resim cekerim. Ucurum fark yaratmayacaksa dogasini bozmaktan yana degilim :)

2- Forumda okudugum kadariyla bazi guncellemeler sorunlu olabiliyormus, sadece stable olanlar degil betalar da gonderiliyomus ve bazen sadece bazi kullanicalara guncelleme yollaniyomus feedback alabilmek icin. Stabil ve resmi olmadikca sorun yasanmasi daha muhtemel oldugundan benim telefonu aldigimda sorun yasamamam icin sadece stabil olanlari yukleyip gecsem yeterli olur? Ornegin gecen gun gelen bi guncelleme kullanicilarin resim ve videolarini silmis. Adı stable olanlar arasinda sorunlu var mi?

3- Yeni nesil telefonların artık ekran kenarları düz olmadığından mütevellit 3/4/5D adı altında ekran koruyucular var. Bazıları ekran koruyucusu nedeniyle sensör uyarısı alıyormuş, kiminin de ekranına uymamış. Nereden, hangi tarz ekran koruyucu aldınız, öneriniz nedir? Bir de boşlukları gidermek için aralara dolgu niyetine sıkılan sıvının zararı var mıdır?

Sorularim biraz basit hatta komik de olabilir kusura bakmayin :) tum iyi niyetiyle yardim edenlere simdiden tesekkurler.
 

gozdemir

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gökay
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Yaş
51
Konum
35
Katılım
7 Haziran 2017
Konular
9
Mesajlar
1.325
Tepkime puanı
999
Puanları
128
1 -Özünü bozmak istemiyorsun anladığım kadarı ile , şu an için en iyisi Global Beta

2- Güncellemeler her cihaza parti parti , sıra ile gönderilir, 1-15 gün gecikmeli olan var (15 gün gibi uzun süre olanlar genelde miui 9 a ilk geçişler falan oluyor) fakat genelde max 2 günde geliyor. Ayrıca bazı betalar kararlı güncellemelere nazaran daha stabil :)
Genelde hiçbir güncellemede (beta dan kararlıya,kararlıdan betaya hariç) veri kaybı yaşanmaz

3- Ben aliexpressten full screen protector aldım 2 ayda bir falan yeniliyorum gayet uyumlu hiç boşluk kalmıyor fakat köşeler bazen toz tutabiliyor ,liquid sıvı koruyucular çıkmış denemedim ama deneyenler iyi olduğunu söylüyor. Kılıf her yerde yok aliexpressten ince bir tane alınabilir uzun süredir koruyor bendeki ;)

Yeni cihazın hayırlı olsun. güzel günlerde kullan
 
Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konum
Ankara
Katılım
1 Mayıs 2014
Konular
426
Mesajlar
15.469
Çözümler
55
Tepkime puanı
23.903
Puanları
438
Öncelikle yeni telefonunuz hayırlı olsun.

Tavsiyem root ve rom işlerine girmeden önce telefonunuza ve MIUI yazılımına bir süre alışın daha sonra ihtiyaç hissederseniz rom değişikliği yaparsınız.

Güncellemeler konusunda ise haklısınız bazen sorunlu olabiliyor. Örneğin Mi6 için gelen son güncellemeden pek çok arkadaşımız rahatsız. Dolayısıyla güncelleme yapmadan önce güncelleme kodu ile forumumuzda daha önce güncelleme yapmış arkadaşlarımızın geri bildirimlerini okuyun ve ondan sonra güncelleme yapıp yapmamaya karar verin.

Ekran koruyucu olarak kesinlikle nano ekran koruyucu tavsiye ederim. Diğer ekran koruyuculardan memnun kalacağınızı zannetmiyorum. Kılıf olarak ise tamamen sizin zevkinize kalmış ancak ben orijinal silikon kılıfı çok beğeniyorum, tavsiye edebilirim. Sitemizin alışveriş bölümünde bulunan kılıflara bir göz atabilirsiniz. Kılıf ve Ekran Koruyucu
 
Oyla:

serkanelik

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Serkan
Cihazım
mi13, mi8, mi6
Yaş
38
Konum
istanbul
Katılım
27 Şubat 2018
Konular
6
Mesajlar
109
Tepkime puanı
44
Puanları
28
selamlar bende gecen hafta mi 6 128 aldim. global rom vardi uzerinde .bende rom olaylarindan anlamadigimdan kurcalamadim . android oreo guncellemesi gelmisti cihaza.guncellemeden once biraz sikintiliydi kilitlendi falan bi kac kere yuk altinda ama guncellemeleri yapinca daha stabil oldu .sarj suresi falanda cok cok iyi . yardimci olmasi acisindan bendeki surum bilgilerini ekledim isinize yarar belki.hayirli olsun cihaziniz ben cok memnunum
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
 
Oyla:
Üst Alt