Rom Xiaomi Mi6 Android 9 -EU Beta Rom MIUI 10 9.9.6

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Skorpi

Don't Worry, Be Happy :-)
Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Mi 6 telefonda eu 9.7.25 yüklü. Herhangi bir uygulamada gezinirken gezinme tuşları ve ana ekran tuşu tepkisiz kalıyor. Bu durum bir hafta önceki sürümde de aynıydı. Başka bir romdan gelmedim. Aşağı yukarı mart ayından beri eu romun haftalık sürümlerini kullanıyorum. Her hafta 4 wipe yapıp romu uyguluyor magisk 19.3 yükledikten sonra yedekten sadece datayı alıyorum. Ekran koruyucuda sorun yok onu da takalı 6 ayı geçti.

Bilgiyi paylaşmak güzeldir. MI 6 dan yazıldı.
Sizin sorununuzun sebebini tam anlayabilmem için hangi yedekten sadece datayı aldığınızı söyleyebilirmisiniz lütfen

Gesendet von meinem Schajomi mit Tapatalk

ZENGİN

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
mustafa
Cihazım
Mi 13
Meslek
Eğitim Yöneticisi
Konular
9
Sizin sorununuzun sebebini tam anlayabilmem için hangi yedekten sadece datayı aldığınızı söyleyebilirmisiniz lütfen

Haftalık sürüm cuma günü veriliyor ya romu indirdikten sonra twrp ye girip örnek olarak 9.7.18 olarak kullandığımı yedek alıyor sonra 4 vipe yaparak 9.7.25 i yükledikten sonra aldığım yedekten sadece datayı geri yüklüyorum. Her hafta aynı şekilde uyguluyorum. Son iki romda bu sorun oluştu.

Skorpi

Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294
Haftalık sürüm cuma günü veriliyor ya romu indirdikten sonra twrp ye girip örnek olarak 9.7.18 olarak kullandığımı yedek alıyor sonra 4 vipe yaparak 9.7.25 i yükledikten sonra aldığım yedekten sadece datayı geri yüklüyorum. Her hafta aynı şekilde uyguluyorum. Son iki romda bu sorun oluştu.

İşte hata tam da burada hocam...eskiden işleyen bir durum du bu ancak son 2-3 aydır bu geri yükleme sorunlara sebep olmakta...o nedenle size tavsiyem yerel yedeklerden komple yedek almanız, varsa ayrıca TB ile de almak....sonra TWRP ye girip, 4 wipe yapmak, ardından Magisk fleşlemeniz...cihaz açıldıktan sonra, yerel yedeği geri yüklemek, varsa eksik olanı da TB den geri yüklemek....haftalık güncelleme esnasında ise romu indirip, güncelleme kısmından 3 noktadan kurtarma modunda güncellemek....reboot sonrası twrp ye girin, 2 wipe yapın ve Magiski fleşleyin...tüm kasmalar vs son bulacaktır...kolay gelsin

Cemented

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Timuçin
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Makine Mühendisi
Konular
17
İşte hata tam da burada hocam...eskiden işleyen bir durum du bu ancak son 2-3 aydır bu geri yükleme sorunlara sebep olmakta...o nedenle size tavsiyem yerel yedeklerden komple yedek almanız, varsa ayrıca TB ile de almak....sonra TWRP ye girip, 4 wipe yapmak, ardından Magisk fleşlemeniz...cihaz açıldıktan sonra, yerel yedeği geri yüklemek, varsa eksik olanı da TB den geri yüklemek....haftalık güncelleme esnasında ise romu indirip, güncelleme kısmından 3 noktadan kurtarma modunda güncellemek....reboot sonrası twrp ye girin, 2 wipe yapın ve Magiski fleşleyin...tüm kasmalar vs son bulacaktır...kolay gelsin

Ben genelde 4 wipe yaptıktan sonra rom dosyasını flaşlıyorum sonrada format data yapıyorum.
Telefonu yeni cihaz olarak kuruyorum. Resimler, kişiler, arama geçmişi ve mesajlar micloud tan senkronize ile geliyor. Sadece uygulamaları sıfırdan kuruyorum. Toplam bir saat falan sürüyor ama kafam rahat oluyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Baktım yok hocam :)
Teşekkürler

Skorpi

Yönetici
Co-Admin
Premium Üye
MIUI Expert
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cumhur
Cihazım
Mi 11T Pro
Konular
294

Cemented

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Timuçin
Cihazım
Xiaomi Mi 6
Meslek
Makine Mühendisi
Konular
17
Hocam, silmek istediğiniz mesajın üzerine basın, en alta sil seçeneği belirecektir

Hocam bildirim alanındaki mesajdan bahsediyorum, bende basılı tuttuğumda mesaj bildirim ayarları çıkıyor.

cerhan82

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erhan
Cihazım
Mİ 6
Meslek
Biyolog-Kalite Md.
Konular
3
Mi 6 telefonda eu 9.7.25 yüklü. Herhangi bir uygulamada gezinirken gezinme tuşları ve ana ekran tuşu tepkisiz kalıyor. Bu durum bir hafta önceki sürümde de aynıydı. Başka bir romdan gelmedim. Aşağı yukarı mart ayından beri eu romun haftalık sürümlerini kullanıyorum. Her hafta 4 wipe yapıp romu uyguluyor magisk 19.3 yükledikten sonra yedekten sadece datayı alıyorum. Ekran koruyucuda sorun yok onu da takalı 6 ayı geçti.

Benzer sorun bende de oldu ama şu şekilde:
Eu stabilden eu betaya geçtim. Telefon normal çalışıyorken herhangi bir sebepten telefonu yeniden başlattığımda tuşlara yada programlara tıklayınca tepki vermiyordu, tekrar yeniden başlatınca düzeliyordu. Ayrıca canlı duvar kağıdı 3-4 saniye sonra donuyor ve ekranı kapatıp açınca oynamaya devam ediyordu.
Tekrar eu stabile geçtim, sorunlardan kurtuldum.

Ben genelde 4 wipe yaptıktan sonra rom dosyasını flaşlıyorum sonrada format data yapıyorum.
Telefonu yeni cihaz olarak kuruyorum. Resimler, kişiler, arama geçmişi ve mesajlar micloud tan senkronize ile geliyor. Sadece uygulamaları sıfırdan kuruyorum. Toplam bir saat falan sürüyor ama kafam rahat oluyor.

Teşekkürler

Uygulamaları titaniumbackup ile yedek alıp geri yükleyebilirsiniz, birkaç program dışında (ykb, scope, swiftkey bende sorunlu geri yükleniyor) sorunsuz oluyor, böylece zamandan kazanırsınız.

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst Alt