Xiaomi Mi Note Pro Telefon Piyasada YOk!!!

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Mi Note Pro zaten sadece 64GB olarak üretiliyor. Başka bir alternatifi yok. Bizim bahsettiğimiz 2999 Yuan yani 430$ olup sizin 620$ olarak makul bulduğunuz cihaz bu zaten. Yada biz öyle anladık. Eğer siz Mi Note Pro değil de Mi Note'dan bahsediyorsanız durum daha kötü. Mi Note 64'ün fiyatı 2499 Yuan yani 400$.

Sanırım resmi siteyi bilmiyorsunuz. Buyrun linki:

http://item.mi.com/buyphone/minote

Mi Note Pro 64GB:

attachment.php

Mi Note 16GB ve 64GB:

attachment.php

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
gurcano' Alıntı:
620$ olan 64 GB'lık...

Ben 2 hafta önce Çin'de epey gezdim. Shenzen'e gitmedim, liste fiyatını bilmem ama Mi Note'u 2300 RMB'ye satan bir yer hiç görmedim.

Hafta sonu bir konser var. Konserin en önden koltuk fiyatı da 150TL diyelim. Ben de bu konsere gitmeyi çok istiyorum. Gişeye gidip bilet almak istedim. Ama maalesef biletler tükenmiş. Hemen ardından internet sitelerinden onine olarak alayım dedim, resmi sitelerin hepsinde tükenmiş. Ama 500 TL'den 1.000 TL'den satanlar var. Siz bu duruma ne diyorsunuz? Biz karaborsa diyoruz. 
Daha ucuza bulunamıyor olması, bizim bu cihazı fahiş fiyatlarla alıp yolunmamızı haklı göstermez değil mi?

Forumda daha dün akşam 240$ yani 650TL'lık 16GB Mi4'ü 1250TL'den sattım diye mesaj atan bir arkadaş vardı. Valla tebrik ettim. Her zaman yazıyorum, yolunmak isteyen varsa yada halinden memnunsa bize söyleyecek birşey kal-mı-yor. 

smurg

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Konular
5
chatin_62' Alıntı:
gurcano' Alıntı:
620$ olan 64 GB'lık...

Ben 2 hafta önce Çin'de epey gezdim. Shenzen'e gitmedim, liste fiyatını bilmem ama Mi Note'u 2300 RMB'ye satan bir yer hiç görmedim.

Hafta sonu bir konser var. Konserin en önden koltuk fiyatı da 150TL diyelim. Ben de bu konsere gitmeyi çok istiyorum. Gişeye gidip bilet almak istedim. Ama maalesef biletler tükenmiş. Hemen ardından internet sitelerinden onine olarak alayım dedim, resmi sitelerin hepsinde tükenmiş. Ama 500 TL'den 1.000 TL'den satanlar var. Siz bu duruma ne diyorsunuz? Biz karaborsa diyoruz. 
Daha ucuza bulunamıyor olması, bizim bu cihazı fahiş fiyatlarla alıp yolunmamızı haklı göstermez değil mi?

Forumda daha dün akşam 240$ yani 650TL'lık 16GB Mi4'ü 1250TL'den sattım diye mesaj atan bir arkadaş vardı. Valla tebrik ettim. Her zaman yazıyorum, yolunmak isteyen varsa yada halinden memnunsa bize söyleyecek birşey kal-mı-yor. 

arz talep meselesi arkadaslar bu iş,herkesin biçtiği bir değer var ürününe almak isteyen olur veya olmaz bu seçimdir bizde biliyoruz fiyatları,gel gör ki o fiyatlara bulamıyoruz sanırsam bulabilen varsa toptan alalım..bende mi note yahut pro modeline ulaşmaya çalışıyorum fakat nerdeee..sahibinden.com daki fiyatları görüyoruz.Bu sitede mi note ikinci eline 1500tl isteyen arkadaş var.Kardeşim fahiş fiyata satıyorsun mu diyelim para çokomel eğrisi kısacası...

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
smurg' Alıntı:
chatin_62' Alıntı:
gurcano' Alıntı:
620$ olan 64 GB'lık...

arz talep meselesi arkadaslar bu iş,herkesin biçtiği bir değer var ürününe almak isteyen olur veya olmaz bu seçimdir bizde biliyoruz fiyatları,gel gör ki o fiyatlara bulamıyoruz sanırsam bulabilen varsa toptan alalım..bende mi note yahut pro modeline ulaşmaya çalışıyorum fakat nerdeee..sahibinden.com daki fiyatları görüyoruz.Bu sitede mi note ikinci eline 1500tl isteyen arkadaş var.Kardeşim fahiş fiyata satıyorsun mu diyelim para çokomel eğrisi kısacası...

Elbetteki kimseye nasıl bu fiyata satarsın diye birşey söylememiz mümkün değil. Sizin 1250TL olarak açtığınız ilan için herhangi birşey yazıldı mı? Sadece o fiyattan satabildiğiniz için tebrik etmiştim. Bizim yapabileceğimiz şey sadece mesela 900 TL verebilirim demektir. 

