Cvp: Xiaomi MI3 vs GALAXY S5
Bence s5'te bulunann özellikler tamamen gereksiz ve sadece göz boyama adına eklenmiş şeyler... Örneğin ICS ilk yayınlandığında yüz tanımayla kilit açılma olayı çok büyük bir devrim olarak sunulmuştu ve pek çok iOS kullanıcısı sadece bu sebeple android'e geçmişti. Şimdi bakıyorum da kaçımız yüz tanımayla kilit açıyor... Bana göre bu tarz özellikler fazlasıyla kullanışsız ve sadece pazarlama stratejisi başlığı altında incelenmeli. (elbette bu başlık altında bakıldığında son derece başarılılar) Günümüz telefonlarının hemen hemen tamamı donanımsal olarak benzer yapıda ve hemen her ihtiyacı giderebilecek özelliklere sahip. Bence asıl fark yaratan şey dizayn ve yazılım. Yazılım dediğimize göre note dışındaki tüm samsungların diğer tüm markalardan bir kaç adım geride olduğunu ve mi telefonların ve nexusların da hepsinden bir adım ileride bulunduğunu düşünüyorum. Tasarım olarak bakıldığında ise kullanılan malzeme olarak HTC ve Xiaomi, dayanıklılık olarak ise Sony öne çıkıyor. Benim şahsi görüşüm şu anda piyasada bulunan cihazlar içinde fiyat bağımsız olarak alınabilecek cihazlar Mi3, Nexus 5, z2 ve One M8. İşin içine fiyat da girince mi3 ve nexus 5 arasında seçim yapılması gerekir diye düşünüyorum.
Elbette bunlar sadece benim kişisel görüşlerim