Merhaba arkadaşlar,
DH Forumdan siyah mi5s siyah aldım. Telefon da bir ay olmadan dokunmatik alanda çarpma düşme vs. olmamasına rağmen %20 lik alanda dokunmatik algılamama arızası oluştu. Aldığım arkadaş Çin den satıcı ile görüşüp iki ay içinde yan sanayii bir ekran getirtti. Bedelsiz değiştirdi ancak bu sefer de parmak izi sensörü ve home tuşu devre dışı kaldı. Xiaomi ürünlerinden geniş bir yelpazade kullanımım oldu mi4, roadmi, mi band, power bank vs. ancak ürün resmi olarak ülkemizde değil yine de üründen vazgeçemiyoruz, istediğim siyah rengi internet satışlarından yok diye diye risk alıp garantisiz aldık. Arıza sonrası Xiaomi global servise ürününüze sahip çıkın dedim ancak selam sabah tan başka bir dönüş olmadı, Linkedinden de bile ilgililerine ulaşmaya çalıştım nafile. 1500 TL civarı para ver 3 ay sonra telefon üretim hatası ile elinde patlasın. Şu an da aliexpress de satılan ekranlara bakıyorum gelen geri bildirimlerde home tuşu parmak izi sensörü çalışmıyor diye yazmışlar. Eşim samsung j7 kullanıyor telefon sabah akşam iki yaşında çocuğun elinde biz mi5s e gözümüz gibi bakıyoruz nilkin koruyucu filan alıyoruz Samsung j7 taş gibi mi5s ise rezalet. Firmadan da üründen de bu acı tecrübe ile soğudum. Alacak arkadaşlara bir daha düşünmelerine en azından benim düştüğüm hataya düşmemelerini isterim. Varsa bir çözüm önerisi olan da paylaşabilirse sevinirim.
Saygılar