Xiaomi Mi5s Plus Satın Almak

Xiaomi Mi5s Plus Mı? Yoksa LeEco Le Pro 3 Mü?

• Kullanılan toplam oy
    23
  • Anket kapatılmış .

1234567899

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Tunahan
Cihazım
Yeniyayla
Konular
1
Merhabalar. İlk defa yurt dışından telefon alacağım (daha önce bilgisayar almıştım amazon üzerinden). İki telefon arasında kaldım birisi Xiaomi mi5s Plus diğeri LeEco Le pro 3.

Şimdi ben Xiaomi mi5s Plus satın almak istesem nereden alabilirim ve bu alacağım Türkiye fiyatı olmaması gerekiyor (2000 tl lere kadar çıkıyor yoksa). Yurt dışından gelecek ve ben buna imei atacağım(yani passaport kaydı olmayacak). Nereden alabilirim ?

Bu telefon değil de LeEco Le Pro3 oursa onu da aynı şekilde nereden alabilirim?

Şimdi benim amacım ucuza bu klansmandan telefon almak en fazla 1300 tl ye çıkabilirim. O yüzden bu telefonlar biçilmiş kaftan ama ilk defa alacağım için bilgi sahibi değilim.

Garanti konusu önemli değil. nede olsa Samsung s3 telefonu kaçak almıştım ilk çıktığı zamanlar başına gelmeyen kalmadı (windows xp kurup metin 2 oynamıştım zamanında:D, hala daha linux arch kurulu içinde ve 4. kattan çime düşmüştü :D) cayır cayır çalışıyor (kendi romuyla çok kullanamadım o yüzden cyanogen mod 13 kurdum kasmadan kullandırıyor). O yüzden çok takılmıyorum garanti konusuna.

Evet gerekli bilgileri ve nedenleri verdim sanıyorum İnşallah açıklayıcı olmuştur.

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Hocam aslında yazılıp söylenecek çok şey var ama işin özeti maalesef ülkemize kargo yoluyla telefon getirilemiyor. Ya önceden getirmiş birinden alacaksınız ya da yurt dışında yaşayan bir tanıdığınıza gönderip ondan gelirken yanında getirmesini isteyeceksiniz...

1234567899

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Tunahan
Cihazım
Yeniyayla
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Teşekkür ediyorum. Ama şöylede bir olay var. Ali express üzerinden bazı şeylerin gelmesi yasak örnek verirsek patlayıcı kesici ve yanıcı maddeler. Ama ben gönderici ile konuşup Hediye gibi göstermesini sağlıyorum ürünün ve gümrükten geçiyor. Öyle çok patlayıcı aldım ali expressten.

:D:D patlayıcı dedim ya yanlış anlaşılmasın bomba filan yapmıyorum:D:D Lipo batarya ve roket yakııtı için gerekli bir kaç malzeme :D

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
Teşekkür ediyorum. Ama şöylede bir olay var. Ali express üzerinden bazı şeylerin gelmesi yasak örnek verirsek patlayıcı kesici ve yanıcı maddeler. Ama ben gönderici ile konuşup Hediye gibi göstermesini sağlıyorum ürünün ve gümrükten geçiyor. Öyle çok patlayıcı aldım ali expressten.

:D:D patlayıcı dedim ya yanlış anlaşılmasın bomba filan yapmıyorum:D:D Lipo batarya ve roket yakııtı için gerekli bir kaç malzeme :D

Elbette ki denemekte özgürsünüz hocam fakat başarı şansınız oldukça düşük. Eğer sipariş verecekseniz -ki pek çok satıcı Türkiye'ye göndermiyor- önceden iade sürecini de konuşmanızı tavsiye ederim :)

1234567899

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Tunahan
Cihazım
Yeniyayla
Konular
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ama hangi siteden alabilirim ki? Ali expresste yok cihaz.

selduman

Elit Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Koray
Cihazım
Mi Mix 256gb
Konular
17
telefon yasak.
daha önce üstünde phone yazan gümrük beyannameli kutular da geçtiği gibi üstünde değeri ne olursa olsun, içeriği doğru ya da yanlış gift ya da gerçek, farketmez. içi bir şekilde kontrol edilip karar verilir.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99

İstisnalar kaideyi bozmaz . İsterseniz uyuşturucu madde de geçirebilirsiniz . Bir yada birkaç kere geçmiş olması , o maddenin gümrükten geçebilir bir şey olduğunu göstermez .
Dayanağınız olan hediye konusuna gelirsek , biraz düşünseniz hiç alakası bile olmadığını göreceksiniz . Hiç aklınız kesiyor mu, üzerine hediye yazınca paketler gümrükten kolayca geçecek ve bizim Türk insanı senelerdir bu alışverişten mahrum kalacak ?
Para sizin paranız . Denemesi size bağlı .
Eskiden cihazlara gümrükte el konduğu için cesaret edebilen sayısı çok çok azdı . Şimdi geri gönderildiği için cesaret edenler çoğaldı . Bunun sonucunda da Türkiye kaybediyor . Sadece yasaklı ürünleri göndermeyen siteler dışında birçok site artık Türkiye'ye hiçbir ürün yollamıyor . Mesela TinyDeal . Kendileri sitemizde de oldukça aktif bir siteydi . Son aldığım yasaklı bile olmayan 39$ tutarındaki siparişlerim ne hikmetse geri dönmüş . Sorun olabilecek tek ürün 1 - 2$'lık karpuz bıçağı olduğu için o olmadan yeniden sipariş vereyim , paranın hesabıma geçmesini beklemeyeyim diye puanı tercih ettim . Ama yeni sipariş verirken gördüm ki , site artık buraya gönderim yapmıyor . Geri ödeme işlemi de sadece Paypal ile yapılıyormuş ve paypal da artık kullanılmıyor . Kısaca 39$'ın orda kalması bir yana artık Türkiye için TinyDeal diye bir site yok .
Tabi geri gönderim olduğunda masraflar sizden kesiliyor . Yani geri ödeme yapılırken sizden belli bir masraf kesilerek ödeme yapılıyor . Burada tamamen satıcının insafına kalmış durumdasınız . 10$ da kesebilir 100$ da. Yapabileceğiniz hiçbir şey yok . Zamanında Paypal, açılan anlaşmazlıklarda , "alıcı kendi ülkesinin gümrük mevzuatını bilmek zorundadır, satıcı her ülkenin mevzuatını bilemez" diye satıcıyı haklı bulup hiç geri ödemiyordu .

metehan_bera

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
muammer
Konular
2
peki banggood dan alışveriş tecrübeniz var mı?

rash.87

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Raşit
Cihazım
Redmi 4 Pro
Meslek
İşçi
Konular
19
Konuyala alakalı bende bir şey söylemek istiyorum.
Geçen Kayseri'den biri aradı telefon imei kaydı için.Adam Mi5 aldım onu bekliyorum dedi.Abi dedim nerede yaşıyorsun Kayseri dedi.
Dedimki o telefon gümrükten geçmez vs vs vs...Adamın ülkeye kargo yoluyla telefon getirmenin yasak olduğundan haberi bile yok ilk defa senen duyuyorum diyor.Ben iki senede 5 tane telefon aldım ayağıma kadar geldi diyor adam.Adam hepsiburada'dan alır gibi almış hepsi de gelmiş ve almaya devam edeceğim bence sende al dedi.Sitemi hangisi

pardus

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
kamil
Cihazım
iphone 4s
Konular
0
bu pasaport kaydı kaç tl acaba??