Yardım Xiaomi Mi 5 Batarya Problemi

onurko

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mİ 5
Konular
5
Yüklü Rom ve Versiyon Numarası
Global MUIU 10.2 kararlı
Telefon Modeli
xiaomi mi 5
Bootloader Kilidi
Bilmiyorum
Merhaba arkadaşlar.

15 gün kadar önce ikinci el Xiaomi Mi 5 satın aldım ilk zamanlar pek kullanmadım telefonu bataryaya dikkat etmedim fakat şimdi biraz dikkatli baktığımda bataryanın hızlı azaldığını gördüm. Batarya olayında durum şu; mesela %52de kullanmaya başlıyorsun video izliyorsun diyelim 4-5 dakika %52de kalabiliyor ama sonra %51 olduğunda 1-2 dakika kalıyor sonra %50 oluyor ve ardından saniyelik %49 oluyor ve tekrar ardından %48e iniyor. Sonra %48de uzun süre kalıyor ve bu döngüye tekrar giriyor.

Aldığım kişi telefonu çok temiz kullanmış çizik bile yok bataryayı ise kasım ayında deji batarya ile değiştirmiş faturasını göstermişti. Bu kadar kısa sürede bataryanın öleceğini sanmıyorum. Evde 2 aylık xiaomi redmi 7a ve 1.5 yıllık xiaomi a2 lite var ve arada ciddi bi batarya farkı var deneyerek gördüm bunu.

Sözün özü bataryayı değiştireyim mi? Eminönü'ndeki teknik servisin taktığı bataryalar orjinal ise değiştirmeyi düşünüyorum. Telefonu fulleyip denedim şuan %44te ve ekran süresi 1saat 54 dakika.

hiboz

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hiboz
Cihazım
12 lite
Meslek
muallim
Konular
3
Sorun bataryada. Bataryayı değişince düzelecektir. Orijinal batarya satılmıyor. Orijinale en yakın nohon ve deji marka. Hangisini bulursanız onu alın.

Oyla:

onurko

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mİ 5
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Sorun bataryada. Bataryayı değişince düzelecektir. Orijinal batarya satılmıyor. Orijinale en yakın nohon ve deji marka. Hangisini bulursanız onu alın.
xiaomi türkiye servisini aradım eminönü tahtakeleyi orjinal dedi batarya için

Oyla:

Merdanov

﷽Aใhล๓dนใเใใลh﷽
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Merdan
Cihazım
Poco F5
Meslek
Mekanik
Konular
150
xiaomi türkiye servisini aradım eminönü tahtakeleyi orjinal dedi batarya için
Redmi Note 5 cihazımda orjinal batarya seri numarası BN-45 di ondan buldum tıpa tıp aynısıydı İnanın Bitmiş bataryamdan daha da bitikti :D tabi sonra yapacak bir şey yok kendime yeni bir cihaz aldım Redmi Note 5 de sattım uygun fiyata. Yani kısaca orjinal dedikleri ürün orjinal değil aslında xiaomi yedek parça üretmiyormış

Oyla:

hiboz

Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
hiboz
Cihazım
12 lite
Meslek
muallim
Konular
3
Mi5 için orijinal batarya üretilmiyor. Deltaservis de orijinal diye batarya takmıştı. Ama değildi. Sıcaklık sensörü bile çalışmıyordu. 5 aya tekrar şişti. Sonra Rastgele bir batarya aldım. 1 senedir sorunsuz çalışıyor.

Oyla:

onurko

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Onur
Cihazım
Mİ 5
Konular
5
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Redmi Note 5 cihazımda orjinal batarya seri numarası BN-45 di ondan buldum tıpa tıp aynısıydı İnanın Bitmiş bataryamdan daha da bitikti :D tabi sonra yapacak bir şey yok kendime yeni bir cihaz aldım Redmi Note 5 de sattım uygun fiyata. Yani kısaca orjinal dedikleri ürün orjinal değil aslında xiaomi yedek parça üretmiyormış
O kadar kötü mü ya :/

4 saat ekran süresi alamıyorum napacağım bu telefonu

Oyla:

Merdanov

﷽Aใhล๓dนใเใใลh﷽
Yönetici
Destek Ekibi
MIUI Expert
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Merdan
Cihazım
Poco F5
Meslek
Mekanik
Konular
150
Oyla:

ferhattoker33

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Ferhat
Cihazım
Mİ 5 prime
Konular
0
O kadar kötü mü ya :/

4 saat ekran süresi alamıyorum napacağım bu telefonu
Yanlış hatırlamıyorsam (telefonumun anakartı bozuldu ve kullanılamaz hale geldi) 1 ay kadar kullandığım deji var, özelden adresini atarsan PTT kargo ile gönderebilirim. Boşta duracağına işe yaramış olur.

Oyla:

SlmKbr

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Selim
Cihazım
Mi5
Konular
2
Yanlış hatırlamıyorsam (telefonumun anakartı bozuldu ve kullanılamaz hale geldi) 1 ay kadar kullandığım deji var, özelden adresini atarsan PTT kargo ile gönderebilirim. Boşta duracağına işe yaramış olur.
Arkadaş istemezse bana yollayabilirsin hocam

Oyla:

lmrlolwantedl

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
emir
Cihazım
xiaomi mi5
Konular
4
Aosp bir rom geçerseniz batarya performansiniz artar. Miui romlarda arka planda cok fazla güç tüketiyor.

Oyla:
Üst Alt