Haber Xiaomi Mi 5s süper özelliklerle gelecek

Xiaomi Mi 5s basınca duyarlı ekran ve ultrasonik parmak izi okuyucu ile gelecek
Gele son söylentiler, Xiaomi'nin yüksek özelliklere sahip Xiaomi Mi5s üzerinde çalıştığını gösteriyor. Telefonda basınca duyarlı ekran özelliği de yer alacak.

Zaten daha önce iPhone 6S ve iPhpne 6S Plus ile basınca duyarlı ekran teknolojisini tanımıştık. Son zamanlarda gelen bilgiler Huawei’nin de Mate S serisine bu özelliği ekleyeceği yönünde. Buna ek olarak, yeni Xiaomi Mi5s akıllı telefonun Qualcomm ultrasonik parmak izi sensörü ile birlikte gelmesi bekleniyor. Diğer özellikler arasında çift kamera ve 6GB RAM olacağı söyleniyor.
Mi 5s 1920x 1080 çözünürlükte 5.5 inç ekran ve Qualcomm Snapdragon 820 işlemci ile güçlendirilmiş olacak. Kalan diğer özellikler Mi 5 ile aynı olduğu söyleniyor. Çinli kaynağın söylediğine göre Xiaomi, Mi5s ile birlikte 5.7 inç kavisli ekrana sahip Mi Note 2 modelini de tanıtacak.

Xiaomi Mi5'in genel özellikleri aşağıdaki gibi:

Xiaomi Mi 5
İşletim sistemi Android 6.0 Marshmallow
Boyutlar 144,5 x 69,2 x 7.25mm, 129g ağırlık
Ekran 5.15 "Full HD (1920 x 1080)
İşlemci Snapdragon 820
1.8GHz / 3GB RAM (Standart sürüm)
2.15GHz / 3GB RAM (Yüksek sürüm)
2.15GHz / 4GB RAM (özel sürüm)
Kameralar 16MP arka kamera, 4 eksen OIS, 4K video
2.0 mikron kamera ile 4MP ön kamera
Depolama 32 GB (standart) / 64 GB (yüksek)
128 GB (özel)
Pil 3000 mAh
Ekstra özellikler USB Type-C

kaynak:

Supedy

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Can
Cihazım
Mi 5
Konular
8
Geldiği gibi mi5 imi satmayı düşünüyordum ta ki 5.5 ekranı gorene kadar. 5-5.2 arası ideal. Büyüdükçe kontrol zorlaşıyor

Taurus

Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
SMS Onaylı
Adım
Serdar
Cihazım
Mi Note 3
Konular
4
Ara modellerde şüpheliyim. Mi4S'ten ağzım yandı, açıkçası kullanıcı yorumlarını görmedikten sonra düşünmem. :)

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
Force touch gereksiz. Kullanım alanı kısıtlı. Üstüne telefonu daha kalınlaştırıyor.

Kavisli ekran gereksiz. Güzel görünüyor, ama kaviste oluşan yansımalar rahatsız edici.

Ultrasonik parmak izi tarayıcı çok gerekli değil. Mevcut parmak izi tarayıcılar yeterince iş görüyor. Maliyeti çok daha fazladır.

Çift kamera iş görebilir, ama ona gelene kadar kamerada daha basit iyileştirmeler yapılabilir. Kamera konusunda Xiaomi çok geride.

osos11

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Alperen
Cihazım
OnePlus 5
Konular
14
Force touch gereksiz. Kullanım alanı kısıtlı. Üstüne telefonu daha kalınlaştırıyor.

Kavisli ekran gereksiz. Güzel görünüyor, ama kaviste oluşan yansımalar rahatsız edici.

Ultrasonik parmak izi tarayıcı çok gerekli değil. Mevcut parmak izi tarayıcılar yeterince iş görüyor. Maliyeti çok daha fazladır.

Çift kamera iş görebilir, ama ona gelene kadar kamerada daha basit iyileştirmeler yapılabilir. Kamera konusunda Xiaomi çok geride.

Tabi bunların hepsi sizce. Ben firmanın en üst düzey cihazını alıyorsam daha da fazla özelliğinin olmasını isterim. :) :D

GT-N7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Guaire

Tecrübeli Üye
Tecrübeli Üye
MIUI Sever
Adım
Tayfun
Cihazım
LG G2
Konular
23
Tabi bunların hepsi sizce. Ben firmanın en üst düzey cihazını alıyorsam daha da fazla özelliğinin olmasını isterim. :) :D

GT-N7000 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sorun da o işte. Parası ödenip dikkate değer ekstra bir fayda sağlamayacak özellikler bunlar.

Aynı maliyetleri başka yerlerde kullanarak telefon daha kullanışlı hale getirilebilir.

Son düzenleme:
Üst Alt