Haber Xiaomi Mi5 te HelioX20 Olabilirmiş

Snapdragon 820’yi kullanan ilk cihaz olması beklenenXiaomi Mi 5’in, bu işlemcinin Aralık’ta piyasaya çıkmasını beklemek yerine MediaTek’in 10 çekirdekli Helio X20’sini kullanacağına dair de söylentiler kulaktan kulağa yayılırken telefonun sızan AnTuTu testi sonuçlarında 73,073 puan almasını sağlayan işlemcinin de MediaTek’e ait Helio X20 olduğu söyleniyor.

Nisan ayında Xiaomi’nin Mi 5’in 5.2 inç ekranının altında4 GB RAM ve Snapdragon 810 işlemci kullanacağı söyleniyordu; ancak sonrasında Haziran’a geldiğimizde firma 810’ların ısınma probleminden dolayı Xiaomi Mi5 ve Mi 5 Plus modellerinde 820 kullanacağını açıkladı.

Bu açıklamanın ardından ise Qualcomm, işlemcinin Aralık ayından önce hazır olamayacağını belirtinde Xiaomi’de telefonunu Mart’a kadar ertelemek zorunda kaldı. (işlemcisiz kaldı garibanlar)

Peki bu kadar bekleyen Xiaomi’nin sabrı tükendi mi? Markanın amiral gemisi şu an neredeyse 12 aydırpiyasada ve üzerinde modası geçmiş Snapdragon 801 işlemci bulunduruyor. Böyle bir durumda Xiaomi’nin MediaTek’e yönelmesi şaşırtıcı olmaz. Özellikle de Helio X20 ile söylendiği kadar puan alabildiyse bu işlemci ile üretilmemesi için bir sebep yok.

MediaTek de bu işlemcinin üretimine yıl sonuna doğru başlayacak, bakalım Xiaomi’yi hangi firma performans konusunda tatmin edecek ve daha da önemlisi hangisi üretimi daha önce gerçekleştirip Xiaomi’nin tatil öncesi alış veriş çılgınlığından faydalanabilmesine imkan verecek. (Noel tatilinden önce piyasaya çıkması lazım firmaya göre de onu diyor; Kurban Bayramı değil yani)

Kaynak :

Ekli dosyalar

• 5-x.png
    5-x.png
    70,7 KB · Görüntüleme: 44
Moderatör tarafında düzenlendi:

Farti

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Fatih
Cihazım
One Plus 5
Konular
1
Normalde 820 kullansın fakat güncelleme olayı olmadığı için Helio X20 daha mantıklı geliyor bana zaten sonuçta Xiaomi Miu hep geliştiricek. Eğer romla çok uğraşılması mantıklı olucaksa S820 tercih edilmeli.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Benim anlayışım mı farklı bilemedim.
Haberde SD820 için Aralık ayından önce hazır olmayacağı yazılmış. Bu yüzden de MTK'ye yönelinmiş. Ancak Mediatek te üretime yıl sonuna doğru başlanacak diye yazılmış. Bunu bana açıklayacak birisi var mı? İkisi de aynı zamanda başlayacak ise herşeyi komple değiştirecek bir değişikliğe gitmenin ne mantığı var?
Gelelim bir başka konuya. Konuyu kaleme alan editör, acaba işlemci değişikliği yapmanın acaba sadece o işlemciyi sök diğerini tak şeklinde olduğunu mu düşünüyor?
Telefonun tüm dizaynı, anakartı değişecek. Herşeyin, farklı şekilde yeniden dizayn edilmesi gerekecek. Yani kısaca yeni bir telefon üretilecek.

Sent from my MI PAD using Tapatalk

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
Benim anlayışım mı farklı bilemedim.
Haberde SD820 için Aralık ayından önce hazır olmayacağı yazılmış. Bu yüzden de MTK'ye yönelinmiş. Ancak Mediatek te üretime yıl sonuna doğru başlanacak diye yazılmış. Bunu bana açıklayacak birisi var mı? İkisi de aynı zamanda başlayacak ise herşeyi komple değiştirecek bir değişikliğe gitmenin ne mantığı var?
Gelelim bir başka konuya. Konuyu kaleme alan editör, acaba işlemci değişikliği yapmanın acaba sadece o işlemciyi sök diğerini tak şeklinde olduğunu mu düşünüyor?
Telefonun tüm dizaynı, anakartı değişecek. Herşeyin, farklı şekilde yeniden dizayn edilmesi gerekecek. Yani kısaca yeni bir telefon üretilecek.

Yok hocam, X20 de aynı zamanda üretime başlayacak. Haber akla yatkın değil.

X20, Snapdragon 820'nin muadili olsaydı Mi5'te kullanılma ihtimali olurdu.

Eğer Mi5'in fiyatını SD820 ile 2000 yuan seviyesinde tut(a)mazlarsa, bir de X20'li bir model yapabilirler; şu anda kimi markaların SD810 ve SD808 ile yaptığı gibi.

Yalnız Mediatek ile Hindistan'a girememeleri konusu da önemli. Gerçi üst seviye cihazlarını ya getirmiyorlar, ya çok geç getiriyorlar.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Yok hocam, X20 de aynı zamanda üretime başlayacak. Haber akla yatkın değil.

X20, Snapdragon 820'nin muadili olsaydı Mi5'te kullanılma ihtimali olurdu.

Eğer Mi5'in fiyatını SD820 ile 2000 yuan seviyesinde tut(a)mazlarsa, bir de X20'li bir model yapabilirler; şu anda kimi markaların SD810 ve SD808 ile yaptığı gibi.

Yalnız Mediatek ile Hindistan'a girememeleri konusu da önemli. Gerçi üst seviye cihazlarını ya getirmiyorlar, ya çok geç getiriyorlar.
Hocam haberin elle tutulur bir tarafı yok ki haber olsun. Editör efendi, yazmış olmak için sallama da olsa yazmış işte.
Son zamanlarda bu teknoloji sitelerindeki editörler kendilerini iyice saldılar zaten. Nasıl olsa karışan görüşen de yok. Birşey yazdınız mı da yazıyı yayınlamıyorlar oluyor bitiyor işte.
Sanırım Mi5 anca Şubat ayında falan World Mobile etkinliğinde görücüye çıkabilecek. Bu sene Mi4C ile yetinilecek gibi görüyorum.

Üst Alt