Yardım Xiaomi Mi Mix 2S Android Kurulumu

nofeargokoo

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
GÖKHAN
Cihazım
Xiaomi Mi Mix 2
Konular
2
Merhaba arkadaşlar çinden Xiaomi Mi Mix 2S hediye geldi burada kayıdını yaptırdık fakat android yüklü değil kendi store sayfası ve kendine özgü işletim sistemi mevcut android ve türkçe yazılımı nasıl yükleyebiliriz yada bunu yapan teknik servis vs varmıdır yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..

bayon

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mi MİX/ Mi4
Meslek
Kabin Memuru
Konular
31

Bu site Üzerinden unlock başvurusunda bulunmanız gerekiyor

Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
araştırmalarım sonucu şu ekrana kadar geldim bu arada cihaz tamamı ile ingilizce bu ürün türkiyede yok mi mix 2s 256 gb türkiyede 128 gb lığı var
aynımı bilmiyorum resimde gösterilen yere kadar geldim unlocking kısmı hata verdi telefon tamamı ile ingilizce olduğu için videolardan bakarak ilerliyorum ama bu telefonla alakalı bir video yok

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.
Mi hesabınıza telefon numaranızı ekleyin.

Oyla:

nofeargokoo

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
GÖKHAN
Cihazım
Xiaomi Mi Mix 2
Konular
2
birde öncesinde unlock başvurusu yaptınız mı ve uygulamayı unlock başvurusu yaptığınız siteden mi indirdiniz.
kardeşim unlock başvurusu nedir nereye yapılıyor bilmiyorum sen bu siteden araştır dedin ama öyle birşey yok yani herkes birşey anlatmış bendeki tel ingilizce olduğu için bu telefon hakkında diye biryer var orda geliştirici seçenekleri açmak gerekiyormuş ama bununla ilgili paylaşım yapanlar türkçe menü ve başka cihazlar yani resimlerde anlatılan izlerden yola cıkıcam ama onların telefonun hakkında kısmı en altta benimkinin en üstte bu işi yapan biri bi telefoncu vs yokmu illa kendimizmi yapmamız lazım yani kendim yapayım diicem ama burdan süreç çok yavaş ilerliyor canlı destek almam lazım sağolun sizlerde ilgilendiniz baya ama bende artık cihazı kullanmak istiyorum :)
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu işlerden anlamadığınızı varsayarak işinizin çok kolay olmayacağını söylemek zorundayım. Geçen yıl ağustos ayında sizden biraz daha fazla ilgili olmama rağmen aşamaları öğrenirken ben zorlanmıştım.

İçinde yüklü olan Android zaten başka seçenek yok. Farkı üreticiler telefonlarını Android tabanlı da olsa farklılaşma ve ek fonksiyonlar adına özelleştiriyorlar. Samsung, Huawei hepsi yapıyor. Xiaomi de MIUI adı verilen özelleştirmeleri yapıyor. Her xiaomi telefon siz başka birileri tarafından özelleştirilen işletim sistemi yüklemedikçe MIUI ile gelir.

Miui şu an 10 uncu versiyonda ve iki türü var. Biri sizinki gibi Çin de kullanılmak üzere hazırlanıyor. (Google servisleri yok. Uygulama yükleyememe nedeniniz bu. Çin halkına hükumet sansür uygulamak için böyle şeyler yapıyor.) ikincisi de global MIUI. Bu versiyon uluslararası piyasalarda satış yapabilmeleri için Çin versiyona paralel geliştirilen. Sizin ne yazık ki bunu yüklemeniz gerekiyor.

Ne yazık ki diyorum çünkü xiaomi bu işten hoşlanmadığı ve istemediği için giderek işleri daha da zorlaştırıyor. Sizin benim gibi kullanıcılar böyle işlere giremesin ve örnekse Türkiye'den ve belirlenen fiyatlardan alınsın istiyorlar. Hoş Türkiye de henüz resmi mi değil mi tartışması sürüyor ama diğer ülkeler için niyetleri bu. Bizim ülkeye gelen ithalatçı ürünleri de önceden kilidi açılıp global yüklenmiş Çinli versiyonlar olabiliyorken, global telefonlar yaygınlaşınca sadece imei kayıt ettirilip satılan telefonlar olmaya başladılar ve kullanıcılara az sorun çıkmaya başladı.

Şimdi yapmanız gerekenleri ben kendi yaptığım şekli ile özetleyeyim.

