Xiaomi Mi 6 ile ilgili kişisel bilgilendirmeler.

ahmet042

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ahmet
Cihazım
S4
Konular
0
Önceki sayfalarda birçok resim paylaşmıştım, onlara giz atmanı öneririm.
Resimlerden ve kalitesinden Ben çok memnunum.

Samsung s4 ile kamera kıyaslaması yapmak bence haksızlık olur.

Önceki resimleri görmüştüm hatta devamını bekliyorum oldukça tatminkar resimler gibisinden bir mesajımda var geçmiş sayfaların birinde.
Haksızlıktan kastınız anladığım kadarıyla Mi 6 kamerasına haksızlık olur demek istediniz ? :) Daha önceki kullandığınız telefon nedir acaba ?

aslanenver

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Enver
Cihazım
Mi 6
Konular
25
Önceki resimleri görmüştüm hatta devamını bekliyorum oldukça tatminkar resimler gibisinden bir mesajımda var geçmiş sayfaların birinde.
Haksızlıktan kastınız anladığım kadarıyla Mi 6 kamerasına haksızlık olur demek istediniz ? :) Daha önceki kullandığınız telefon nedir acaba ?
Evet mi 6 kamerası güncel bir kamera. Sensörleri yeni.

Kullandığım telefonlar.
Samsung s4, iPhone 5s, mi 5, oneplus 3, mi 6

Telefondaki kalitenin haricinde pc üzerinden de resimlere bakarak bu yorumda bulundum.

Yine de benden daha ehil olan kişilerin youtube da kamera incelemeleri vardır.

Onları dinlemek daha mantıklı olabilir.

Benim kişisel tavsiyem gönül rahatlığıyla alabilirsin..

teşekkür ederim ama bu gibi sitelerden alışveriş yapmakta biraz beceriksizim hemde 2 ay gibi bir sürede gelir diyor kargo için
Araştırma yapıp bulacağına eminim :)

ahmet042

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Ahmet
Cihazım
S4
Konular
0
Global roma bir türlü ısınamadım. Belirteyim, mi Flash uygulaması ile full format ile yüklendi.

Bazen yazılar kamerada, pil durumu görünümünde ingilizce oluyor. Çok rahatsız edici mi değil elbet. Ama güncelleme çıkacağını düşünüyorum.

Ayriyetten şarj süresi fake romdaki gibi değil. Daha kısa sürede bitiyor.

Ama bazen de garip şekilde düşün gidiyor.
Çözmüş değilim.

Şimdide yeni bir problem,
Bu romla alakalı yine,

Ampere programını açıp şarjı bağladığım da 3000 ve civarı gösteren değerler şuan gözükmüyor..

Yine de 1 saat 15 dakika da doluyor..

Kamera ile arka tarafı flu yaptığımızda çok nadiren de olsa bazen çok parlak çıkarıyor arkayı.
Genel anlamda resim kalitesi çok iyi..

Çok güzel resimler çektim..

Dediğim gibi romun eksileri var.
Benim gibi sıkıntısı olan yada önerisi olan olursa memnun olurum.

Bir de ricam var.

Ampere uygulamasını yükleyip çıkan değeri paylaşmanız mümkün mü?

Unutmayın şarj değeri düşük olduğu zaman daha yüksek amper değerleri verecektir..

Teşekkürler.

İlk sayfalarda önceki roma ait pil kullanımının ekran görüntülerini paylaşmıştınız acaba müsait olduğunuzda global romdaki pil kullanımınıda paylaşabilir misiniz lütfen?

Birde konuda resimleri yaklaştırınca camurlasıyor yazmıssınız. Global romda bu sorun düzeldi mi ?

aslanenver

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Enver
Cihazım
Mi 6
Konular
25
İlk sayfalarda önceki roma ait pil kullanımının ekran görüntülerini paylaşmıştınız acaba müsait olduğunuzda global romdaki pil kullanımınıda paylaşabilir misiniz lütfen?

Birde konuda resimleri yaklaştırınca camurlasıyor yazmıssınız. Global romda bu sorun düzeldi mi ?

global romdan yine kişisel olarak söylüyorum, şarj konusunda memnun değil gibiyim :)

Bir günü rahat çıkarıyor. hatta azönce kontrol ettiğimde 1 gün 2 saat süre geçmiş ve 6 saatte de ekran açık kalma süresi vermiş.
Fake romda bu değerler daha iyiydi.

resim olayında şuan sıkıntım yok. çok memnunum. yine ufak tefek hatalar var fakat okadar büyütülecek şeyler değil.
onları da bir kaç mesaj önce belirtimiştim.

A.Zahid

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ahmet Zahid
Cihazım
Galaxy S4
Konular
0
global romdan yine kişisel olarak söylüyorum, şarj konusunda memnun değil gibiyim :)

Bir günü rahat çıkarıyor. hatta azönce kontrol ettiğimde 1 gün 2 saat süre geçmiş ve 6 saatte de ekran açık kalma süresi vermiş.
Fake romda bu değerler daha iyiydi.

resim olayında şuan sıkıntım yok. çok memnunum. yine ufak tefek hatalar var fakat okadar büyütülecek şeyler değil.
onları da bir kaç mesaj önce belirtimiştim.

