Sohbet Xiaomi mi 9 vs Xiaomi mi 9t Pro

LionKing17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
S
Cihazım
Xiaomi Mi 9TPro
Konular
5
Merhabalar

Xiaomi mi 9 (6/128 gb) ya da Xiaomi mi 9t Pro (6/128 gb) almak istiyorum fakat kafama takılan birkaç soru var sizlere de danışmak istedim.

1. Xiaomi mi 6 da ki gibi telefonda boya atma sorunu var mı?

2.Xiaomi mi 6 da lgd panel ve jdi panel diye ayrım vardı. Lgd panelde ghost screen problemi oluyordu. Xiaomi mi9/mi9t pro da da böyle bir durum var mı?

3.Yukarıdaki soruların dışında Xiaomi mi 9/ mi 9t pro'nun herhangi bir kronik tarzda sıkıntısı var mı?

4.IMEI kayıt yolu ile normal satış arasında 2200 TL kadar fark var. IMEI kayıt yaparak alsak bir problem çıkar mı? Birde temmuz ayında IMEI kayıt yollu telefonlar kapanacak diye açıklama yapmış BTK. Bununla ilgili bilgisi olan var mı?

5.Xiaomi mi 9T Pro, Xiaomi mi 9'dan daha mı iyi?

İki telefonu karşılaştırdığımda
*mi 9t pro ekran/gövde oranında daha iyi.
*Ağırlık olarak ise mi9'dan daha ağır bir telefon 191 gram ağırlığı var.
*Pilde mi9 3300mah mi9t pro 4000mah.
*mi 9 da gorilla glass 6 var mi9t pro da gorilla glass 5 var.
*mi9 da hızlı şarj ve kablosuz hızlı şarj özelliği var. mi 9t pro'da böyle bir bilgi yok.
*Kamera açısından da mi 9 daha iyi.
*İşlemci antutu puanında mi 9 daha iyi.
*Ses çıkışı mi9t proda 3.5mm şeklinde yanı type c şeklinde değil.
*Mi 9t pro'nun ön kamerası kızaklı şekilde içeriden çıkıyor. İlerleyen zamanda bu kameranın bozulma riski nedir? ( Daha önce bu şekilde ön kamerası çıkan telefonlardan bilgisi olan bizi de aydınlatırsa sevinirim.)

Herhalde en sert ayrıldıkları nokta batarya ve kulaklık çıkışı konusunda. Fakat buna oranla mi9 t pronun ağırlığıda artmış.

Şimdiden cevaplayan herkese teşekkür ederim

nadir0335

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nadir Kirkit
Cihazım
Mi 9
Konular
28
Mi 9 kullanıyorum soruları ona göre cevaplayacağım
1)Mayıs ayından beri kullanıyorum boya atma sorunu yaşamadım(mavi renk)
2)Panel farkını araştırmadım dediğim gibi mayıstan beridir sorunsuz kullanıyorum ghost screen gibi bir duru söz konusu değil.
3)Kronik arıza sayılmaz ama bataryaları düşük işlemcisi güçlü olunca (4000 mah da yeterli değil)oyun oynarsanız günü çıkarmaz.(5 saat ekran süresi alıyorum 2.5 saat mobile legends full yüksek ayar aktif olarak sosyal medyayla)
4)Bilgim yok.
5)İyi değil sadece ikisi farklı kullanım amacıyla karşımıza çıkıyor. Mi 9'un kamerası daha iyi mi9t nin ise full ekran olması.Biraz forumda gezerseniz mi9t ile ilgil hep bir problemler mevcut. Baya bi sıkıntılı geldi bana twrp uyuşmazlığı vs. vs. Mi 9 kullanıyorsun ondan savunuyorsun diyecek olursan mi 9t pro ile takas edecektim vazgeçtim. Mi 9t de bir de yakınlı sensörü falan yok, otomatik parlaklık falan ne kadar çalışabilir(?) cepte ekran açılınca kendi kendine işlem yapması gibi şeyleri de duyunca vazgeçtim. Kamera üstten çıksa ne ortada ufak olsa ne. 700 mah batarya fazlalığı ne sunabilir sana? Tek iyi yanı 3.5 mm kulaklık çıkışı olmasıdır bence.

hares42

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
harun
Cihazım
mi 9t pro
Konular
14
aynı ikilemdeyim mi9t pro daha ağır basıyor bende

EyuphanBey

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Eyüphan
Cihazım
Redmi Note 7
Meslek
Öğrenci
Konular
21
Bataryayı önemsemezsiniz mi 9 eğer batarya farketmez diyorsanız Mİ 9T Pro kesinlikle

chnekn

Uzman Üye
Uzman Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Cihan
Cihazım
Xiaomi 14 Ultra
Konular
103
1. Benim mi 9 un arkası cam dolayısıyla boya atabilecek tek yeri alminyum çerçevesi, oda kendi kendine atcağını sanmıyorum, silikon kılıfla kullanılırsa tertemiz kalır. Onun haricinde darbe ve sürtünmelere bağlı her telefonda olduğu gibi boya atma yaşanabilir.

