Xiaomi Mi4i Duyuruldu

[font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri]Çin’in kuşkusuz en büyük firmalarından bir tanesi de [font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri]Xiaomi[font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri]. Henüz ülkemize resmi olarak giriş yapmasada, ürünlerinin özellikleri ve buna nazaran fiyatları çok dikkat çekiyor. Firma Türkiye pazarına da girmeyi istediğini açıklasa da, henüz bir gelişme yaşanmadı.


[font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri]Geçtiğimiz günler firma yeni telefonu olan [font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri]Xiaomi Mi4i[font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri] telefonunu 23 Nisan’da duyuracağını açıklamıştı. Ve beklenen oldu. [font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri]Xiaomi Mi4i[font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri]duyuruldu. Şimdi fazla vakit kaybetmeden açıklanan özelliklerine değinelim.




[font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri]Xiaomi Mi4i Özellikleri



[font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri]
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir




[font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri]Xiaomi Mi4i modelinde daha en çok tasarıma ve şıklığa önem vermiş. [font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri]5 inç[font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri] boyutundaki [font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri]Sharp/JDI[font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri]1080P[font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri] ekranla karşımıza çıkan [font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri]Mi4i[font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri], tam lamine tek cam çözümü özelliğini de barındırıyor. Bu sayede darbelere karşı dayanıklığı bir kat daha arttırılmış oluyor. %95 NTSC ve Gün ışığı ekran teknolojisi ile güneş altında bile rahatça okunma imkanı sunuyor.



[font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri]
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir




[font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri]Full lamine OGS teknoloji sayesinde resimde gördüğünüz gibi, aradaki hava katmanı çıkarılıyor ve çok daha verimli bir görüntü elde etmiş olunuyor.





[font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri]Ekranla beraber tasarıma da önem verilmiş. Xiaomi Mi4i [font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri]7.8mm[font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri] kalınlığında ve [font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri]130g[font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri] gövdesi ile dikkat çekiyor.




[font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri]Ve belkide en önemli gelişmeyi pil alanında gösteren Xiaomi, dünyanın ilk [font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri]4.4V 700Kh/L[font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri] Polimer pilini kullanan telefonu oluyor. [font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri]3120mAh[font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri] kapasiteye sahip pil, diğerlerine göre yüksel voltajı nedeniyle daha az akım çekecek ve dolayısıyla da daha az ısınacak gibi. Diğer yandan ise Hızlı şarj özelliği ile 3 saatte pil tam olarak şarj olacak.



[font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri]
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir




[font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri]Kamera kısmında da vaatkar işler yapacağını iddaa eden Xiaomi, [font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri]13MP[font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri] Sony/Samsung üretimi arka kamerada 2 ton flaş kullanarak fotoğraflara can vermenin peşinde. Ayrıca arka kamera [font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri]f2.0[font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri] diyafram açıklığına sahip ve HDR ile harika işler çıkarak gibi.



[font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri]
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir




[font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri]Selfie severleri unutmayan firma ön kamerada 5MP f1.8 diyafram açıklığına sahip bir lense yer vermiş.




[font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri]İşlemci tarafında ise [font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri]Snapdragon 615[font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri] 8 çekirdekli 64 Bit işlemciye yer veren firma, [font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri]2GB LPDDR3[font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri] RAM kullanarak biraz cimri davranmış gibi.



[font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri]
Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir




[font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri]Ancak bizlerin en çok hayal kırıklığına uğratan nokta, 16GB hafıza ile gelmesi ve SD kart desteğinin olmaması oldu. Şu anda gelen bilgiler bu yönde. Ancak bu şekildeyse 12GB kullanılabilir alan birçok kişiye yetmeyecektir.





[font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri]İşletim sistemi olarak da [font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri]Android 5.0 Lillipop[font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri] kaynaklı [font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri]MIUI 6[font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri] arayüzünü kullanacak firma, yine kendine özgü ekranı ile dikkat çekecektir.




[font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri]Fiyat olarak ise ülkemizde resmi olarak satılmayacağından belirli bir rakam veremesek de yurt dışında 200 Dolar gibi bir fiyatla satılacağı konuşuluyor.





[font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri][font='Open Sans', Arial, Verdana, Tahoma, Calibri]KAYNAK :
 

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konum
İstanbul
Katılım
9 Ocak 2015
Konular
72
Mesajlar
2.302
Tepkime puanı
457
Puanları
148
Guaire' Alıntı:
ByKatre' Alıntı:
Hocam. Mi3, Mi4i ye tercih edilebilir yazmışsınız 615in, 800ü geçeceği aşikar ve 8 çekirdek 64 Bit de cabası. Evet fiyatları yükseltmeye çalışıyorlar. Bu konuda size hak veriyorum.

