Rehber Xiaomi Mi Hesap Kilidi Kaldırma Servisi (Ücretsiz)

onununcuköy

Hevesli Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erkan
Cihazım
Yok
Konum
Eskişehir
Katılım
6 Mart 2017
Konular
6
Mesajlar
2.152
Çözümler
37
Tepkime puanı
1.747
Puanları
188
Mi Hesabınıza ait şifreyi hatırlamıyorsanız, sıfırlayamıyorsanız, hesabınıza eklemiş olduğunuz mail adresi ve/veya telefon numaranıza artık erişimiz yoksa telefonunuzu sıfırladıktan sonra aşağıdaki resimde görmüş olduğunuz ekranla karşılaşırsınız ve cihazı açamazsınız.

Görselleri görebilmek için kayıt olmanız gerekmektedir

Eğer siz de bu sorunla karşılaştıysanız ve sosyal medyadan ya da forumlardan yardım talep ederseniz öncelikli olarak telefoncular mesaj yazar ve serverdan kaldırılacağını ya da bypass yapacaklarını söyler. Çok zahmetli ve masraflı olduğunu belirtir ve sizden yüksek ücretler talep ederler. Sizlere bu durumla karşılaşırsanız (tabii cihazı çalmamışsanız) ücretsiz bir şekilde nasıl çözeceğinizi göstermeye çalışacağım.

Çözüm için temelde üç yol var.

İşlemlere başlamadan önce IMEI numaranızı ve unlock kodunuzu alın, bir kenara not edin.

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.



1. Mail Yolu İle Destek Almak : Bu yöntem en eski ve en sağlıklı yöntemdir diyebiliriz. Her şeyden önce bir insanla konuşacaksınız ve durumunuzu anlattığınızda ve kötü niyetli olmadığınıza kanaat getirirse empati kurma ve hızlıca yardımcı olma olasılığı çok yüksek. Dezavantajı ise İngilizce yazmak zorunda olmanız. İngilizceye hakim değilseniz yanınızda hakim birinin bulunması faydanıza olacaktır. Destek almak için service.global@xiaomi.com adresine durumunuzu açıklayan bir mail atmanız gerekli. Mümkün olduğunca net olun ve mailinize mutlaka fatura görselinizi ekleyin. Bilgi olarak da aşağıdakileri yazmayı unutmayın.

Complete Name: İsim Soyisim
MI ID: Activate this device butonuna tıkladığınızda gelen MI Hesap Numaranız
Phone Number: Mi Hesabınıza eklediğiniz telefon numarası
Email Address: Mi Hesabınıza eklediğiniz mail adresi
Unlock Code: Kilit simgesine 10 defa tıkladığınızda gelen kilit açma numarası
Purchase Receipt/Invoice: Faturanız
IMEI 1 and 2: Açıklamaya gerek yok herhalde...

Bunların için bilmediğiniz veya eklemediğiniz varsa boş bırakabilirsiniz ancak unutmayın boş bırakmanız sizin zararınıza. Yani mail adresimi eklememiştim derseniz ve hesabınızda mail adresi ekli ise dolandırıcı olduğunuzu düşünür ve kilidi açmazlar.

2. Online Websitesi Üzerinden Destek Almak

Bu ilk yönteme göre daha yeni bir yöntem ve daha hızlı sonuç alındığını söyleyenler de mevcut. Şahsen denemedim fakat denemek isterseniz oldukça kolay ve hızlı ilerliyor. Henüz ülkemizde satılan cihazlar yer almıyor ama IMEI numaranızı veya Kilit Açma Kodunuzu girdikten sonra Endonezya seçerek ilerleyebilirsiniz.

İlgili destek sayfası :

Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

3. Yetkili Servise Başvurmak

En garanti ve en yavaş yol. Ülkemizde Xiaomi'nin yetkili servisi üç adet. Genpa, Ouno ve Evofone. Her üç serviste de yetkili hesap ve hesap yönetim yetkileri mevcut. Cihazınızı bu servislere gönderdiğinizde gerekli kontroller sağlandıktan sonra cihazınız sıfırlanmış bir şekilde teslim alabilirsiniz. Ülkemizde servis süresi 20 iş günü olarak belirlendiği için cihazınız serviste neredeyse bir ay yatıyor maalesef. Normalde servisler bu işlem için ücret ödemiyorlar ve bir kaç dakikalık işlem yapıyorlar. Yani pek bir maliyetleri yok ama sonuç olarak Mi Hesabınızın güvenliği tamamen kişisel sorumluluğunuz olduğu için ücret talep edebilirler. Bu servislerin telefon numaralarını da ekleyeyim belki işinize yarar.

Genpa : 0212 359 0 359
Ouno :
Evofone : 444 21 18

Eğer ben bunlarla uğraşamam, hesap da lazım değil zaten ben Android kullanmayı bilirim, root rom içinden geçerim diyorsanız o zaman GODfloky hocam tarafından hazırlanan bu rehbere de göz atabilirsiniz.

Konu miuiturkiye.net sitesine özel olarak hazırlanmıştır. Farklı sitelerde kaynak olarak burası gösterilerek paylaşılabilir, dağıtılabilir.

ÖNEMLİ NOT : Bunlar işe yarasın dişimi kırarım, son model telefon bile veririm diyerek hevesinizi kırmaya çalışabilecek kan emcilere inanmayın, paranızı kaptırmayın. Onlar paranızı almak için her şeyi söylerler. İşe yaradığını kanıtlasanız bile sözlerinde durmuyorlar zaten. Örnek : Yardım - Cihaz Kilitli Hatası.
 
Üst Alt