2.Mi 9 bildiğim kadarı ile samsung panel kullanıyor fakat samsung'unda kendi içinde farklı model paneller varmı varsa mi 9 hangisini kullanıyor bilmiyorum çünkü bu modellerde panel bilgileri gizlenmiş.

3. Bildiğim kadarıyla kronik tek sorun Yazılım. :D Xiaomi yazılım konusunda kronik sorunlu. Buna bağlı olarak tabiki geçici yazılımsal sorunlar mevcut fakat bu sorunları kimse düzeltmeyi düşünüyormu bilmiyorum.

4.Çıkan kanun biraz karışık, fakat benim anladığım, telefon imei adresi kimin üzerine kayıtlıysa yine simkart da o kişi üzerine kayıtlı olması gerekecek aksi durumda tespit edilen cihazlar kapatılacak.

5. Hangisi daha iyi ayrımını kullanıcıya göre yapmak gerek, müzik, oyun, film vs gibi medya ile alakadar olanlar için mi 9 pro daha iyi bir seçim olur diye düşünüyorum. Mi 9'un bataryası diğerine göre daha küçük, 700 mah göze çok görünmese de normal bir kullanımda gün içinde en az 2-3 saat ekran süresinde fark ettirir diye düşünüyorum. Yazılım konusunda mi 9 daha çok destek görürler diyorlar ama ben pek emin değilim. Gördüğüm kadarı ile Xiaomi çok satan modellere daha çok destek veriyor. Hangisi daha çok satar derseniz bence mi 9t pro daha çok satar.

Mi 9T pro nun ekran olayını ben çok sevdim, bu haliyle mi 9'u aldığım zamanda satışta olan bir model olsaydı büyük ihtimal mi 9 pro seçerdim ben.

Batarya konusunda da yine mi 9t pro tercih ederdim, mi 9 bataryası gerçekten yetersiz.

Gorilla 5-6 olayını çok takmıyorum zaten harici koruyu cam kullanıyorum, önceki cihazım Gorilla 3 tü ve iki buçuk yıl sorunsuz kullandım taaki geçtiğimiz aylarda korumasız kullanmaya başladığımda başına kaza geldi.

Kablolu şarj özellikleri aynı, mi 9 da fazladan kablosuz şarj özelliği var, benim ihtiyacım olmuyor, stand olmasına rağmen nadiren iş olsun, paslanmasın diye kullanıyorum.

Kamera konusunda mi 9 çok etkili, piyasanın ilk 10 nunda. 2x sensörü bokeh haricinde pek bir işe yaramıyor hele düşük ışıkta 1.3 mpx gibi ama geniş açı ve ana kamera oldukça kaliteli ve net görüntüler sunuyor. Bir gezmeye, tozmaya falan gittiğimde dslr makinemi çoğu durumda kullanmaya ihtiyaç duymuyorum.

Fakat mi 9t proda da samsung sensörler var genel anlamda samsung chazlardan yola çıkarsak samsung sensörler harika işler çıkartıyor, s10e örneğindeki gibi mesela s10e'nin ana kamerasını mi 9'un ana kamerasına tercih edebilirim. Fakat mi 9T pro da kulla ılan sensörleri tanımıyorum, xiaomi bu sensörlerde nasıl bir iş çıkarttı blmiyorum. Henüz incelemedim.

İşlemci puanı yazılımdan farketmiş olabilir yada puanlayan cihazlardan fark edebilir. Ona bakılırsa orada yazan mi 9 puanını bir çok mi 9 alamıyor. Birisi almış ama.

Ses jakı bazı durumlarda çok önemli olabiliyor.

DIYARBAKIR

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Diyar bekir
Cihazım
13 ULTRA
Konular
13
İkisininde işlemcisi ve kamerası aynı, nasıl mi9un antutusu ve kamerası mi9t prodan daha iyi oluyor?

Mi9 daki çentikten dolayı k20 pro aldım. çentik olmasa yine k20 pro alırdım herhalde.

@nadir0335 700mah çok şey farkettiriyor. bende 10 saat ekran süresi alıyorum.:) 2 saat clash royale oynuyorum günde ortalama ve mobil veride cihaz.

nadir0335

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nadir Kirkit
Cihazım
Mi 9
Konular
28
İkisininde işlemcisi ve kamerası aynı, nasıl mi9un antutusu ve kamerası mi9t prodan daha iyi oluyor?

