Xiaomi Mi 4 vs general mobile gm 5 plus (tavsiye)

genmex

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mehmet
Cihazım
Nexus 4
Konular
2
Şu an kullandığım telefonum nexus 4 ve android 6 custom rom'u kullanıyorum. stok arayüze ve en güncel android versiyonunu kullanmaya alıştım. fakat miui her zaman beğendiğim bir arayüz olmuştur, bunun yanında mi4 donanımsal olarak gm 5 plus'tan çok daha kaliteli. fakat mi4 için beni ikilemde bırakan bazı noktalar var ;

1) mi4 ise hala stabil sürüm olarak kitkat kullanıyor. marshmallow bir şekilde gelecek fakat ilerisi için güncelleme gelir mi? resmi sürümleri boşver custom rom açısından alternatif çok, stabil ve güncel android versiyonlarında custom romlar var diyebilir misiniz? varsa kaynak nedir?

2) xiaomi 16 gb ve arttırma imkanı yok. günlük kullanımda sıkıntı yaratıyor mu? (bu çok sıkıntı değil gerçi müzikleri spotify üzerinden dinlediğim için)

3) mi 4 4g destekli fakat sanırım bazı sıkıntılar var bu sorunlar 4g'ye geçiş dönemi olmasından mı yoksa telefonun bazı frekansları (ya da bantları hangi kavram doğru bilmiyorum) desteklememesinden mi kaynaklı?

Yarın elimdeki nexus 4'ü ekran sorunundan dolayı elimden çıkarıyorum. Acilen karar vermem lazım. Yol gösterirseniz cidden sevinirim.

ayrıca gm 5 plus'ı bilmeyenler için kısaca;

1) 5.5 inch full hd
2) 3 gb ram
3) 32 gb dahili hafıza + micro sd
4) snapdragon 617 işlemci, cat 7 modem (mi4 cat 4 modem)
5) usb type-c, qualcomm quick charge 3.0 (mi4 quick charge 2.0)
6) android 6.0.1 ile geliyor ve android one projesinde olduğu için en son çıkan güncellemeleri 2 sene boyunca doğrudan google'dan alacak. (yani yıl içinde android n de gelecek)

gm 5 : 999 tl , mi4 4g : 909 tl (hepsiburada)

byAndroid

Emekli Yönetici
Emekli Yönetici
Usta Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Selim
Cihazım
Mi 5x
Konular
17
Mi 4 Lte kullanıyorum ama büyük telefon kullanırım dersen Gm 5 plus daha mantıklı. 5.0 inç ekran olsaydı Gm 5 plus alırdım ben. Mi 4 de fiyatına göre güzel telefon tabi

MI 4LTE cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

chatin_62

Süper Üye
Onursal Yönetici
Premium Üye
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Çetin
Cihazım
Xiaomi 12TPro
Meslek
Bilgi Teknolojiler
Konular
99
Nexus telefon kullandığınız için Android One sizin için daha iyi bir seçim olabilir. General Mobile ismini hiç anmıyorum çünkü her anlamda bu telefon Google'ın telefonu. Güncellemeyi de GM değil Google veriyor. Bu nedenle GM'yi hiç sevmesem de Android One'ı ayrı tutuyorum. Bu yüzden beni tanıyanlar niçin GM önerdin demesinler.
Mi4 ile arasında kalite anlamında ciddi farklar var. Boyut olarak ta ayrı segmentteler.
Yazılıma gelirsek, Miui'nin Android versiyonları ile bir işi yok. KitKat tabanlı bir Miui7 ile Marshmallow tabanlı bir Miui7 arasında bir fark yok. Daha doğrusu aradaki farkları anlayacak, hissedecek kullanıcı sayısı çok azınlıkta kalacaktır. Bu nedenle Miui7 hatta 10 Mayıs'ta tanıtılacak olan Miui8 gibi güncellemeleri alması yeterli.
Vodafone ile 4,5 G bağlantılarda çok fazla sorunlar var. Diğer operatörlerde bir sorun yok. Vodafone da ilerde düzelecektir

Sent from my MI PAD using Tapatalk

genmex

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mehmet
Cihazım
Nexus 4
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
mi4 siparişi verdim 2-3 güne kadar elimde olur sanırım. aslında dediğiniz gibi nexus'tan sonra stok arayüze alışkın olduğum için android one daha mantıklı olabilir kağıt üstünde. fakat nexus'u da aldığım ilk günden beri sürekli stok rom'un eksiklerini kapatan custom romlarla kullandığımı farketim. üstelik artık eskisi kadar rom değiştirmek yerine stabil, günlük işlemlerimi sorunsuz halledeceğim bir telefon istediğim için bildik değil de benim için farklı olan seçeneğe yöneldim. umarım pişman olmam :D

edit: turkcell kullanıyorum o açıdan sorun çıkmaz. gerçi evimin bulunduğu yerde kimse 4g'ye bağlanamıyor, anca şehir merkezinde.

Son düzenleme:

hypnox

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Appo
Cihazım
Mi4w
Konular
2
GM kullanmadım ama bana özellikleri iyi ve ucu olan telefon önerirmisin diye akraba çevresinden 2 kişiye GM discovery önermiştim bundan birkaç sene önce. Ben önerdiğime pişman oldum onlar aldığına. O yüzden herhangi bi gm telefonu önermem kimseye. Mi4 alacağına yeni çıkan Xiaomi telefonların türkiyeye girmesini beklemeni öneririm. bir kaç yüz lira farkla hem güncel hem daha kaliteli birşeyler alabilirsin

genmex

Yeni Üye
MIUI Sever
Acemi Üye
Adım
Mehmet
Cihazım
Nexus 4
Konular
2
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hocam maalesef elimdeki telefon öldüğü için acilen almam gerekiyordu. üstelik üst sınırım 1000 liraydı. bu nedenle mi4'ü tercih ettim.

tr06

m!u!
Deneyimli Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
tr
Cihazım
discovery
Konular
36
Hayırlı olsun, tercihinizi mi4'ten yana kullanarak çok isabetli bir karar vermişsiniz bana göre..

Üst Alt