Soru Xiaomi Mi A2 - Flashlı Çekimde Soğuk Mavi Sorunu

C.A.

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
C.A.
Cihazım
Xiaomi mi a2
Konular
9
arkadaşlar merhaba,

telefonun 05.september güncellemesini yükledikten sonra gece flashlı çekimler de soğuk mavi çekimler almaya başladım. v6.9.14 september 05 update. XDA forumlarında benzer problemler yaşayanları da gördüğüm için sizde son durum nedir.

ÖRNEK:
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

AdeLa

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ender
Cihazım
iPhone 14 Pro
Meslek
Teknik Servis
Konular
22
1-) Ayarlardan kamera ayarlarını sıfırlamayı deneyin.
2-) Alternatif Bir Kamera Uygulaması Deneyin Aynı sorun varmı diye.
Şayet aynı sorun varsa Kamera driver problemidir. Geri bildirim yapın ve Yeni güncellemeyi bekleyin yada Downgrade yaparak bir eski sürüme düşün.
3-) Alternatif kamera uygulamasında aynı sorun yoksa İnternetten kullandıgınız kamera uygulamasının eski sürümünü indirin. Ve tekrar deneyin.

Oyla:

ercmaster

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ercan
Cihazım
mi5s
Konular
17
Aynı olay z1 Compact beyazlarda vardı. Flashtaki ışığın merceğe olan doğrusal konumu ile ilgili bir mühendislik hatasıydı. Düzelmiyordu.

Oyla:

AdeLa

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ender
Cihazım
iPhone 14 Pro
Meslek
Teknik Servis
Konular
22
Aynı olay z1 Compact beyazlarda vardı. Flashtaki ışığın merceğe olan doğrusal konumu ile ilgili bir mühendislik hatasıydı. Düzelmiyordu.
Hocam Arkadaş güncellemeden sonra oldu yazmış..

Oyla:

ercmaster

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ercan
Cihazım
mi5s
Konular
17
Yakındaki , mesela 1 metre , nesneyi flash ile çekerek , bir de boşluğa flash ile çekerek deneme yapmak lazım.Yakındaki nesneyi çekerken flash resmi bozuyor mu. Güncelleme ile olduğunu söylediğini farkettim üstadım. Ben üstte yazdığımın resme ne kadar etkisi olduğunu farketmesi için eski bir yöntemi söyleyecektim.

Oyla:

C.A.

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
C.A.
Cihazım
Xiaomi mi a2
Konular
9
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim.

telefonu fabrika ayarlarına sıfırladım. xiaomi stock kamera uygulaması ve ayrıyetten camera mx uygulamasıyla çekimler yaptım. İki uygulamada da yakın çekim temiz bir problem yok, ancak geniş alan çekiminde iki uygulamada da maalesef soğuk mavi sorunu devam ediyor. Sadece arka kamerada yapıyor ön kameranın yakın ve uzak çekimlerinde bir problem yok.

aşağıda fotografları görebilirsiniz.
hiç ışık olmayan kapkaranlık ortamda denedim.

Oyla:

AdeLa

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ender
Cihazım
iPhone 14 Pro
Meslek
Teknik Servis
Konular
22
arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim.

telefonu fabrika ayarlarına sıfırladım. xiaomi stock kamera uygulaması ve ayrıyetten camera mx uygulamasıyla çekimler yaptım. İki uygulamada da yakın çekim temiz bir problem yok, ancak geniş alan çekiminde iki uygulamada da maalesef soğuk mavi sorunu devam ediyor. Sadece arka kamerada yapıyor ön kameranın yakın ve uzak çekimlerinde bir problem yok.

aşağıda fotografları görebilirsiniz.
hiç ışık olmayan kapkaranlık ortamda denedim.
Daha önce böyle bir probleminiz yoksa ve update dan sonra olduysa, Driver Problemidir. Bir eski sürüme downgrade edebilir veya geri bildirim göndererek yeni sürümde %80 hatanın düzeltilmesini bekleyebilirsiniz

Oyla:

ercmaster

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ercan
Cihazım
mi5s
Konular
17
Daha önce böyle bir probleminiz yoksa ve update dan sonra olduysa, Driver Problemidir. Bir eski sürüme downgrade edebilir veya geri bildirim göndererek yeni sürümde %80 hatanın düzeltilmesini bekleyebilirsiniz
Üstadım , arkadaş problemini ben söyledim ve o da test edip resimleri attı. Yakın mesafe cisim çekerken flash ta sorun yok. Boşluğu flash ile çekerken bu sorun var. Bunun nedenini de ben üstte genişçe yazdım. Güncelleme ile bunu çözmenin tek yolu karanlıkta sonsuz odak ve flash ile çekilen resimlerden mavi rengi sıfırlamak olur. Ama bu da renk bozuklukları oluşturur. Yani kameranın lensini az daha öne veya arkaya koymaları lazımdı. Ya da arkadaş yanlış bir kılıf kullanıyor, flash ışığı merceğe yansıyor.

Oyla:

C.A.

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
C.A.
Cihazım
Xiaomi mi a2
Konular
9
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam yanlış kılıf derken ben kılıf kullanmıyorum ama kameranın üstü çıkıntı yaptığı için kameranın üzerinde 7h koruyucu kullanıyordum. onu çıkarıp deneyeceğim ona da 20 lira para vermiştim sökersem takamam muhtemelen ama yine de deneyeceğim.

Oyla:

ercmaster

Usta Üye
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ercan
Cihazım
mi5s
Konular
17
hocam yanlış kılıf derken ben kılıf kullanmıyorum ama kameranın üstü çıkıntı yaptığı için kameranın üzerinde 7h koruyucu kullanıyordum. onu çıkarıp deneyeceğim ona da 20 lira para vermiştim sökersem takamam muhtemelen ama yine de deneyeceğim.
Çıkartmadan önce kameranın etrafına 2mm yüksekliğinde bir yüzükle çekim yapın.bakalım flash kasa içinden mi yoksa dışından mı sızıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ya da araya kalın siyah bi kağıt koyun

Oyla:
Üst Alt