Mi9 daki çentikten dolayı k20 pro aldım. çentik olmasa yine k20 pro alırdım herhalde.

@nadir0335 700mah çok şey farkettiriyor. bende 10 saat ekran süresi alıyorum.:) 2 saat clash royale oynuyorum günde ortalama ve mobil veride cihaz.
1. Olarak işlemcileri aynı doğru fakat kamerayı iyi araştırırsanız sensörlerinin farklı olduğunı görürsünüz :)
2. Olarak ise 700 mah çok bir şey fark ettirmez yok 10 saat ekran süresi yok bilmem ne 3300 mah 5 saat verecek 4000 mah 10 saat? 700 mah 5 saat fark mı atıyor sanıyorsunuz :) ayrıca ben de 9-10 saat alabiliyorum. Oynadığınız oyun clas royale yani. Pubg mobile legends vs. Cpu ve gpu zorlayan oyunları en yüksekte oynadığınızda ise 10 saat alamazsınız. Telefonu nasıl kullandığınıza bağlıdır bu. 700 mah işte böyle ekran süresi şöyle ekran süresi yok öyle bir şey adam 10 saat ekran süresi atmış full youtube? Ben ne yapayım böyle ekran süresini :)

LionKing17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
S
Cihazım
Xiaomi Mi 9TPro
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Mi 9 kullanıyorum soruları ona göre cevaplayacağım
3)Kronik arıza sayılmaz ama bataryaları düşük işlemcisi güçlü olunca (4000 mah da yeterli değil)oyun oynarsanız günü çıkarmaz.(5 saat ekran süresi alıyorum 2.5 saat mobile legends full yüksek ayar aktif olarak sosyal medyayla)

Cevap için teşekkürler. Peki mi 9 kullanan birisi olarak pil süresi nasıl sizce? Mi 9 da şikayetler genelde pil üzerinden eleştiri almış birde bildirimler ile ilgili problemler oluşmuş yazılımsal kısımda.

nadir0335

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Nadir Kirkit
Cihazım
Mi 9
Konular
28
Cevap için teşekkürler. Peki mi 9 kullanan birisi olarak pil süresi nasıl sizce? Mi 9 da şikayetler genelde pil üzerinden eleştiri almış birde bildirimler ile ilgili problemler oluşmuş yazılımsal kısımda.
Dediğim gibi dağda yaşamıyoruz ağır oyun oynadığım ve aşırı aktif kullandığım şekilde 5-6 saat ekran süresi veriyor bana (mobil veri sürekli) wifi olmuş olsa 1-2 saat garanti artacaktır böyle bi kullanımda. Normal bi kullanımda ise gün sonunu rahatlıkla çıkarıyor. Nasıl çıkarıyor saat 23.00 civarı bitiyor? Diyenler için başta söyledim dağda yaşamıyoruz :) Bence sabahtan akşama kadar gayet yeterli bi pil süresi var. Bildirim sorunu dediğiniz şey global romda mevcuttu. Global stabilde vardı betasını bilemiyorum denemedim ama okuduğum konularda bildirim sorunu yok diyorlardı. Eu beta kullandım baya iyi bir romdu fakat android 10 türkçe uyumu sorunu olduğundan mi rom beta kurdum bildirim sorunu vesaire bi sorunu yok tek önemsiz sorunu kamerada fotoğraf çektiğinizdensol alt köşeden göremiyorsunuz galeriden görüyorsunuz. Son olarak mi rom pil performansı konusunda en iyi rom diye görmüştüm. Şuan için öyle duruyor :)

LionKing17

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
S
Cihazım
Xiaomi Mi 9TPro
Konular
5
1. Benim mi 9 un arkası cam dolayısıyla boya atabilecek tek yeri alminyum çerçevesi, oda kendi kendine atcağını sanmıyorum, silikon kılıfla kullanılırsa tertemiz kalır. Onun haricinde darbe ve sürtünmelere bağlı her telefonda olduğu gibi boya atma yaşanabilir.

4.Çıkan kanun biraz karışık, fakat benim anladığım, telefon imei adresi kimin üzerine kayıtlıysa yine simkart da o kişi üzerine kayıtlı olması gerekecek aksi durumda tespit edilen cihazlar kapatılacak.

1.cevabınız için: Arkası cam dışında olan farklı seçenekleri mevcut mu?

4.cevabınız için: Benim bir yerde okuduğum kadarıyla diyelim 7 yıldır hiç açılmamış bir telefonun imeisi atılmışsa kullanıma kapatılacak şeklinde. O kapananlara da herhalde 250 TL karşılığında bir hak tanıyacaklar kayıt altına alsınlar diye. Sanırım bu konuda hiçbirimiz net bir şey bilmiyoruz :D

Üst Alt