Öncelikle bu sitede çok bilgi var, İngilizce bilmiyorsanız iyi bir kaynak ama geçmişte verilen bilgilere bakıp, araştırıp soru sormazsanız fena terslerler. Her şey sitede var. Kilidi aç, global yükle, bitti gitti tavrı hakimdir. Moralinizi bozmayın. Size özel değil.

İkincisi aradığınız bilgiye ulaşmak çok kolay değildir. Arama düzgün çalışmaz, güncel değildir bulduklarınız, v.b. Tavsiyem konuların son yorumlarına da göz atın.

İngilizce biliyorsanız miui forumlarında takılın! Çok daha iyi anlatılıyor.

Sabırlı olun. Tam anlamadan işe girişmeyin. Genelde Hintli olsa da yapılacak işin videosunu da izlemeye çalışın. Bazen teorik bilgiler görmeden karışık gelecektir.

Son olarak evet şu an telefon başka işletim sistemi yüklemeye kapalı olduğu için bootloader kilidi denilen şeyin açılması lazım. 720 saate kadar başvuru yapsanız da bekleme süresi varmış artık. Bu süreyi diğer konuları araştırarak geçirebilirsiniz.

Önce MiFlash denilen uygulama ile telefonunuzun miui 10 global versiyonunu telefona yüklemeye odaklanın. Bu iş için windows yüklü bir bilgisayar ve bu bilgisayarın da telefonla iletişim kurabilmesi için yapmanız gereken şeyler var. Telefonu görürse bilgisayar, miui sitesinden indirdiğiniz global versiyon işletim sistemini, MiFlash telefona sorunsuz yükler. İşiniz biter. Güle güle kullanırsınız.

Farklı işletim sistemleri, TWRP gibi işlere sonra girersiniz, isterseniz. Gaza gelmeyin. Burada şu romu yükle, böyle pili iyi gider muhabbetlerini bir süre duymayın.

Bunlar beni aşar diyorsanız sitede para karşılığında yardımcı olan arkadaşlar var. Onlar yüklerler.

Kolay gelsin.

Hocam haklısın valla anladığım konular değil ben işin içinden çıkamadım bu para karşılığı yapan kişiler için kiminle görüşmem gerekiyor bi bilginiz varmı ?

kardeşim senin verdiğin bilgi doğrultusunda Mi hesabına numaramı ekledim hatta bana bi msj geldi doğrulama kodu ama değişen birşey olmadı

dediğin işlemi yaptıktan sonra bu hatayı çıkartıyor resimdeki yazıda olan adımları takip ediyorum ayarlar kısmından MI unlock status kısmına tıkladığımda ise şu yazı çıkıyor insert sım card and try again bu acaba sim kart taksak olacak birşeymi

Son düzenleme:
Oyla:

cantara

Administrator
Yönetici
Admin
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Emre
Cihazım
Xiaomi 13
Konular
427
kardeşim unlock başvurusu nedir nereye yapılıyor bilmiyorum sen bu siteden araştır dedin ama öyle birşey yok yani herkes birşey anlatmış bendeki tel ingilizce olduğu için bu telefon hakkında diye biryer var orda geliştirici seçenekleri açmak gerekiyormuş ama bununla ilgili paylaşım yapanlar türkçe menü ve başka cihazlar yani resimlerde anlatılan izlerden yola cıkıcam ama onların telefonun hakkında kısmı en altta benimkinin en üstte bu işi yapan biri bi telefoncu vs yokmu illa kendimizmi yapmamız lazım yani kendim yapayım diicem ama burdan süreç çok yavaş ilerliyor canlı destek almam lazım sağolun sizlerde ilgilendiniz baya ama bende artık cihazı kullanmak istiyorum :)

Hocam haklısın valla anladığım konular değil ben işin içinden çıkamadım bu para karşılığı yapan kişiler için kiminle görüşmem gerekiyor bi bilginiz varmı ?

kardeşim senin verdiğin bilgi doğrultusunda Mi hesabına numaramı ekledim hatta bana bi msj geldi doğrulama kodu ama değişen birşey olmadı

dediğin işlemi yaptıktan sonra bu hatayı çıkartıyor resimdeki yazıda olan adımları takip ediyorum ayarlar kısmından MI unlock status kısmına tıkladığımda ise şu yazı çıkıyor insert sım card and try again bu acaba sim kart taksak olacak birşeymi
Sıkça Sorulan Sorular bölümünde tüm sorularınızın cevabı mevcut...

Oyla:
Üst Alt