Mi3, Mi4i'den hem CPU, hem de GPU olarak daha kuvvetli. CPU'da yaklaşık %50 kadar, GPU'da ise yaklaşık %100 kadar daha kuvvetli denilebilir.

64-bit tek başına bir anlam ifade etmiyor. Snapdragon 615, yüksek güçten ziyade yüksek verimlilik için tasarlanan Cortex-A53'leri kullanıyor.

Bir de uygulama 64-bit değilse çipin 64-bit olması da bir işe yaramıyor. Şu anda markette 64-bit uygulama var olup olmadığı bile şüpheli. Ki hepsi 64-bit olsa yine bir değişiklik olmuyor.

8 çekirdekte ise yine uygulamaların 8 çekirdeği kullanabilecek kadar yazılması gerekiyor. Yoksa bir işe yaramıyor. Bunun çok zahmetli bir iş olması nedeniyle kimse de uğraşmıyor. En fazla 4 çekirdeğe kadar kullanılır. 8 çekirdeği benchmarklar kullanır, Antutu veya Geekbench gibi... Bir de Chrome kullanabiliyormuş.

O yüzden ileriye dönük olarak yazmıştım hocam. Evet baktığımda daha güçlü işlemci.
 

ByKatre

Kafasına Göre..
Emekli Yönetici
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Muhammed
Cihazım
Mi9 SE
Konum
İstanbul
Katılım
9 Ocak 2015
Konular
72
Mesajlar
2.302
Tepkime puanı
457
Puanları
148
cantara' Alıntı:
chatin_62' Alıntı:
Farkındalık yaratmak. Sanırım kilit cümle bu.
Ancak burada dil problemi ön plana çıkıyor. Benim gibi birçok kişi bunu dile getiremiyor. İngilizcem sadece üç aşağı beş yukarı ne denildiğini  anlamaya yetiyor. Yazmak benim için uzak bir kavram. Google Translate ile yazmak zaten mümkün değil. Bildiğim cümle ve kalıplarda bile Google'ın verdiği cümleyi baştan sona düzenlemek zorunda kalıyorum. Bu durumda da böyle fikirsel konularda ben maalesef geride kalıyorum. Neyseki sizler varsınız da sesimizi bir nebze olsun duyurabiliyorsunuz. Hasan ve Emre hocalarım da Türk fanlarının, Xiaomi'nin son zamanda yaptıkları ve yapmadıklarından duydukları memnuniyetsizlikleri dile getiriyorlardır. Beklemek ve umud etmekten başka yapacağım birşey yok.

Hocam kesinlikle kilit cümleyi buldunuz :D

Mi4i bu düşüncenizin en büyük destekçisi. Lei Jun'un Bin Lin'İn Hugo Barra'nın sosyal medya hesaplarının son bir kaç ayına bakalım, ya da en.miui.com forumundaki son bir kaç ayı inceleyelim hepsinde aynı sonuca ulaşacağız. Hintliler tarafından istila edildiler. Biz şu fiyat aralığında ve şu özelliklere sahip bir telefon istiyoruz dediler ve istediklerini aldılar. Aynen onların isteklerine uygun Mi4i dün tanıtıldı. 

Elbette ki bizim isteklerimizi, rahatsızlıklarımızı iletiyorum ama sadece ben... Ülke olarak İngilizce forumda aktif değiliz, sosyal medya'da aktif değiliz. Deyim yerindeyse kendimiz çalıp kendimiz oynuyoruz. Kendi kendimize sinirlenip kendi kendimizi sakinleştiriyoruz. Sesimiz yeteri kadar gür çıkmıyor. 

Örneğin Bin Lin veya Hugo Barra facebook'ta mi4'ün tanıtımını paylaştıklarında altında 500 tane biz bu telefonu Türkiye'de de görmek istiyoruz yazsaydı. Hatta aynı durum adam çindeki hava durumunu paylaştığında da yaşansaydı bugün sırada Brezilya değil biz olurduk...

Aynen hocam. en.miui.com'da üyelik var ama az İnglizce ile insanın giresi gelmiyor.
 

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konum
İstanbul
Katılım
7 Mayıs 2014
Konular
99
Mesajlar
8.981
Çözümler
1
Tepkime puanı
6.709
Puanları
338
Çok haklısınız @cantara hocam. Bu sadece sizin söylemlerinizle olacak birşey değil. Ne kadar çok tepki o kadar çok etki demektir. Ama ben kendim tepki veremiyorken başkasına niçin vermiyorsun diyemem. Çünkü ben kendimi sadece Türkçe olarak ifade edebiliyorum. İngilizcesi iyi olan ve her mecrada Xiaomi'yi takip edip akif olarak rol alan arkadaşlar artmadıkça (ki görünüşe göre bu da zor görünüyor) dediğiniz gibi kendimiz çalıp oynamaya devam edeceğiz.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
 
Üst Alt