Yardım Xiaomi mi5 Prime Gps Sorunu

OnurSözen

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Xiomi m5
Konular
12
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba.Şubat ayında Cepport magazasından xiaomi mi5 prime aldım.Şu zamana kadar hiçbir sıkıntım olmadı.İlk defa navigasyonu deneyeyim dedim Google map,yandex açıyorum konumu buluyor gidecegim yeri belirliyorum malesef navigasyon geriden geliyor :( Gps aranıyor diyor durmadan atıyorum 30 metre sonra dönülmesi gereken yere yaklaşıyorum aradan 1 dakka geçiyor gps daha yeni algılıyor saga dön diyor sonra tekrar gps aranıyor diyor :S Cihazın gpsi mi bozuk anlamadım Lütfen yardımcı olun çok canımı sıktı bu olay bu arada cihazımda hiçbir oynama yok global rom 7.0 var ...Şimdiden teşekkür ediyorum herkese

Ottoman

Co-Admin
Yönetici
Co-Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet
Cihazım
Mi 9T Pro
Konular
127
Arkadaşlar öncelikle herkese merhaba.Şubat ayında Cepport magazasından xiaomi mi5 prime aldım.Şu zamana kadar hiçbir sıkıntım olmadı.İlk defa navigasyonu deneyeyim dedim Google map,yandex açıyorum konumu buluyor gidecegim yeri belirliyorum malesef navigasyon geriden geliyor :( Gps aranıyor diyor durmadan atıyorum 30 metre sonra dönülmesi gereken yere yaklaşıyorum aradan 1 dakka geçiyor gps daha yeni algılıyor saga dön diyor sonra tekrar gps aranıyor diyor :S Cihazın gpsi mi bozuk anlamadım Lütfen yardımcı olun çok canımı sıktı bu olay bu arada cihazımda hiçbir oynama yok global rom 7.0 var ...Şimdiden teşekkür ediyorum herkese
Hocam aşağıdaki programı indirip, kontrol eder misiniz.

Oyla:

OnurSözen

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Xiomi m5
Konular
12
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tamam bir deneyeyim

Oyla:

demirbas44

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
ÖMER
Cihazım
xiaomi mi6
Konular
3
Aşağıda bu konu hakkında yardım sayfasında başka konu altına yazdığım hiç yorum almayanyazımı buraya yapıştırıyorum .
Bilgi olması ebabında..

Arkadaşlar merhaba dünde ben aynı sorunla karşılaştım birtürlü gps sinyalini bulamadı bulsada doğru bulamadı.. Dün geceden beri forum sayfalarında araştırdım. Yabancı sitelerde ve miui kendi sitesinde farklı çözümler üretmişler..kimisi rootlu cihazlarda gps.conf dosyasını değiştirerek çözüldüğünü iddaa edende var. Kimisi donanım testinde gps test yaparak çözdüğünü söyleyende var.
Yalnız bu sabah ben farklı bişey denemek istedim ve bir konu dikkatimi çekti... Sizlerle paylaşmak istedim.
arkadaşlarımın birinde Lg G4 diğerinde HTC M8 var ve bende mi 5 Prime bu üç telefona gps test uygulaması yükledim ve mi5-Lg G4 sonrada mi5-HTC M8 sonra Lg G4-HTC M8 cihazlarında eş zamanlı gps test uygulamasını çalıştırdığımda htc ve Lg G4 kapalı alanda uygulama başladığı anda in view (görünür uydular) 24 adet 3-5 saniye içindede 15-17 arası uyduya kilitlenebiliyor iken Mi5 Prime uygulama başladığında in view (görünür uydular) 0 25-30 saniye sonra 1 veya 3 uydu arasında gösterdi ama kilitlenemedi..
Sıkıntı donanımsal mıdır yoksa yazılımsal mıdır bilemedim.
mi5 global sürüm 8.2.2

Oyla:

Asaf04

Yârdan Uzak Aleme Daldık...
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Asaf
Cihazım
Redmi Note 6 Pr
Meslek
Öğrenci
Konular
36
Aşağıda bu konu hakkında yardım sayfasında başka konu altına yazdığım hiç yorum almayanyazımı buraya yapıştırıyorum .
Bilgi olması ebabında..

Arkadaşlar merhaba dünde ben aynı sorunla karşılaştım birtürlü gps sinyalini bulamadı bulsada doğru bulamadı.. Dün geceden beri forum sayfalarında araştırdım. Yabancı sitelerde ve miui kendi sitesinde farklı çözümler üretmişler..kimisi rootlu cihazlarda gps.conf dosyasını değiştirerek çözüldüğünü iddaa edende var. Kimisi donanım testinde gps test yaparak çözdüğünü söyleyende var.
Yalnız bu sabah ben farklı bişey denemek istedim ve bir konu dikkatimi çekti... Sizlerle paylaşmak istedim.
arkadaşlarımın birinde Lg G4 diğerinde HTC M8 var ve bende mi 5 Prime bu üç telefona gps test uygulaması yükledim ve mi5-Lg G4 sonrada mi5-HTC M8 sonra Lg G4-HTC M8 cihazlarında eş zamanlı gps test uygulamasını çalıştırdığımda htc ve Lg G4 kapalı alanda uygulama başladığı anda in view (görünür uydular) 24 adet 3-5 saniye içindede 15-17 arası uyduya kilitlenebiliyor iken Mi5 Prime uygulama başladığında in view (görünür uydular) 0 25-30 saniye sonra 1 veya 3 uydu arasında gösterdi ama kilitlenemedi..
Sıkıntı donanımsal mıdır yoksa yazılımsal mıdır bilemedim.
mi5 global sürüm 8.2.2

sıkıntı donanımsal veya yazılımsal olabilir bunu anlamanın yolu ise mi flash ile temiz bir şekilde yazılım atmak çünkü ben ilk aldığımda mi flash ile değil güncelleyici ile geçtim 8.2.2 ye10 dk da buluyordu gps ama mi flash ile daha önce miui 8.2.2 de iken here we go (nokia haritalar) olsun google maps olsun sorun yoktu şimdi 7.7.20 ye geçtim yani global developer a şimdi de sıkıntı yok here we go ile

ama 8.2.2 de iken 3 dk da algılanırken şimdi 1-2 dk da buluyor konumu

Son düzenleme:
Oyla:

demirbas44

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
ÖMER
Cihazım
xiaomi mi6
Konular
3
sıkıntı donanımsal veya yazılımsal olabilir bunu anlamanın yolu ise mi flash ile temiz bir şekilde yazılım atmak çünkü ben daha önce miui 8.2.2 de iken here we go (nokia haritalar) olsun google maps olsun sorun yoktu şimdi 7.7.20 ye geçtim yani global developer a şimdi de sıkıntı yok here we go ile

ama 8.2.2 de iken 3 dk da algılanırken şimdi 1-2 dk da buluyor konumu
hocam cevap için teşekkürler
mi flash ile yükleme yapmak için rootlu olmasına gerek varmı?

Oyla:
Üst Alt