Bizim buradaki itirazımız 430$'lık bir telefonun 620$'dan satışının makul olarak görülmesi. Bu asla makul birşey olamaz. Hiçkimse 430$'lık bir cihazın 200$ karla satılmasın fahiş değil şeklinde gösteremez. Telefonun fiyatının çeşitli şeylerle yükseltilip karın sanki 200$ değil de 40-50$'mış gibi gösterilmesi de kabul edilemez.

Bu bireysel olarak makul görülebilir, o kişinin kendi düşüncesidir (laf dönüp dolaşıp aynı yere geliyor ama maalesef yazmak gerekiyor, alan halinden memnunsa bize birşey söylemek düşmez) ama bu hiç kimseye empoze edilemez.

Sizin satışta da olduğu gibi alan memnun, satan memnun. Ele ne? Bir sözümüz yok. Ama bu fiyatın fahiş olmadığını göstermez. Başka birisi de gelip "bakın forumlarda 1.250TL'ye satılıyor" şeklinde kanıt göstermeye çalışıp 650TL'lık telefonu 1250'ye satmanın fahiş olmadığını söylerse elbetteki itiraz ederim. Fiyatın fahiş olması farklı birşeydir, alıcı bulmak farklı. Kimsenin sattığı fiyat beni ilgilendirmiyor. Ne Donanımhaber'dekilerin ne Sahibinden yada Gittigidiyor'dakilerin, ne de buradakilerin. İsteyen 2.000 TL de yazabilir. Kime ne? Ama hem 2.000TL yazıp hemde bunu makul göstermeye çalışırsa orada itirazımı yaparım. 

Ayrıca telefonu kendisi mesela 1.150'e almış ve 100TL kar koyduğunu söyleyenlerin de bu sözleri geçerli değildir. Kendi yediği kazığı başkasından çıkarmaya hakkı yoktur. Bu da fahiştir.

gurcano

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Gürcan
Cihazım
Mi Note
Konular
17
Mi Note Pro'ya 620$ fiyata makul dediğim için devamlı eleştirilen biri olarak bu konuda kendi adıma şu açıklamayı yapayım:
Çin'e giderken Mi Note almaya karar verdim. Daha gitmeden oradaki Çin'li arkadaşlara Mi Note ile beraber 4-5 tane farklı model söyledim. Araştırmalarında Mi Note için 400$ üzerinde fiyatlar söylediler. Gitmeden önce online bir Çin sitesinden 425 dolara aldım. Gittiğimde ben de araştırdım ama daha ucuza satan başka bir yer bulamadım. Bulsam fazla fazla alırdım açıkçası.
Mi Note Pro'ya 620$ makul dememin sebebi benim aldığım 425 dolarlık note'un yeni modeli olması ve 64GB olmasından dolayı. Tek karşılaştırmam buydu. Yukarıda arkadaşın verdiği siteyi ben bulamadım (bulduklarım çince) ve evet oradaki fiyatları ilk defa gördüm. O fiyatlardan alışveriş yapılabiliyorsa elbette 620 pahalı kalır.

smurg

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Konular
5
chatin_62' Alıntı:
smurg' Alıntı:
chatin_62' Alıntı:

Elbetteki kimseye nasıl bu fiyata satarsın diye birşey söylememiz mümkün değil. Sizin 1250TL olarak açtığınız ilan için herhangi birşey yazıldı mı? Sadece o fiyattan satabildiğiniz için tebrik etmiştim. Bizim yapabileceğimiz şey sadece mesela 900 TL verebilirim demektir. 

Bizim buradaki itirazımız 430$'lık bir telefonun 620$'dan satışının makul olarak görülmesi. Bu asla makul birşey olamaz. Hiçkimse 430$'lık bir cihazın 200$ karla satılmasın fahiş değil şeklinde gösteremez. Telefonun fiyatının çeşitli şeylerle yükseltilip karın sanki 200$ değil de 40-50$'mış gibi gösterilmesi de kabul edilemez.

Bu bireysel olarak makul görülebilir, o kişinin kendi düşüncesidir (laf dönüp dolaşıp aynı yere geliyor ama maalesef yazmak gerekiyor, alan halinden memnunsa bize birşey söylemek düşmez) ama bu hiç kimseye empoze edilemez.

Sizin satışta da olduğu gibi alan memnun, satan memnun. Ele ne? Bir sözümüz yok. Ama bu fiyatın fahiş olmadığını göstermez. Başka birisi de gelip "bakın forumlarda 1.250TL'ye satılıyor" şeklinde kanıt göstermeye çalışıp 650TL'lık telefonu 1250'ye satmanın fahiş olmadığını söylerse elbetteki itiraz ederim. Fiyatın fahiş olması farklı birşeydir, alıcı bulmak farklı. Kimsenin sattığı fiyat beni ilgilendirmiyor. Ne Donanımhaber'dekilerin ne Sahibinden yada Gittigidiyor'dakilerin, ne de buradakilerin. İsteyen 2.000 TL de yazabilir. Kime ne? Ama hem 2.000TL yazıp hemde bunu makul göstermeye çalışırsa orada itirazımı yaparım. 

