Haber Xiaomi Mi5 Çin dışında satışa sunuldu

Çin‘in bir numaralı akıllı telefon üreticisi Xiaomi, 31 Mart Perşembe günü Hindistan'da en son amiral gemisi Mi 5’i piyasaya sürüyor. Xiaomi başkanı Bin Lin telefonun fiyatının 400 Dolar’ın altında olabileceğini söyledi. Ancak resmi fiyat Perşembe günü açıklanacak.

Telefon geçtiğimiz günlerde Çin'de satışa çıktı ve 18 Milyon ön sipariş ile rekor kırdı. Xiaomi Mi 5 üç ayrı varyantıyla birlikte geliyor. 64 GB dahili hafızalı varyantında 3 GB RAM ile eşleştirilmiş 2.15 GHz Snapdragon 820 yonga setine bulunuyor. 32 GB varyantında ise 3 GB RAM ile 1.8 GHz Snapdragon 820 yonga seti mevcut.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Xiaomi Mi 5’in amiral gemisi varyantında ise 128 GB depolama alanı, 2.15 GHz Snapdragon 820 işlemci ve 4 GB RAM bulunuyor. Mi 5 varyantlarının hepsinde 4K video kayıt özelliği, 5.15 inç 1080p ekran, 16 megapiksel arka kamera ve 4 megapiksel selfie kamerası bulunuyor.

kaynak:

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
Guaire chatin_62

Hindistandakiler ciddi anlamda sert tepki verdiler. hem fiyatlandırmaya hem de donanıma... Eğri oturup doğru konuşmak gerekirse 32GB'lık sürüm işlemci hızı, ram miktarı, malzeme kalitesi olarak bakıldığında diğer amiral gemilerinin yanında son derece sönük kalıyor. Asıl ses getiren 128GB versiyondu oysa Hindistan'a bu sürüm verilmiyor. Diğer yandan fiyat olarak bakıldığında Mi5 ile başka markaların amiral gemileri arasında çok ahım şahım bir fark da yok. Yani bence adamlar sonuna kadar haklı...Kötü cihazı pahalıya satmaya çalışmak bildiğimiz Hintlileri salak yerine koymak ki onlar da bunun farkında. Xiaomi Hindistan'da kendi ayağına sıkıyor desek yeridir bence.

Peki bu süreç sonrasında ne olur... Xiaomi Hindistan'a verdiği ağırlıkla diğer global pazarları oldukça göz ardı etmişti. Bence düşük bir ihtimal olsa da Hindistan'da kan kaybetmeye başladıktan sonra bu piyasaları yeniden değerlendirmeye alabilir. Veya daha mantıklı olan bir başka modeli çok daha uygun bir fiyatla Hindistan'da piyasaya çıkartıp kaybettiği gücü yeniden toparlama yoluna gidebilir. Sonuç olarak bence her durumda kullanıcılar karlı çıkacak. :)

Hintliler beğenmedikleri bir şey olduğu zaman anında tepki koyuyor. Bu huylarını beğeniyorum.

Xiaomi'nin bu fiyatı Türkiye'de 1299TL (2.82TL dolar kuru ile) veya 1399TL (3TL dolar kuru ile) olması gibi bir şey.

Distribütör ile al-satçı pazarından temin edilmeden Xiaomi'nin kendisi gelmesi halinde, Türkiye'ye özel bir indirim olacağı beklentisine girmeden benim bekleyeceğim fiyat 1099TL veya 1199TL olurdu, dolar kuruna göre.

1299-1399 gibi bir rakama gelse Türk insanı da aynı şekilde tepki gösterir miydi diye düşünüyorum. Biz daha alışığız sanki böyle şeylere gibi geliyor. 1499 da yapsa Samsung S7 2799TL, iPhone 6s 3099 olduğu için normal karşılanır.

Xiaomi'nin politikaları can sıkıcı. Xiaomi markasıyla ilgilenen dünyadaki herkes sürekli piyasaya sürülen cihazların haberlerine maruz kalıp özeniyor. Xiaomi'nin giriş yaptığı ülkelerde piyasaya sürdüğü cihazlar ise sınırlı sayıda. Televizyon vs. gibi nakliyesi zor şeyleri bir yana bırakıyorum, telefonlarını getirmiyor.

Dışarı Mi4i gibi sulandırılmış bir cihazı amiral gemisi diye sunarken, kendi ülkesinde Mi4c'yi aynı fiyattan çıkarması büyük ayıp mesela.

Amiral gemilerini ya hiç getirmiyor, ya da çok geç getiriyordu. İlk kez Hindistan ile erkenden sundu. Bu sefer fiyatta ölçü kaçmış. Bir de sadece bu model ile geleceklermiş, yani ilerde de gelmeyecek şu anki görünümle üst modeller.

Bu kadar fanlarla iç içe olduğuyla övünen bir marka, sosyal medyayı, forumları kullanan bir marka nasıl böyle işlere imza atıyor ben çözemiyorum.

Çinli vatandaşın parası ne kadar değerliyse bizimki de değerli. Çinli vatandaş Xiaomi fanıysa biz de Xiaomi fanıyız. Bütün ülkeler için böyle.

Orada çıkarsın bakalım 2499 yuandan başlayan fiyatla da görelim Çinliler ne yapıyor.

Bu yanlış seçimler Hugo Barra'dan kaynaklanıyor olabilir. Dış pazarlarda adama bırakmışlar. O da batılı zihniyetiyle yönetiyor bana göre, ama Xiaomi'yi Xiaomi yapan batılı firmaların felsefesi değildi.

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Geçen sene başına kadar Hugo Barra'ya laf kondurmuyordum. Ancak verdikleri sözleri tutmamaları, girdikleri ülkelere girip girmedikleri belli olmaması yani kıytırık birkaç cihaz ile girmeleri Xiaomi'ye olan güveni çok sarstı. Singapur'a, Tayvan'a, Endonezya'ya girdiler de ne oldu? Ne fark etti ki? Buraya da gelselerdi Mi4i ile geleceklerdi ve doğru dürüst satış bile yapamayacaklardı. Zaten ülkemiz insanının Çin markasına karşı bir ön yargısı var. Bu yargıyı bu kıytırık cihazlarla nasıl kıracaksın? Sonra da Türkiye pazarı bize göre değil diyerek Hindistan haricindeki ülkeler gibi çok geri plana iteceklerdi. Madem yeni pazarlara açılacaksın, oralara Redmi 3, Note 3, Mi4S, Mi5 gibi her seviyenin en üst modellerini yine Çin'deki fiyat politikan ile sunacaksın. Redmi 2 ile, Redmi Note ile Mi4i ile girsen ne olacak?

Sent from my MI PAD using Tapatalk

alemdar..

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
alemdar
Cihazım
s4 active
Konular
1
Valla çine bir arkadaşım gitti ona aldıracaktım fiyatlar hiç oyle soylendigi gibi degil pro cıkacakda ne zaman cikacak oda 415dolar olacagini hic sanmiyorum merakla bekledigim cihazdan soguttu beni xiaomi daha ne kadar bekleyecegiz bilmiyorum internete 550dolardan asagı yok buna o kadar verecegime xplay 5 dusunurum daha iyi ondada dil sikintisi vs cinliler global dusunmuyor sikinti orada basliyor...

Daha once vivo kullanan varmı dil sorunu ve baska sorunlar oluyormu acaba??

GT-I9295 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Üst Alt