Soru Xiaomi Mi5 Ölü Piksel

tahayusuf23

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Taha Yusuf
Cihazım
Mİ5
Konular
25
Cihazımda böyle gözle görmesi çok zor olan yeşil pikseller var yani ölü piksel ama siyah ekran daha iyi ekrana gözünüz ile 1 mm kalacak ki göresiniz. İlerde bunlar artarsa ekran değişimi çözüm olur mu ?

pisveotesi

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
hakan
Cihazım
mii5
Konular
1
Merhaba herkese,
Mi5,Telefonu 2ay once hepsiburadadan satın aldım evo garantisiyle geldi
Kutudan quick şarj beklerken normal sarj aleti geldi
1 ay sonra sensör sorunu yaşadım, telefonu kulağımdan uzaklastirdigimda ekran ışığı yanmıyor,arama tuşuna basınca ekran kararıyor vs. Neyse bu sorunu internette araştırdım ve ##06# gibi bi seyler vardı bi şekilde hallettim

3.ekran koruyucumu taktım ekrarnin sol tarafi sürekli nedense kabarıyor.

Ve son olarak iki hafta önce farkettim, ekranın sol tarafında bir bolgede beyaz ışıkta belirgin olan parlaklik var ölü piksel deniyormuş buna
Valla bıktım bu sorunlardan, daha yeni telefon bu ya. 1 kere düşürmedim, çok dikkat ediyorum. Teknik servise göndersem en az 2 hafta telefonsuz kalacam,
Ölü pikselin çaresi varmı arkadaslar

Oyla:

koko355

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
koray
Cihazım
discovery
Konular
25
Cihazımda böyle gözle görmesi çok zor olan yeşil pikseller var yani ölü piksel ama siyah ekran daha iyi ekrana gözünüz ile 1 mm kalacak ki göresiniz. İlerde bunlar artarsa ekran değişimi çözüm olur mu ?
Sanırım 3 ya da 5 taneden fazla olursa değişim veya ekran değişimi yapılmaktaydı discovery telefonunda böyleydi. Çoğalabilir de çoğalmayabilir de orası biraz muallak

Oyla:

koko355

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
koray
Cihazım
discovery
Konular
25
Merhaba herkese,
Mi5,Telefonu 2ay once hepsiburadadan satın aldım evo garantisiyle geldi
Kutudan quick şarj beklerken normal sarj aleti geldi
1 ay sonra sensör sorunu yaşadım, telefonu kulağımdan uzaklastirdigimda ekran ışığı yanmıyor,arama tuşuna basınca ekran kararıyor vs. Neyse bu sorunu internette araştırdım ve ##06# gibi bi seyler vardı bi şekilde hallettim

3.ekran koruyucumu taktım ekrarnin sol tarafi sürekli nedense kabarıyor.

Ve son olarak iki hafta önce farkettim, ekranın sol tarafında bir bolgede beyaz ışıkta belirgin olan parlaklik var ölü piksel deniyormuş buna
Valla bıktım bu sorunlardan, daha yeni telefon bu ya. 1 kere düşürmedim, çok dikkat ediyorum. Teknik servise göndersem en az 2 hafta telefonsuz kalacam,
Ölü pikselin çaresi varmı arkadaslar
Kabarmasinin nedeni ufacık toz tanesi ya da baloncuk olabilir ya da ekran koruyucunun sol tarafında yapiskanin yeterli olmamasindan olabilir. Ölü pikselin çözümü yoktur yazılımsal değil yani donanımsal ekran değişimi ile mümkündür. Ben garantiye yollamani tavsiye ederim belki bi çözüm bulurlar

Oyla:

tsugayu

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Tugay
Cihazım
Xiaomi Mi5
Konular
5
Benim mi5'de de sadece beyaz ekranda gözüken siyah bir nokta halinde ölü piksel var ama kenarda ve altta olduğu için ve genelde hep koyu ekran kullandığım için görmüyorum bu yüzden üstüne düşmüyorum. Hepsiburada'dan alınmıştı garantisi devam ediyor, garantisi bitmesine yakın telefon hala durursa ekran için garanti bir şey yapıyor mu arayıp sormayı düşünüyorum ama şimdilik bir sorun yok. Bu tamamen şans işi. Arkadaşım arka arkaya 2 iphone aldı sıfır, ikisinde de ölü piksel çıktı. Aynı şekilde Samsung Note 3'ümde de ölü piksel vardı.

Oyla:
Üst Alt