Ayrıca telefonu kendisi mesela 1.150'e almış ve 100TL kar koyduğunu söyleyenlerin de bu sözleri geçerli değildir. Kendi yediği kazığı başkasından çıkarmaya hakkı yoktur. Bu da fahiştir.

bende aynı konuyu savunuyorum hocam fiyatlar fahiş maalesef :(( ben telefonumu aldığım fiyata sattım bunu belirtmek isterim.güya özellik bakımından güzel telefona uygun fiyata erişebiliyorduk lakin artık mümkünatı kalmadı galiba 

Testimo

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yasin
Cihazım
3310
Konular
21
Neyse anladığım kadarıyla xiaomi artık reseller satıcılar üzerinden cihazlarını satıyor ve cihazları alınmaz ben 500 doların 1 kuruş üzerinde para vermem bu cihaza o da 70 dolar bari getiren kazansın helali hoş olsun...  

Ama benim taakildiğim asil mevzu niye siyahı yok :DDD

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
gurcano' Alıntı:
Mi Note Pro'ya 620$ fiyata makul dediğim için devamlı eleştirilen biri olarak bu konuda kendi adıma şu açıklamayı yapayım:
Çin'e giderken Mi Note almaya karar verdim. Daha gitmeden oradaki Çin'li arkadaşlara Mi Note ile beraber 4-5 tane farklı model söyledim. Araştırmalarında Mi Note için 400$ üzerinde fiyatlar söylediler. Gitmeden önce online bir Çin sitesinden 425 dolara aldım. Gittiğimde ben de araştırdım ama daha ucuza satan başka bir yer bulamadım. Bulsam fazla fazla alırdım açıkçası.
Mi Note Pro'ya 620$ makul dememin sebebi benim aldığım 425 dolarlık note'un yeni modeli olması ve 64GB olmasından dolayı. Tek karşılaştırmam buydu. Yukarıda arkadaşın verdiği siteyi ben bulamadım (bulduklarım çince) ve evet oradaki fiyatları ilk defa gördüm. O fiyatlardan alışveriş yapılabiliyorsa elbette 620 pahalı kalır.

İşte şimdi ortak payda da buluştuk. Ürünün resmi fiyatı belli, sizin gördüğünüz ve satın aldığınız fiyatlar belli. Ürünü resmi fiyatından satın alacak biryer bulunamadığı için insanlar gidip fahiş fiyatlarla söylediğiniz yerlerden alıyorlar. Bunun adı da karaborsadır işte. Kimse almasa malların tuşularını mı kuracaklar, elbette fiyatları indirecekler. Ama maalesef bunlara prim verenler yüzünden, adam burada 1.899'TL'den cihaz satma cüretini gösterebiliyor. Niye? Çünkü biliyor ki illaki birisi gelip bunu o fiyattan alacak. Çünkü bırakın yeni, paketi açılmamış olmasını, 1.200'den satın aldığını iddia edip, 4-5 ay kullandığı 16GB Mi4'ü sadece 50TL cık ufacık bir kar ile 1.250'TL'ye satabilen kişiler var ya. Bırakın kullanmayı, ambalajı bile açıldığı an o ürünün fiyatı düşerken yahu 2.el bir cihaz hem de 4-5 ay kullanılmış bir cihaz nasıl olur da bırakın fahiş fiyatını, alış fiyatının üzerinde kar edilerek satılabiir? Benim bunları anlamaya beynim yetmiyor (1.250TL deyince @smurg arkadaşımızı kastetmedim. Bunu belirteyim de yanlış anlama olmasın).

Xiaomi niçin cihazlarının karaborsada satılmasına izin veriyor? Talebe niçin cevap veremiyor? Bu sorularda sizlerin yanınızdayım. Benim itirazım bilerek yada bilmeyerek karaborsa fahiş fiyatların makul gösterilmek istenmesinedir. Bilmeden yapılıyorsa gerçek fiyatları öğrenilmiş olur. Bilinerek yapılıyorsa da mesajları okuyan diğer işin aslını astarını öğrenmiş olur. 

ahmet.bozkurtr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
2
Arkadaşlar bu telefon muhabbeti uzadı bence, sonuç olarak Türkiye de bu telefon satilmiyor. Üstüne üretici firma belirli rakamlarda üretiyor. Telefona rağbet çok olduğu için satan kişilerde istediği rakam i koyuyor. Ben 980 TL aldım sıfır orjinal, aksesuar cekiyorum suan. İsine gelen bir yolunu bulup alıyor.

Ve eklemek istedim telefonuma 1300 TL veren arkadaşlar var . Satmiyorum dedikce millet fiyat yukseltiyor. Bu nedir ?

MI 4LTE cihazımdan gönderildi

Sensei

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Melih
Cihazım
Mi Note Pro
Konular
0
İki gün önce mi note pro satın aldım . Elime ulasinca izlenimlerimi yazarim.

Üst Alt