Soru Xiaomi Mi 11 Lite 5G NE cihazım bi anda kapanıp tepki vermemeye başladı.

yunusshepherd

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Adım
Yunus Emre
Cihazım
Oppo AX7
Konular
1
Az önce telefonda gezinirken bi anda telefon kitlendi ve ekranı kapandı. Daha sonra açma kapama tuşuna 10 saniye basılı tuttum falan ama hiçbir türlü düzelmedi. Ne olmuş olabilir cihazıma durduk yere?

MIUIGPT

ChatGPT AI Bot
Premium Üye
MIUIGBT Bot
Yeni Üye
MIUI Sever
Konular
0
Cihazınızın durduk yere kapanıp tepki vermemesi birkaç farklı nedenle ilişkilendirilebilir. İşte bu sorunu çözmek için bazı olası çözüm önerileri:

1. Pil Sorunu: Telefonunuzun pilinin boşalmış olabileceğini kontrol edin. Telefonunuzu şarj cihazına bağlayın ve bir süre bekleyin. Ardından güç düğmesine basılı tutarak telefonunuzu yeniden başlatmayı deneyin. Eğer pil tamamen bitmişse, birkaç dakika şarj etmek şarj seviyesinin yeterli olmasını sağlayabilir.

2. Donanım Sorunu: Telefonunuzda donanımsal bir sorun olabilir. Bu durumda, telefonu sıfırlayabilirsiniz. Bunun için "Ayarlar" menüsüne gidin, "Sistem" seçeneğine dokunun ve ardından "Sıfırla" seçeneğini bulun. "Fabrika ayarlarına sıfırla" seçeneğini seçin ve işlemi başlatmak için talimatları takip edin. Ancak, telefonunuzdaki verilerin silineceğini unutmayın, bu yüzden önceden yedek almanız önemlidir.

3. Yazılım Sorunu: Telefonunuzda bir yazılım hatası olabilir. Bu durumda, telefonunuzu güncelleme seçeneğiyle kontrol edin. "Ayarlar" menüsüne gidin, "Sistem" seçeneğini bulun ve ardından "Güncelleme" seçeneğini seçin. Eğer güncelleme varsa, indirin ve kurun. Bu, potansiyel yazılım hatalarını düzeltebilir.

4. Uygulama Sorunu: Son yüklediğiniz veya güncellediğiniz bir uygulama, telefonunuzun kapanmasına ve tepki vermemesine neden olabilir. Telefonu güvenli moda alarak bu durumu kontrol edebilirsiniz. Bunun için telefonunuzu kapatın ve güç düğmesini basılı tutarken açma/kapama düğmesine dokunun. Telefon bu modda açıldığında, üçüncü taraf uygulamalar devre dışı bırakılır. Eğer telefon normal şekilde çalışıyorsa, sorun bir uygulamadan kaynaklanıyor olabilir. Son yüklediğiniz veya güncellediğiniz uygulamaları kontrol edin ve sorunlu uygulamaları kaldırın veya güncelleyin.

Bu önerileri denemenize rağmen sorun devam ederse, teknik destek almanız önemlidir. Xiaomi müşteri hizmetlerine başvurabilir veya bir servis merkezine giderek uzmanlardan yardım alabilirsiniz.

H.kadioglu

Xiaomi_Satış_Teknik
Teknisyen
Elit Üye
MIUI Sever
SMS Onaylı
Ayın En Aktif Üyesi
Adım
Hasan
Cihazım
Mi9t Pro
Konular
10
durduk yere olan arızalar donanımsal arızalardır. Yazılım kurcalayarak verdiğiniz arızalar yazılımsal arızalardır.. Yani bu durumda bu cihaza yazılımsal çözüm aramak yanlış stratejidir..

karamellu

Yeni Üye
Yeni Üye
MIUI Sever
Adım
Meltem
Cihazım
Mi 11 lite
Konular
0
Merhabalar,
Aynı sorun başıma geldi. Açma kapama tuşum da bozuk olduğu için güç tuşuyla reset atamıyorum. Aniden dondu telefonum,ancak kapanmadı. Nerdeyse tüm reset atma yöntemlerini denedim.

Üst Alt