Yardım Xiaomi Mi 13 Ultra (Direnç Kayıtlı) - Bootloader Kilidi ve Xiaomi.eu ROM Geçişi Hakkında

Norm4s

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Efe
Cihazım
K20 pro
Konular
1
Yeni bir Xiaomi Mi 13 Ultra satın aldım. Cihazın durumu ve merak ettiğim konularla ilgili tecrübeli arkadaşlardan destek bekliyorum:

• Kayıt Durumu: Cihazın "direnç kayıtlı" olduğu söylendi. Şu an SIM 1 kayıtlı durumda, SIM 2 ise cihazın orijinal IMEI numarasında bırakılmış.
  • Yazılım: Cihazda şu an HyperOS 1.0.6.0.UMAMIXM sürümü yüklü.
  • Sorun: Bootloader kilidi kapalı ancak cihaz hiçbir şekilde güncelleme almıyor.
Cihazı aldığım yer, kesinlikle "güncelleme ve sıfırlama yapmamam" gerektiğini özellikle belirtti. Ancak ben mevcut Global ROM'dan memnun değilim ve cihazı Xiaomi.eu ROM’a geçirmek istiyorum.

Merak ettiğim noktalar şunlar:

1. HyperOS yüklü bu cihazda Bootloader kilidini açarsam direnç kaydıyla ilgili bir sorun yaşar mıyım? (Şebeke gitmesi, IMEI silinmesi vb.)
  2. Satıcının "sıfırlama ve güncelleme yapma" uyarısı direnç kayıtlı cihazlar için genel bir durum mudur, yoksa bu model özelinde bir risk mi barındırıyor?
  3. Xiaomi.eu ROM'a geçiş sürecinde dikkat etmem gereken ekstra bir adım var mı?
Daha önce Mi 13 Ultra'da benzer işlemler yapmış veya bu konuda teknik bilgisi olan dostlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar!

BatTech

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Cemil
Cihazım
iphone 15 pro
Meslek
Teknisyen
Konular
0
Yeni bir Xiaomi Mi 13 Ultra satın aldım. Cihazın durumu ve merak ettiğim konularla ilgili tecrübeli arkadaşlardan destek bekliyorum:

• Kayıt Durumu: Cihazın "direnç kayıtlı" olduğu söylendi. Şu an SIM 1 kayıtlı durumda, SIM 2 ise cihazın orijinal IMEI numarasında bırakılmış.
  • Yazılım: Cihazda şu an HyperOS 1.0.6.0.UMAMIXM sürümü yüklü.
  • Sorun: Bootloader kilidi kapalı ancak cihaz hiçbir şekilde güncelleme almıyor.
Cihazı aldığım yer, kesinlikle "güncelleme ve sıfırlama yapmamam" gerektiğini özellikle belirtti. Ancak ben mevcut Global ROM'dan memnun değilim ve cihazı Xiaomi.eu ROM’a geçirmek istiyorum.

Merak ettiğim noktalar şunlar:

1. HyperOS yüklü bu cihazda Bootloader kilidini açarsam direnç kaydıyla ilgili bir sorun yaşar mıyım? (Şebeke gitmesi, IMEI silinmesi vb.)
  2. Satıcının "sıfırlama ve güncelleme yapma" uyarısı direnç kayıtlı cihazlar için genel bir durum mudur, yoksa bu model özelinde bir risk mi barındırıyor?
  3. Xiaomi.eu ROM'a geçiş sürecinde dikkat etmem gereken ekstra bir adım var mı?
Daha önce Mi 13 Ultra'da benzer işlemler yapmış veya bu konuda teknik bilgisi olan dostlar yardımcı olursa çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler, iyi forumlar!
Direnç kayıtlı cihazda güncelleme yapılabilir sıfırlamada twrp üzerinden yapılması daha sağlıklı olur. Şimdi cihazınız global cihazmı çin cihazımı onu bilmem gerekiyor onun için bu uygulamayı indirip sistem bölümünün ekran görüntüsünü paylaşırmısınız

Norm4s

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Efe
Cihazım
K20 pro
Konular
1
Direnç kayıtlı cihazda güncelleme yapılabilir sıfırlamada twrp üzerinden yapılması daha sağlıklı olur. Şimdi cihazınız global cihazmı çin cihazımı onu bilmem gerekiyor onun için bu uygulamayı indirip sistem bölümünün ekran görüntüsünü paylaşırmısınız

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-04-12 at 19.11.20.jpeg
    WhatsApp Image 2026-04-12 at 19.11.20.jpeg
    123,3 KB · Görüntüleme: 7

BatTech

Deneyimli Üye
Deneyimli Üye
MIUI Sever
Adım
Cemil
Cihazım
iphone 15 pro
Meslek
Teknisyen
Konular
0
Cihazda fake rom yüklü fotoğrafta işaretlediğim alandaki sürüm numaraları uyuşmuyor bu yüzden güncelleme almıyorsunuz fake romda sim1 kayıt yapıldığı içinde güncelleyemezsiniz güncellerseniz imeiler silinir çin cihazımı değilmi kesim emin değilim olma ihtimali var telefonun arka kısmında ce logosunu kontrol edin ce logosu varsa globaldir. Eğer çin cihazı ise zaten bootloader kilidini açamazsınız sadece server üzerinden açılabilir tabi açık server varsa maliyeti çok yüksektir global cihaz ise bootloader açabilirsiniz açıp rom yüklerseniz yine imei silinme ihtimali var silinirse tekrar kayıt yaptırmanız gerekecek

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2026-04-12 at 19.11.20 [miuiturkiye.net].jpeg
    WhatsApp Image 2026-04-12 at 19.11.20 [miuiturkiye.net].jpeg
    241 KB · Görüntüleme: 6

Norm4s

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Efe
Cihazım
K20 pro
Konular
1
Cihazda mi hesabı ile giriş yapabiliyorum ama bir detay fark ettim cihaz Çin modeliymiş 🥲 Bir dahakine alırken dikkat edeceğim
Resimleri görmek için giriş yapmanız gerekmektedir.

Üst Alt