Gece çekimleride gündüz ki kadar güzel mi global romda ? Kullanan bazı kişiler gece karanlıkta kamerasnın pek iyi olmadığını söylemişler hatta vasat diyenler bile vardı yabancı forumlarda ama hangi romla kullandıklarını bilmiyorum. Eğer yazılımsal sorunlar vardı ise global romda kamera sorunu çözülmüştür belki diye soruyorum.

Edit: Birde videodaki OIS global romda nasıl çalışıyor merak ediyorum. Youtubeda ki kamera incelemelerinde 4 yönlü stabilizatör olmasına rağmen kamera çok fazla titriyor. Bu sorun düzeltilmiş mi hocam ?

Son düzenleme:

aslanenver

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Enver
Cihazım
Mi 6
Konular
25
Gece çekimleride gündüz ki kadar güzel mi global romda ? Kullanan bazı kişiler gece karanlıkta kamerasnın pek iyi olmadığını söylemişler hatta vasat diyenler bile vardı yabancı forumlarda ama hangi romla kullandıklarını bilmiyorum. Eğer yazılımsal sorunlar vardı ise global romda kamera sorunu çözülmüştür belki diye soruyorum.

Edit: Birde videodaki OIS global romda nasıl çalışıyor merak ediyorum. Youtubeda ki kamera incelemelerinde 4 yönlü stabilizatör olmasına rağmen kamera çok fazla titriyor. Bu sorun düzeltilmiş mi hocam ?

Gece çekimi mükemmel değil ama kıyaslanan telefonlar yada ölçüler neler bilmyiorum..
millet 2000 tllik telfon alıyor, 5 bin tllik telefon yada fotoğraf makinesi kalitesi bekliyor.

Benim nacizane tavsiyem, herkesi yada çok profosyonel olanları dinleyin amaa çok fazla da etkilenmeyin.
dediğim gibi kıstasları çok farklı olabiliyor.
Ben bu fiyata bu performanstan son derece memnunum.

video çok fazla çekmediğim için birşey diyemem. yanlış yönlendirmek istemiyroum..

Foxin

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdem
Cihazım
LG G3
Konular
5
arkadaşlar telefon şarj esnasında sizdede ısınıyor mu ? normalde telefonda ne kadar ağır işlem yaparsam yapayım şarjdaki kadar ısınma gözlemlemiyorum fakat şarjda acayip ısınıyor. cpu-z den bakınca işlemci ısısı 50 derece gözüküyor normal mi ?

aslanenver

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Enver
Cihazım
Mi 6
Konular
25
arkadaşlar telefon şarj esnasında sizdede ısınıyor mu ? normalde telefonda ne kadar ağır işlem yaparsam yapayım şarjdaki kadar ısınma gözlemlemiyorum fakat şarjda acayip ısınıyor. cpu-z den bakınca işlemci ısısı 50 derece gözüküyor normal mi ?
Telefon Quickcharge ile dolum yapınca ısınması normal ama benim gözlemlediğim 42 ~ 45 derece oluyor maksimum.

Arka planda çalışıpta farkına varamadığın uygulama olabilir oda ısının yükselmesine vesile oluyordur.

Dediğin değer fazla. Duruma göre fabrika ayarlarına dönüp tekrar gözlem yapmanda fayda var..

Foxin

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Erdem
Cihazım
LG G3
Konular
5
Telefon Quickcharge ile dolum yapınca ısınması normal ama benim gözlemlediğim 42 ~ 45 derece oluyor maksimum.

Arka planda çalışıpta farkına varamadığın uygulama olabilir oda ısının yükselmesine vesile oluyordur.

Dediğin değer fazla. Duruma göre fabrika ayarlarına dönüp tekrar gözlem yapmanda fayda var..
Dediğiniz şeyi düşünmüştüm. Arkada hiçbirşey açık değil. Tam tersi telefonu kullanırken ekranı açık şekilde daha az ısınıyor ama ekranı kapatıp sarja koyunca 50 derece oluyor. Farklı prizlerde denedim sonuç aynı. Acaba şarj aletinin dönüştürücü ile alakası varmıdır. Elimde 2 tane dönüştürücü var ikisininde denedim onlardada aynı sonuç oldu. Aslında bu işlemciler 75-80 dereceye kadar dayanıklı 5 derece fazla isinsa birşey olmaz diye düşünüyorum. Açıkçası yazılım ile alakalı değildir diye düşünüyorum, cihazı normal kullanırken hiçbir ısınma ve sorun görmedim.

Bu arada ben cpu-z den bakıyorum işlemci ısısına siz hangisinden bakıyorsunuz acaba? :) telefonun kendi ısı gösterme şeyinde benimde 42-45 arasında.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

aslanenver

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Enver
Cihazım
Mi 6
Konular
25
Ben bu global rom dan şüpheleniyorum . :)

Format yada yeniden kurulum gerekebilir.

Fake romda hiç sorun yaşamamıştım.

Birkaç güne Bende sıfırlayacam.

Üst Alt